Печиво «Дамські пальчики»
![Печиво «Дамські пальчики» Печиво «Дамські пальчики»](/uploads/posts/2015-01/pechivo-damsk-palchiki_421.jpeg)
Рецепт печива «Дамські пальчики»
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розберемося, як зробити печиво «Дамські пальчики». Духовку розігріваємо до 160 градусів, деко покриваємо папером для випічки змащуємо маслом і готуємо кондитерський мішок. Далі акуратно відокремлюємо білки від жовтків. У жовтки додаємо дрібку цукру і ванілін за смаком. Збиваємо масу до пишного стану і повного розчинення цукрових кристаликів. Потім всипаємо заздалегідь просіяний крохмаль і перемішуємо.
Білки збиваємо міксером, як випливає з дрібкою солі до збільшення їх в об'ємі. Маса повинна вийти пишною, густий і не стікати зі стінок посуду. Потім додаємо цукор, що залишився і злегка все збиваємо вінчиком або міксером до утворення стійкої піни і розчинення цукру. Якщо білкова маса виходить не досить стійкою і щільною, додаємо ще трохи цукру. Після цього акуратно викладаємо жовтки в білкову масу. Борошно просіваємо через сито, висипаємо в тісто і обережно перемішуємо ложкою зверху вниз, як би піднімаючи його. Маса повинна вийти щільною і не розтікається.
Далі швидко перекладаємо тісто в кондитерський мішок і обережно видавлюємо на деко палички довжиною близько 10 див. Акуратно відправляємо все в духовку приблизно на 15-20 хвилин. Під час випічки дверцята не відкриваємо. Коли бісквітні палички стануть ніжно золотистого кольору, значить, вони готові. Духовку вимикаємо, даємо паличкам повністю охолонути в ній і підсохнути. Якщо після остигання палички вийдуть недостатньо хрусткими, знову нагріваємо духовку, ставимо печиво ще на 5 хвилин і вимикаємо. Перед подачею до чаю, можете посипати ласощі цукровою пудрою або цукром.
Бісквітне печиво «Дамські пальчики»
Інгредієнти:
Приготування
Пропонуємо ще один варіант, як приготувати печиво «Дамські пальчики». Отже, спочатку беремо яйця і обережно відокремлюємо жовтки від білків. Білки збиваємо з половиною цукру до утворення міцних піків. Жовтки збиваємо з іншою половиною цукру до білого. Потім потихеньку змішуємо жовтки з білками, акуратно додаємо борошно і перемішуємо. З допомогою кондитерського шприца викладаємо печиво на змащене деко, посипаємо цукровою пудрою і ставимо в розігріту духовку приблизно на 12 хвилин. Випікаємо печиво при температурі 180 градусів і дверцята не відкриваємо, щоб не зіпсувати випічку.
Торт з печива «Дамські пальчики»
Інгредієнти:
![Печиво «Дамські пальчики» Печиво «Дамські пальчики»](/uploads/posts/2015-01/pechivo-damsk-palchiki_482.jpeg)
Форму застеляємо харчовою плівкою і варимо каву, додавши в нього трохи ромової есенції або коньяку. Потім напій охолоджуємо і акуратно опускаємо в нього по одному печінкою «Дамські пальчики». Чекаємо приблизно 2 секунди і відразу ж виймаємо його, так як печиво швидко вбирає кави і розмокає. Перекладаємо підготовлені палички у форму шарами за порядком, змащуючи кожну сметанним кремом до тих пір, поки не закінчиться печиво. Потім прибираємо готовий торт в холодильник приблизно на всю ніч. Прикрашаємо ласощі на свій розсуд - глазур'ю, тертим шоколадом або цукровою пудрою.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Мигдальне печиво](/uploads/posts/2015-01/migdalne-pechivo_341.jpeg)
Мигдальне печиво
Що може бути смачніше, ніж поїсти на сніданок мигдалевого печива з молоком. Причому, вам не потрібно купувати його в магазині. Ви приготуєте дане
![Печиво для тірамісу](/uploads/posts/2015-01/pechivo-dlya-tramsu_901.jpeg)
Печиво для тірамісу
Тірамісу - це відомий італійський десерт, в приготуванні якої використовують печиво савоярді. Але якщо його не опинилася під рукою, ми розповімо, чим
![Печиво з мармеладом](/uploads/posts/2015-01/pechivo-z-marmeladom_231.jpeg)
Печиво з мармеладом
Мармелад - це улюблені ласощі багатьох діточок, а якщо його ще й використовувати у створенні печива - вийде дивовижно смачна випічка до чаю. У нашій
![Печиво з вівсяних пластівців](/uploads/posts/2015-01/pechivo-z-vvsyanih-plastvcv_881.jpeg)
Печиво з вівсяних пластівців
Печиво з вівсяних пластівців - це чудова випічка до чаю або кави в сімейному колі. Таке печиво вдвічі корисніше, якщо воно приготоване в домашніх
![Печиво "Савоярді"](/uploads/posts/2015-01/pechivo-savoyard_661.jpeg)
Печиво "Савоярді"
Печиво "Савоярді" - це відомі всім нам "Дамські пальчики". Придумали улюблене і відоме всім ласощі французи, тому і назва походить від прізвища
![Птифури - рецепт](/uploads/posts/2015-01/ptifury-recept_401.jpeg)
Птифури - рецепт
Птифури - цікаві і дуже незвичайні маленькі тістечка. Їх дуже люблять і дорослі, і маленькі чада, а тому готувати їх завжди в задоволення. Як зробити