Дріжджовий пиріг з варенням
Якщо ви не вмієте поводитися з дріжджами, то це не привід відмовлятися від експериментів з дріжджовий випічкою, адже досвід приходить до тих, хто постійно практикується. Першими кроками на шляху до хорошого і пишному тесту стане підбір вірною температури: рідина, в якій ви растворяете дріжджі, не повинна бути занадто гарячою, а для того, щоб дати мікроорганізмів поштовх до розвитку, ви можете злегка підсолодити воду/молоко. Про інші подробиці роботи з тестом ми розповімо в наступних рецептах, присвячених приготування дріжджових пирогів з варенням.
Це базове здобне тісто з дріжджами, яке виходить дуже солодким і пишним, а тому неодмінно залишиться у вашому серці і кулінарної записній книзі надовго.
Інгредієнти:
борошно - 310 г;
цукор - 165 г;
молоко - 145 мл;
вершкове масло (розтоплене) - 210 мл;
яйця - 3 шт.;
дріжджі (свіжі) - 50 р;
ягідне варення - 240 мл
Приготування
Ледь підігрійте молоко, стежачи за тим, щоб його температура була приблизно дорівнює температурі тіла. У молоці розведіть добру пучку цукру, а потім розламайте свіжі дріжджі і розчині їх там само. Коли поверхня покриється шаром піни – дріжджі активізувалися і можна продовжувати приготування. Збийте кілька яєць (обов'язково кімнатної температури) разом з цукровим піском і влийте до них не гаряче, але все ще рідке масло. Додайте яєчно-масляну суміш і дріжджовий розчин до молока. Почніть вимішувати тісто ложкою або спеціальною насадкою-крюком. Готове тісто залиште на расстойку приблизно на годину.
Обрану форму покрийте пергаментом і змастіть його. Викладіть дріжджове тісто в основу, роблячи невелике поглиблення в центрі, на манер тарта. В отримане поглиблення викладіть варення і відправте здобний дріжджовий пиріг з варенням запікатися на 50 хвилин при 180 градусах.
Основою для розвитку дріжджів може стати не тільки молоко або вода, але і кефір. Скислий продукт краще не брати, дріжджі не надто люблять кислоту, тому доведеться вапна багато цукру на те, щоб їх активізувати, а от з свіжого, ледь підсолодженого кефіру, тісто вийде дуже повітряним і волокнистим.
Інгредієнти:
борошно - 560 мл;
вершкове масло - 115 г;
цукор - 135 г;
яйця - 4 шт.;
кефір - 235 мл;
свіжі дріжджі - 25 г;
варення - 1 1/2 ст.
Приготування
Заздалегідь вийміть яйця з холодильника. Кефір обережно підігрійте на слабкому вогні, щоб продукт потеплішав, але не згорнувся. Розведіть в кефірі раскрошенные свіжі дріжджі, додайте цукор слідом, а потім влийте розтоплене масло і збиті яйця. Змішайте всі складові до однорідності, а потім всипте борошно. Загусло і злегка липковатое перекладіть тісто в змащену посуд і залишити на расстойку в теплі на годину. Дріжджове тісто для солодкого пирога з варенням виглядає так, ніби хоче втекти з миски? Значить, воно готове. Обімніть його і сформуйте, помістивши варення всередину або розподіливши його товщі. Залиште пиріг вдруге підійти ще на 15 хвилин, а потім додайте його в духовці на півгодини при 160 градусах.
Цей швидкий пиріг з готового дріжджового тіста з варенням виручить вас в тому випадку, якщо взаємини з саморобним тестом так і не вдалося налагодити.
Інгредієнти:
листкове дріжджове тісто ;
крохмаль - 35 г;
кориця - 1/4 ч. ложки;
яйце - 1 шт.;
варення - 280 р.
Приготування
Викладіть шар дріжджового тіста в основу форми, покриваючи дно і стінки. Наколіть тісто і викладіть поверх суміш варення з корицею і крохмалем. Тісто розділіть на смужки і покрийте ними поверхню пирога хрест-навхрест. Змастіть випічку яйцем і відправте в розігріту до 190 градусів духовку на півгодини.
