Цукрова мастика своїми руками - рецепт
![Цукрова мастика своїми руками - рецепт Цукрова мастика своїми руками - рецепт](/uploads/posts/2015-12/cukrova-mastika-svoyimi-rukami-recept_861.jpeg)
Цукрова мастика своїми руками з желатину і цукрової пудри - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Необхідну кількість желатину заливаємо водою, перемішуємо і залишаємо на годину. Під час замочування періодично перемішуємо суміш. Якщо желатин хорошої якості, то через певний час ми отримаємо густу кашку. В іншому випадку, намагаємося виправити ситуацію, додавши ще одну порцію желатину, перемішавши і залишивши на одну годину.
Далі ємність з густою желатиновою масою ставимо на водяну баню і прогріваємо, помішуючи, поки желатин повністю розкриється, але не кип'ятимо. Потім знімаємо суміш з вогню, додаємо ванілін, сік лимона і перемішуємо.
Приступаючи до наступного етапу, обов'язково просіваємо цукрову пудру, а тільки тоді додаємо потроху в желатинову суміш і вимішуємо. Спочатку це робимо ложкою, а потім, коли маса стане занадто густий, замішуємо мастику руками. Додаємо пудру і місимо до того моменту, поки маса почне добре тримати форму і перестане «плисти». Після цього місимо ще пару хвилин, щоб досягти ідеальної однорідності, а потім приступаємо до формування бажаних візерунків і фігурок. Робимо це швидко, так як мастика дуже швидко холоне і стає непластичною.
Якщо є необхідність отримати мастику іншого кольору, відщипуємо необхідна її кількість від загального кома, додаємо харчовий барвник і місимо до отримання рівної забарвлення.
Цукрова мастика зі згущеного молока і цукрової пудри в домашніх умовах
Інгредієнти:
![Цукрова мастика своїми руками - рецепт Цукрова мастика своїми руками - рецепт](/uploads/posts/2015-12/cukrova-mastika-svoyimi-rukami-recept_412.jpeg)
Приготування
Просіваємо цукрову пудру і змішуємо з півтора склянками сухого молока. Додаємо лимонний сік, згущене молоко і вимішуємо спочатку ложкою, а потім руками. Підсипаємо сухе молоко і вимішуємо, поки маса не перестане прилипати до рук. В кінці замісу для більшої еластичності додаємо кілька крапель гліцерину. Можна просто змастити їм руки і вимішувати.
Така мастика чудово підходить для формування фігурок і покриття тортів і її можна досить довго зберігати в холодильнику, загорнувши в харчову плівку.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Мастика з желатину і цукрової пудри](/uploads/posts/2015-12/mastika-z-zhelatinu-cukrovoyi-pudri_301.jpeg)
Мастика з желатину і цукрової пудри
Вельми популярно сьогодні оформляти десерти цукровою мастикою. В рецепті, описаному далі, запропонований спосіб приготування мастики на основі
![Як робити мастику для торта?](/uploads/posts/2015-01/yak-robiti-mastiku-dlya-torta_491.jpeg)
Як робити мастику для торта?
Проходячи повз прилавка з кондитерськими виробами, прямо душа радіє, дивлячись на справжні витвори мистецтва, які звуться нині торти. Ну і як же цю
![Рецепт мастики з «Зефір»](/uploads/posts/2015-01/recept-mastiki-z-zefr_991.jpeg)
Рецепт мастики з «Зефір»
Коли справа доходить до декору торта, то тут всі засоби хороші, оскільки покупну мастику в наших магазинах поки важко дістати. Кмітливі господині
![Мастика з зефіру](/uploads/posts/2015-01/mastika-z-zefru_761.jpeg)
Мастика з зефіру
Часто в магазинах ми бачимо красиво прикрашену випічку: торти, тістечка. Але якщо ви любите піч самі, то і прикрасити випічку можна в домашніх
![Мастика з згущеного молока](/uploads/posts/2015-01/mastika-z-zguschenogo-moloka_141.jpeg)
Мастика з згущеного молока
Для прикраси тортів і тістечок різними фігурками, сердечками необхідна мастика. І зараз ми розповімо вам, як зробити її зі згущеного молока. Читаємо
![Цукрова глазур](/uploads/posts/2015-01/cukrova-glazur_351.jpeg)
Цукрова глазур
Цукрова глазур - чудове і смачне прикраса для печива, пряників, тортів, еклерів і т. д. Пропонуємо вашій увазі кілька універсальних варіантів