Айсинг для пряників
Пряники досить часто присутні в сімейних чаюваннях. І хоч їх звичайний зовнішній вигляд і не викликає особливого захвату, по смаковим особливостям їх люблять абсолютно всі. Ми пропонуємо вам виправити цю ситуацію і приготувати разом з нами айсинг. Прикраса ваших улюблених пряників, таким чудесним айсингом, додасть їм казковий, ошатний, а головне апетитний вигляд, який особливо сподобається дітям.
Інгредієнти:
білки свіжих курячих яєць – 2 шт.;
цукрова пудра – 520 г;
лимонна кислота – 5 г;
ванілін – 1 пакет;
харчові барвники двох кольорів (за бажанням) – кожного по 2 р.
Приготування
У зручній глибокої мисочці збиваємо білки з допомогою звичайного ручного віночка до появи піни. Поступово додаємо готову цукрову пудру, ваніль і ритмічно, без зупинок все перемішуємо вінчиком, але не збиваємо, так як повітряна маса нам тут ні до чого. Коли маса буде вже повністю однорідною, але ще не сильно стійкою додаємо лимонну кислоту і продовжуємо далі старанно заважати айсинг, поки він не стане щільніше і не перестане розтікатися.
Якщо ви задумали попрацювати з глазур'ю різних квітів, перед тим як додати лимонку, ми поділяємо білкову масу на дві частини. Отже, ділимо кислоту і розподіляємо по двох мисках з додаванням в них барвників і також віночком доводимо масу до потрібного стану.
Ми розповіли вам, як зробити білковий айсинг, яким можна зробити прикраси або розпис для ваших пряників. Але якщо айсинг вам знадобиться для заливання поверхні пряників, тоді саму техніку приготування нашого рецепта ми не змінюємо, а просто зменшуємо кількість цукрової пудри на 70 грам, щоб вийшла більш рідка глазур.
З пергаменту скручуємо невеликого розміру пакетик, в який накладаємо айсинг. Багато глазурі накладати не рекомендуємо, оскільки вам буде незручно працювати. Трохи зрізаємо носик пакета (якщо ви зробите велику дірку, айсинг буде лягати розпливчасто і виглядати незграбно). На холодне, свіже пряник акуратненько за його краєчку наносимо глазур і обводимо таким чином весь контур. По центру ви можете оформити свій пряник, скориставшись айсингом іншого кольору, а якщо не хочете, то зробіть все в одному тоні.
Приступимо до малювання на виробі, роблячи квіточка наносимо глазур з пакета, ніби малюємо олівцем.
Потім беремо пензлик і розтушовуємо краю пелюсток, тоді у нас вийде пряник, схожий на картину. Сохнути розпис повинна не менше 12 годин.
Якщо ви вже знаєте, як розписувати пряник, то покрити його айсингом не складе вам ніяких труднощів. Ніколи не працюйте з гарячими або теплими пряниками, так як ваша глазур просто почне танути і стікати!
Отже, обводимо пряник по його контуру, як ми робили раніше і даємо йому полежати 2-3 години, щоб схопився обідок.
Потім беремо більш рідкий айсинг, який спеціально призначений для заливки і покриваємо їм весь верх пряника. Для висихання айсинга залиште прянички на ніч на столі.
Рецепт айсинга для пряників
Інгредієнти:
Приготування
У зручній глибокої мисочці збиваємо білки з допомогою звичайного ручного віночка до появи піни. Поступово додаємо готову цукрову пудру, ваніль і ритмічно, без зупинок все перемішуємо вінчиком, але не збиваємо, так як повітряна маса нам тут ні до чого. Коли маса буде вже повністю однорідною, але ще не сильно стійкою додаємо лимонну кислоту і продовжуємо далі старанно заважати айсинг, поки він не стане щільніше і не перестане розтікатися.
Якщо ви задумали попрацювати з глазур'ю різних квітів, перед тим як додати лимонку, ми поділяємо білкову масу на дві частини. Отже, ділимо кислоту і розподіляємо по двох мисках з додаванням в них барвників і також віночком доводимо масу до потрібного стану.
Ми розповіли вам, як зробити білковий айсинг, яким можна зробити прикраси або розпис для ваших пряників. Але якщо айсинг вам знадобиться для заливання поверхні пряників, тоді саму техніку приготування нашого рецепта ми не змінюємо, а просто зменшуємо кількість цукрової пудри на 70 грам, щоб вийшла більш рідка глазур.
Розпис пряників айсингом
З пергаменту скручуємо невеликого розміру пакетик, в який накладаємо айсинг. Багато глазурі накладати не рекомендуємо, оскільки вам буде незручно працювати. Трохи зрізаємо носик пакета (якщо ви зробите велику дірку, айсинг буде лягати розпливчасто і виглядати незграбно). На холодне, свіже пряник акуратненько за його краєчку наносимо глазур і обводимо таким чином весь контур. По центру ви можете оформити свій пряник, скориставшись айсингом іншого кольору, а якщо не хочете, то зробіть все в одному тоні.
Приступимо до малювання на виробі, роблячи квіточка наносимо глазур з пакета, ніби малюємо олівцем.
Потім беремо пензлик і розтушовуємо краю пелюсток, тоді у нас вийде пряник, схожий на картину. Сохнути розпис повинна не менше 12 годин.
Заливка пряників айсингом
Якщо ви вже знаєте, як розписувати пряник, то покрити його айсингом не складе вам ніяких труднощів. Ніколи не працюйте з гарячими або теплими пряниками, так як ваша глазур просто почне танути і стікати!
Отже, обводимо пряник по його контуру, як ми робили раніше і даємо йому полежати 2-3 години, щоб схопився обідок.
Потім беремо більш рідкий айсинг, який спеціально призначений для заливки і покриваємо їм весь верх пряника. Для висихання айсинга залиште прянички на ніч на столі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Айсинг для мережива – рецепт
У цій статті представлені ідеї, які допоможуть оригінально оформити ваше кондитерський витвір. Розповімо, як приготувати самостійно еластичний айсинг
Айсинг в домашніх умовах - рецепт
Айсинг - це неймовірний спосіб декору всіляких десертів. Далі представлені два рецепти, які докладно описують процес його приготування. З першим
Айсинг - майстер-клас, рецепт
З безлічі способів декорування десертів айсинг є самим витонченим і здатний перетворити будь-який кондитерський виріб. Для новачків цей спосіб
Як зробити глазур з какао?
Будь-яка глазур здатна ефектно оформити домашній десерт. Але якщо її зробити на основі какао, то вийде ще й смачно і зовсім не дорого. Пропонуємо
Айсинг - рецепт приготування
Приготувавши домашнє ласощі у кулінарів часто виникають сумніви щодо їх декорування. Далі представлені найбільш доступні і зрозумілі рецепти айсинга,
Глазур для пряників
Якщо вам потрібно оригінально прикрасити пряники, то краще всього використовувати глазур. А варіанти як її правильно і оригінально приготувати ви