Рецепт дріжджового пирога з варенням
Це базове здобне тісто з дріжджами, яке виходить дуже солодким і пишним, а тому неодмінно залишиться у вашому серці і кулінарної записній книзі надовго.
Інгредієнти:
Приготування
Ледь підігрійте молоко, стежачи за тим, щоб його температура була приблизно дорівнює температурі тіла. У молоці розведіть добру пучку цукру, а потім розламайте свіжі дріжджі і розчині їх там само. Коли поверхня покриється шаром піни – дріжджі активізувалися і можна продовжувати приготування. Збийте кілька яєць (обов'язково кімнатної температури) разом з цукровим піском і влийте до них не гаряче, але все ще рідке масло. Додайте яєчно-масляну суміш і дріжджовий розчин до молока. Почніть вимішувати тісто ложкою або спеціальною насадкою-крюком. Готове тісто залиште на расстойку приблизно на годину.
Обрану форму покрийте пергаментом і змастіть його. Викладіть дріжджове тісто в основу, роблячи невелике поглиблення в центрі, на манер тарта. В отримане поглиблення викладіть варення і відправте здобний дріжджовий пиріг з варенням запікатися на 50 хвилин при 180 градусах.
Дріжджовий пиріг на кефірі з варенням
Основою для розвитку дріжджів може стати не тільки молоко або вода, але і кефір. Скислий продукт краще не брати, дріжджі не надто люблять кислоту, тому доведеться вапна багато цукру на те, щоб їх активізувати, а от з свіжого, ледь підсолодженого кефіру, тісто вийде дуже повітряним і волокнистим.
Інгредієнти:
Приготування
Заздалегідь вийміть яйця з холодильника. Кефір обережно підігрійте на слабкому вогні, щоб продукт потеплішав, але не згорнувся. Розведіть в кефірі раскрошенные свіжі дріжджі, додайте цукор слідом, а потім влийте розтоплене масло і збиті яйця. Змішайте всі складові до однорідності, а потім всипте борошно. Загусло і злегка липковатое перекладіть тісто в змащену посуд і залишити на расстойку в теплі на годину. Дріжджове тісто для солодкого пирога з варенням виглядає так, ніби хоче втекти з миски? Значить, воно готове. Обімніть його і сформуйте, помістивши варення всередину або розподіливши його товщі. Залиште пиріг вдруге підійти ще на 15 хвилин, а потім додайте його в духовці на півгодини при 160 градусах.
Відкритий пиріг з листкового дріжджового тіста з варенням
Цей швидкий пиріг з готового дріжджового тіста з варенням виручить вас в тому випадку, якщо взаємини з саморобним тестом так і не вдалося налагодити.
Інгредієнти:
Приготування
Викладіть шар дріжджового тіста в основу форми, покриваючи дно і стінки. Наколіть тісто і викладіть поверх суміш варення з корицею і крохмалем. Тісто розділіть на смужки і покрийте ними поверхню пирога хрест-навхрест. Змастіть випічку яйцем і відправте в розігріту до 190 градусів духовку на півгодини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як спекти пиріг з варенням?
Далі у статті зібрані самі оригінальні і неймовірно прості рецепти смачного домашнього пирога, а в якості наповнення запропонуємо використовувати
Тертий пісочний пиріг з варенням
Тертий пиріг - це класика домашній кулінарії. Таке ласощі напевно пробувала готувати кожна господиня, хоча б одного разу. Пропонуємо трохи
Товсті млинці на кефірі
Побалуйте домашніх новим ласощами - смачними, товстими млинцями на кисломолочної основі. Такий сніданок неодмінно оцінять і малюки, і дорослі. Далі
Дріжджове тісто «як пух» на кефірі
Не бійтеся створювати чудову випічку з дріжджового тіста. Використовуючи наші цілком зрозумілі рекомендації ви неодмінно впораєтеся завданням «на
Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
Пишна дріжджова випічка доведеться по душі багатьом дорослим і, звичайно, дітворі. Особливо якщо начинка буде з улюблених ягід. Пропонуємо рецепти