Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт торта «Естерхазі» в домашніх умовах

Рецепт торта «Естерхазі» в домашніх умовах

30-01-2016, 15:39
1 080
Рецепт торта «Естерхазі» в домашніх умовах
Впевнені, що вас зацікавила ця екстравагантна красиву назву – «Естерхазі» і ви з нетерпінням хочете дізнатися, як приготувати його в домашніх умовах, щоб швидше спробувати цей торт. А загадковість його полягає в коржах, тісто для яких готується практично без борошна, а на основі білків курячих яєць. Ми пропонуємо вам найкращий рецепт смачного австрійського торта з привабливою назвою «Естерхазі» і розповімо, як його приготувати в домашніх умовах.

Класичний австрійський торт «Естерхазі» - оригінальний рецепт


Інгредієнти:

  • жирне молоко – 270 мл;

  • курячі яйця – 9 шт.;

  • цукровий пісок – 05 кг;

  • вершкове масло (825% жиру) – 320 г;

  • варена згущене молоко – 1 ст. ложка (з горою);

  • ванільний цукор – 1 ст. ложка;

  • будь лікер – 2 ст. ложки;

  • мелена кориця – 2 ч. ложки;

  • мигдальні горіхи – 120 г;

  • ядра волоських горіхів – 120 г;

  • пшеничне борошно – 25 ст. ложки;

  • білий шоколад – 220 г;

  • жирні вершки – 2 ст. ложки;

  • гіркий, темний шоколад – 70 г;

  • абрикосовий джем (повидло) – 4 ст. ложки;

  • готова стружка мигдалю у вигляді пелюсток – 80 р.


  • Приготування
    Виливаємо жирне молоко в кухлик і ставимо його на плиту при режимі середнього вогню. Поки воно нагрівається, ми поділяємо вміст яєць по різних ємностей: білки в одну, а жовтки в іншу. Тепле молоко трохи відливаємо в пиалочку, а решта ставимо назад до закипання. В цю піалу ми викладаємо чотири відокремлених жовтка і вилочкою швидко розбиваємо їх у молоці. А тепер, вже коли молоко закипить, дуже повільно, при цьому постійно розмішуючи, виливаємо суміш з піали. Не перестаючи заважати даємо покипіти 30-40 секунд, після відставляємо з вогню і не чіпаємо до охолодження.
    Волоські і мигдальні горіхи, попередньо обсмажені, викладаємо в чашу блендера і розмелюємо їх до стану борошна. Отриману горіхову борошно перекладаємо в миску, додаємо до неї борошно з пшениці, присипаємо корицею і ретельно все перемішуємо. Беремо всі білки і поступово з'єднуємо їх з 200 грамами цукру, при цьому постійно збиваємо все міксером, а досыпав його весь доводимо масу до пишної, стійкої піни. До білків поступово починаємо додавати горіхову суміш і з допомогою силіконової лопатки дуже акуратно з'єднуємо їх разом так, як ніби обволікає білки горіховою пудрою до отримання однорідного горіхово-білкового повітряного тіста.
    На пекарський лист розстилаємо папір з пергаменту і малюємо на ній два кола в діаметрі 28-29 сантиметрів, що можна зробити за допомогою відповідної кришки або тарілки. Якщо у вас немає кондитерського мішка, тоді беремо поліетиленовий пакет, в який не щільно накладаємо тісто, зрізаємо носик кульочка і видавлюємо наше тісто в коло, починаючи від центру ведемо по спіралі до заповнення простору. Так формуємо всі наступні коржі, які після ми випікаємо в духовій шафі лише при 160 градусах по 40 хвилин кожен.
    М'яке масло з рештою звичайним цукром і додаванням ванільного збиваємо міксером, поки воно не стане трохи пузиритися. У цей момент починаємо буквально за дві ложки додавати сюди заварний крем міксером рівномірно з'єднувати їх разом. В кінці вводимо в крем лікер, варене згущене молоко і ще раз остаточно його збиваємо.
    Промазуємо цим кремом кожен з коржів, а потім ще наносимо його на боки сформованого торта, які слідом притрушиваем готової стружкою мигдалю у вигляді тонких пелюсток. Верх «Естерхазі» рясно
    Рецепт торта «Естерхазі» в домашніх умовах
    покриваємо джемом з абрикос.
    Окремо на паровій бані повністю розтоплюємо білий і темний гіркий шоколад. До білого додаємо вершки і ретельно розмішати виливаємо все на шар з джему. В паперовий корнет наливаємо темний шоколад і наносимо його на шар з білого, за принципом накладання тіста, тільки залишаючи між ними відстань 2-25 сантиметра. Беремо гостру зубочистку і, починаючи від центру проводимо нею смужки, що доходять до краю торта, таким чином, вимальовуємо райдужну павутинку. Так проробляємо по всій площі верхнього шару торта, поки не закриємо коло.
    Сподіваємося, що приготування цього чудового торта «Естерхазі», доставить вам величезне задоволення.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    «Естерхазі» - класичний рецепт
    «Естерхазі» - класичний рецепт
    Вважається, що рецепт «Естерхазі» здатні освоїти лише досвідчені кондитери. Однак далі представлені максимально докладні і зрозумілі рекомендації
    Торт «Естерхазі» - класичний рецепт
    Торт «Естерхазі» - класичний рецепт
    Неймовірний смак цього десерту виробляє найприємніше враження і спонукає готувати і куштувати його знову і знову. В невимовному захваті від
    «Естерхазі» - рецепт
    «Естерхазі» - рецепт
    Чудовий десерт, приготований за описаним далі рецептом, здатний підкорити кожного бувалого ласуна. Торт «Естерхазі» - це незвичайне ласощі і ми
    Естерхазі в домашніх умовах - рецепт
    Естерхазі в домашніх умовах - рецепт
    Цей невимовно смачний десерт підкорив багатьох шанувальників солодощів. Пропонуємо рецепт торта «Естерхазі», адаптований для домашнього приготування.
    Торт "Естерхазі": рецепт
    Торт "Естерхазі": рецепт
    Торт «Естерхазі» знайомий всім любителям солодкого. Цей десерт був популярний в радянський час і не втратив своєї популярності і в наші дні. Втім,