Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт з чорносливом і волоським горіхом - рецепт

Торт з чорносливом і волоським горіхом - рецепт

15-02-2016, 14:16
759
Торт з чорносливом і волоським горіхом - рецепт
Пропонуємо варіанти неймовірно смачного святкового торта з чорносливом і горіхами. Кожен з них має широку аудиторію шанувальників і це не дивно, адже смак десерту дійсно приголомшливий.

Медовий торт з чорносливом і грецькими горіхами - рецепт


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно – 360 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • мед – 270 г;

  • цукровий пісок – 115 г;

  • сода – 10 г;

  • вершкове масло – 115 г;


  • Для крему:

  • сметана жирністю більше 25% – 520 г;

  • цукровий пісок – 115 г;

  • вершки жирністю більше 30% – 240 мл;

  • чорнослив в'ялений – 210 г;

  • волоські горіхи – 210 р.


  • Приготування
    Секрет цього торта в тому, що тісто для коржів необхідно приготувати заздалегідь, щоб воно як мінімум десять годин постояло в холоді перед випіканням. Цей прийом сприяє повному розкриттю медового смаку і надає готового десерту неймовірний тонкий аромат, чого не відбувається при миттєвому випіканні, де смак просто втрачається. Дуже зручно заготовити тісто з вечора, а наступного дня продовжити приготування торта.
    Отже, закладаємо в невелику миску або каструльку необхідну кількість меду, цукру та вершкового масла, додаємо яйця, соду і маємо ємність на водяній бані, встановивши в каструлю більшого діаметра з киплячою водою. Безперервно розмішуємо компоненти за допомогою ложки до тих пір, поки масло повністю розкриється, а цукрові кристали розчиняться. Після цього просіваємо в тісто борошно і вимішуємо до повного позбавлення від домішки борошняних грудочок. Як ми вже згадували вище, тісто має вистоятися. Поміщаємо його в холодильник або якщо погода дозволяє на балкон мінімум на десять годин, а потім даємо ще нагрітися при кімнатних умовах від трьох до п'яти годин.
    Тепер робимо п'ять відрізів з пергаментного паперу і промальовуємо на кожному коло діаметром 28 сантиметрів. Приступаємо до випікання. Прогріваємо заздалегідь духову шафу до температури 180-185 градусів. На деко викладаємо по черзі листи з шаблоном, на який накладаємо по дві столові ложечки тіста і розрівнюємо по всьому периметру окресленого кола. Витримуємо коржі в духовці приблизно за сім хвилин до отримання красивого золотистого рум'янцю. Останній підсушуємо сильніше, залишивши його ще на кілька хвилин в вимкненій духовці, його ми будемо використовувати для обсипання готового торта.
    Одночасно, поки печуться коржі, готуємо крем. Для цього за допомогою міксера обробляємо вершки до твердих піків, а сметану до легкості, додавши в неї під час збивання цукровий пісок. Чорнослив ретельно промиваємо, заливаємо на кілька хвилин гарячою водою, а потім обсушуємо і нарізаємо довільно не дуже крупно. Волоські горіхи трохи підсушуємо на сухій сковороді і подрібнюємо в крихту будь-яким зручним способом.
    Коли коржі будуть готові і охолонуть, беремося за оформлення торта. Перший корж промазуємо кремом, посипаємо половиною чорносливу і прикриваємо другим коржем, який в свою чергу також просочуємо кремом і посипаємо половиною горіхової крихти. Повторюємо так ще один раз, чергуючи чорнослив і горіхи. Укладаємо останній корж, обмазуємо поверхню торта залишилися кремом і обсипаємо крихтою, приготовленої з останнього підсушеного коржа.

    Шоколадний бісквітний торт з чорносливом і горіхами


    Інгредієнти:
    Для бісквітного тіста:

  • борошно – 190 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • порошок какао – 4-5 ст. ложок;

  • цукровий пісок – 160 г;

  • цукор ванільний – 15 г;

  • вершкове масло – 165 г;

  • горіхи волоські – 110 г;

  • розпушувач – 15 г;


  • Для крему:

  • сік лимона – 15 мл;

  • цукровий пісок – 30 г;

  • вершки жирністю 35% – 240 мл;

  • чорнослив в'ялений – 290 г;

  • коньяк – 60 мл;


  • Для просочення:

  • цукровий пісок – 75 г;

  • вода холодна – 125 мл;

  • коньяк – 60 мл;

  • шоколадна глазур для оформлення.


  • Приготування
    Чорнослив заздалегідь промиємо, разрежем на невеликі шматочки, заллємо коньяком і залишимо на кілька годин для просочення.
    Для приготування бісквіта до розтертого з цукром олії, додаємо порошок какао, ванільний цукор, жовтки і перемішуємо. Потім додаємо розпушувач і борошно і підмішуємо збиті до піків білки. Додаємо перемелені в
    Торт з чорносливом і волоським горіхом - рецепт
    крихту горіхи і випікаємо з готового тіста бісквіт протягом тридцяти п'яти хвилин. Температура духовки при цьому повинна бути на рівні 180 градусів.
    Для крему обробляємо за допомогою міксера вершки з цукровим піском до щільної піни і змішуємо з підготовленим чорносливом і соком лимона.
    Готовий остиглий бісквіт розсікає уздовж на два коржа, просочуємо обидва сумішшю води, цукру і коньяку, на нижній викладаємо приготований крем з чорносливом, прикриваємо верхнім і обмазуємо поверхню тортика шоколадною глазур'ю, яку можна отримати розтопивши шоколадну плитку і змішавши її з вершками.




    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сметанний торт - класичний рецепт
    Сметанний торт - класичний рецепт
    Здається зовсім недавно торт «Сметанник» був особливо популярним і його готували майже в кожному будинку. Пропонуємо відтворити той самий правильний
    Торт з чорносливом і сметанним кремом
    Торт з чорносливом і сметанним кремом
    Чудовим доповненням будь-якого домашнього торта стане чорнослив в компанії сметани. Цей дует здатний урізноманітнити навіть звичні рецепти десертів.
    Празький торт зі згущеним молоком - рецепт
    Празький торт зі згущеним молоком - рецепт
    Празький торт - це чудовий шоколадний бісквіт, який просочений найніжнішим вершковим кремом. Від такого домашнього ласощі неможливо відмовитися.
    Горіховий торт зі згущеним молоком
    Горіховий торт зі згущеним молоком
    Приготування домашніх солодощів - саме вдячне заняття. Вкладені у створення чудових десертів праці окупаються захопленням рідних і гостей. Пропонуємо
    Медовий торт в домашніх умовах - рецепт
    Медовий торт в домашніх умовах - рецепт
    Сьогодні «Медовик» - це не тільки тонкі коржі перемазані заварним кремом. Рецепт цього чудового десерту неймовірно змінився. Отже, пропонуємо варіант
    Торт з чорносливом
    Торт з чорносливом
    Страви з наявністю чорносливу завжди виходять дивовижно смачними та оригінальними. І торти в цьому плані не виключення. Давайте знайомиться з