Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Печиво «Дамські пальчики»

Печиво «Дамські пальчики»

17-01-2015, 19:17
2 317
Печиво «Дамські пальчики»
Печиво «Дамські пальчики» або по-іншому савоярді - знамените італійське ласощі, яке подається до чаю в якості смачної випічки, або використовується для приготування різних тортів.

Рецепт печива «Дамські пальчики»


Інгредієнти:

  • куряче яйце - 3 шт.;

  • пшеничне борошно - 3 щіпки;

  • крохмаль - 1 ст. ложка;

  • цукровий пісок - 3 ст. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • ванілін - щіпка.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як зробити печиво «Дамські пальчики». Духовку розігріваємо до 160 градусів, деко покриваємо папером для випічки змащуємо маслом і готуємо кондитерський мішок. Далі акуратно відокремлюємо білки від жовтків. У жовтки додаємо дрібку цукру і ванілін за смаком. Збиваємо масу до пишного стану і повного розчинення цукрових кристаликів. Потім всипаємо заздалегідь просіяний крохмаль і перемішуємо.
    Білки збиваємо міксером, як випливає з дрібкою солі до збільшення їх в об'ємі. Маса повинна вийти пишною, густий і не стікати зі стінок посуду. Потім додаємо цукор, що залишився і злегка все збиваємо вінчиком або міксером до утворення стійкої піни і розчинення цукру. Якщо білкова маса виходить не досить стійкою і щільною, додаємо ще трохи цукру. Після цього акуратно викладаємо жовтки в білкову масу. Борошно просіваємо через сито, висипаємо в тісто і обережно перемішуємо ложкою зверху вниз, як би піднімаючи його. Маса повинна вийти щільною і не розтікається.
    Далі швидко перекладаємо тісто в кондитерський мішок і обережно видавлюємо на деко палички довжиною близько 10 див. Акуратно відправляємо все в духовку приблизно на 15-20 хвилин. Під час випічки дверцята не відкриваємо. Коли бісквітні палички стануть ніжно золотистого кольору, значить, вони готові. Духовку вимикаємо, даємо паличкам повністю охолонути в ній і підсохнути. Якщо після остигання палички вийдуть недостатньо хрусткими, знову нагріваємо духовку, ставимо печиво ще на 5 хвилин і вимикаємо. Перед подачею до чаю, можете посипати ласощі цукровою пудрою або цукром.

    Бісквітне печиво «Дамські пальчики»


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 150 г;

  • цукровий пісок - 150 г;

  • куряче яйце - 3 шт.;

  • цукрова пудра - 100 р.


  • Приготування
    Пропонуємо ще один варіант, як приготувати печиво «Дамські пальчики». Отже, спочатку беремо яйця і обережно відокремлюємо жовтки від білків. Білки збиваємо з половиною цукру до утворення міцних піків. Жовтки збиваємо з іншою половиною цукру до білого. Потім потихеньку змішуємо жовтки з білками, акуратно додаємо борошно і перемішуємо. З допомогою кондитерського шприца викладаємо печиво на змащене деко, посипаємо цукровою пудрою і ставимо в розігріту духовку приблизно на 12 хвилин. Випікаємо печиво при температурі 180 градусів і дверцята не відкриваємо, щоб не зіпсувати випічку.

    Торт з печива «Дамські пальчики»


    Інгредієнти:

  • печиво «Дамські пальчики» - 200 г;

  • солодкий холодний кави - 200 г;

  • згущене молоко - 200 мл;

  • ромова есенція або коньяк - за бажанням;

  • сметана - 200 мл


  • Печиво «Дамські пальчики»
    Приготування
    Форму застеляємо харчовою плівкою і варимо каву, додавши в нього трохи ромової есенції або коньяку. Потім напій охолоджуємо і акуратно опускаємо в нього по одному печінкою «Дамські пальчики». Чекаємо приблизно 2 секунди і відразу ж виймаємо його, так як печиво швидко вбирає кави і розмокає. Перекладаємо підготовлені палички у форму шарами за порядком, змащуючи кожну сметанним кремом до тих пір, поки не закінчиться печиво. Потім прибираємо готовий торт в холодильник приблизно на всю ніч. Прикрашаємо ласощі на свій розсуд - глазур'ю, тертим шоколадом або цукровою пудрою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Мигдальне печиво
    Мигдальне печиво
    Що може бути смачніше, ніж поїсти на сніданок мигдалевого печива з молоком. Причому, вам не потрібно купувати його в магазині. Ви приготуєте дане
    Печиво для тірамісу
    Печиво для тірамісу
    Тірамісу - це відомий італійський десерт, в приготуванні якої використовують печиво савоярді. Але якщо його не опинилася під рукою, ми розповімо, чим
    Печиво з мармеладом
    Печиво з мармеладом
    Мармелад - це улюблені ласощі багатьох діточок, а якщо його ще й використовувати у створенні печива - вийде дивовижно смачна випічка до чаю. У нашій
    Печиво з вівсяних пластівців
    Печиво з вівсяних пластівців
    Печиво з вівсяних пластівців - це чудова випічка до чаю або кави в сімейному колі. Таке печиво вдвічі корисніше, якщо воно приготоване в домашніх
    Печиво "Савоярді"
    Печиво "Савоярді"
    Печиво "Савоярді" - це відомі всім нам "Дамські пальчики". Придумали улюблене і відоме всім ласощі французи, тому і назва походить від прізвища
    Птифури - рецепт
    Птифури - рецепт
    Птифури - цікаві і дуже незвичайні маленькі тістечка. Їх дуже люблять і дорослі, і маленькі чада, а тому готувати їх завжди в задоволення. Як зробити