Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ватрушки з сиром - домашній рецепт

Ватрушки з сиром - домашній рецепт

25-12-2015, 14:04
551
Ватрушки з сиром - домашній рецепт
Пропонуємо домашні рецепти приготування ватрушок з сиром. Така випічка неодмінно освіжить ваше меню до сніданку або стане прекрасним доповненням до чашки чаю на полуденок або вечерю.

Як приготувати домашні ватрушки з сиром в духовці - рецепт?


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно – 500-600 г;

  • молоко – 250 мл;

  • яйця – 2 шт.;

  • масло вершкове – 110 г;

  • дріжджі пресовані або сухі – 35 або 10 г відповідно;

  • цукровий пісок – 110 г;

  • сіль – щіпка;

  • ванільний цукор – 10 г;

  • рослинне масло – 20 мл;


  • Для начинки:

  • сир – 600 г;

  • сметана – 60 г;

  • жовтки яєчні – 2 шт.;

  • масло вершкове – 40 г;

  • цукровий пісок – 150 г;

  • крохмаль кукурудзяний (при необхідності) – 30 г;

  • ванільний цукор – 10 г;


  • Для змащування верху:

  • жовток яєчний – 1 шт.;

  • молоко – 20 мл


  • Приготування
    Безсумнівно, найважливішим моментом у приготуванні ватрушок, як і будь-якої іншої випічки - це заготівля тесту. І від того наскільки рецепт виявиться успішним залежить результат і смак готових виробів. Так що поставимося до цього дуже відповідально.
    Молочко трохи підігріваємо до температури 37-40 градусів і розчиняємо в ньому дріжджі, двадцять п'ять грам цукрового піску і вісімдесят-сто грам борошна. Ставимо суміш у тепле місце і даємо час для активації дріжджів. У середньому на це знадобиться двадцять п'ять-тридцять хвилин.
    Тим часом змішати у великій мисці злегка збиті з рештою цукром яйця, м'яке вершкове масло і ванільний цукор, вливаємо по готовності опару і гарненько розмішуємо. Тепер просіваємо невеликими порціями борошно пшеничне і заважаємо за допомогою ложки в одному напрямку, поки це можливо, а потім викладаємо тісто на рівну присипану борошном поверхню і гарненько вимішуємо, періодично змащуючи рослинним маслом руки і при необхідності підсипаючи ще борошно. В результаті повинні отримати м'яке і не липнущее до рук і поверхні тісто. Повертаємо його в миску і ставимо в тепло. Ідеальним варіантом буде розміщення тесту для ватрушок з сиром в трохи прогрітій духовці.
    Коли маса збільшиться в обсязі мінімум в два рази, обминаємо її руками і даємо знову піднятися.
    Поки тісто дозріває, готуємо начинку для ватрушок з сиром. Протираємо через ситечко сир, додаємо цукровий пісок, жовтки, ванільний цукор, м'яке вершкове масло і сметану і гарненько розмішуємо. Якщо сирна суміш вийшла занадто рідкою і текучого можна додати до неї трохи крохмалю або борошна і знову перемішати. На цьому етапі також можна додати за бажанням розпарений і обсушенный родзинки.
    З готового тіста скачуємо кульки, потім формуємо з нього коржики і даємо трохи підійти. Потім за допомогою склянки робимо по центру поглиблення, наповнюємо його сирною начинкою і розміщуємо ватрушки на деко на деякій відстані один від одного. Даємо виробів підійти протягом двадцяти хвилин, змащуємо верх сумішшю жовтка і молока і визначаємо в попередньо прогрітій до 180 градусів духовці на двадцять п'ять хвилин або до бажаної рум'яності.
    По готовності даємо ароматним ватрушечкам трохи охолонути під рушником і можемо подавати до столу.

    Як приготувати королівську ватрушку з сиром - домашній рецепт?


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно – 320 г;

  • розпушувач – 10 г;

  • маргарин вершковий – 220 г;

  • цукровий пісок – 40 г;


  • Для начинки:

  • сир – 550 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • цукровий пісок – 200 г;

  • ванільний цукор – 10 г;


  • Приготування
    Рецепт королівської або, як її ще називають, ледачою ватрушки з сиром дуже простий. Маргарин натираємо на тертці або просто розминаємо в крихту з борошном, цукровим піском і розпушувачем.
    Ватрушки з сиром - домашній рецепт
    Викладаємо дві третини отриманої крихти в промаслений форму, формуючи бортики. Сир з'єднайте з цукровим піском, ванільним цукром і яйцями, гарненько перемішуємо і виливаємо у форму. Зверху присипаємо залишилася крихтою і розміщуємо в прогрітій до двохсот градусів духовці на сорок-сорок п'ять хвилин. Готової ватрушке даємо охолонути, розрізаємо порційно і можемо подавати.
    Такий виріб може стати основою угорської ватрушки з сиром. Для цього достатньо змішати половину банки згущеного молока з двома ложками сметани, залити готову ватрушку у формі, приправити краплями розтопленого шоколаду і сформувати розлучення.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Ватрушки з сиром з дріжджового тіста - рецепт
    Ватрушки з сиром з дріжджового тіста - рецепт
    Одним з найулюбленіших видів здобної випічки є чудові пишні ватрушки, про які поговоримо далі. Докладно розповімо, як спекти ці чудові булочки з
    Як робити ватрушки з сиром?
    Як робити ватрушки з сиром?
    В цій статті детально описано базовий рецепт чудової домашньої ватрушки з сиром. Пропонуємо спекти ці чудові булочки з традиційного здобного тесту, а
    Пиріг з брусницею з пісочного тіста - рецепт
    Пиріг з брусницею з пісочного тіста - рецепт
    Пироги, приготовані на основі з пісочного тіста хороші тим, що наповнити їх можна абсолютно різноманітною начинкою. Один з таких варіантів
    Ватрушка з сиром – рецепт
    Ватрушка з сиром – рецепт
    Здавалося б, як можна здивувати звичайної ватрушкой? Але виявляється, є такі рецепти ватрушки, які точно приємно здивують і не залишаться без
    Тісто для ватрушок
    Тісто для ватрушок
    Всі ми з дитинства любимо ватрушки - відкритий пиріг з сирною начинкою. Для їх приготування, звичайно ж, необхідно зробити тісто. Воно може бути