Пропонуємо домашні рецепти приготування ватрушок з сиром. Така випічка неодмінно освіжить ваше меню до сніданку або стане прекрасним доповненням до чашки чаю на полуденок або вечерю.
Як приготувати домашні ватрушки з сиром в духовці - рецепт?
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 500-600 г; молоко – 250 мл; яйця – 2 шт.; масло вершкове – 110 г; дріжджі пресовані або сухі – 35 або 10 г відповідно; цукровий пісок – 110 г; сіль – щіпка; ванільний цукор – 10 г; рослинне масло – 20 мл; Для начинки:
сир – 600 г; сметана – 60 г; жовтки яєчні – 2 шт.; масло вершкове – 40 г; цукровий пісок – 150 г; крохмаль кукурудзяний (при необхідності) – 30 г; ванільний цукор – 10 г; Для змащування верху:
жовток яєчний – 1 шт.; молоко – 20 мл Приготування Безсумнівно, найважливішим моментом у приготуванні ватрушок, як і будь-якої іншої випічки - це заготівля тесту. І від того наскільки рецепт виявиться успішним залежить результат і смак готових виробів. Так що поставимося до цього дуже відповідально.
Молочко трохи підігріваємо до температури 37-40 градусів і розчиняємо в ньому дріжджі, двадцять п'ять грам цукрового піску і вісімдесят-сто грам борошна. Ставимо суміш у тепле місце і даємо час для активації дріжджів. У середньому на це знадобиться двадцять п'ять-тридцять хвилин.
Тим часом змішати у великій мисці злегка збиті з рештою цукром яйця, м'яке вершкове масло і ванільний цукор, вливаємо по готовності опару і гарненько розмішуємо. Тепер просіваємо невеликими порціями борошно пшеничне і заважаємо за допомогою ложки в одному напрямку, поки це можливо, а потім викладаємо тісто на рівну присипану борошном поверхню і гарненько вимішуємо, періодично змащуючи рослинним маслом руки і при необхідності підсипаючи ще борошно. В результаті повинні отримати м'яке і не липнущее до рук і поверхні тісто. Повертаємо його в миску і ставимо в тепло. Ідеальним варіантом буде розміщення тесту для ватрушок з сиром в трохи прогрітій духовці.
Коли маса збільшиться в обсязі мінімум в два рази, обминаємо її руками і даємо знову піднятися.
Поки тісто дозріває, готуємо начинку для ватрушок з сиром. Протираємо через ситечко сир, додаємо цукровий пісок, жовтки, ванільний цукор, м'яке вершкове масло і сметану і гарненько розмішуємо. Якщо сирна суміш вийшла занадто рідкою і текучого можна додати до неї трохи крохмалю або борошна і знову перемішати. На цьому етапі також можна додати за бажанням розпарений і обсушенный родзинки.
З готового тіста скачуємо кульки, потім формуємо з нього коржики і даємо трохи підійти. Потім за допомогою склянки робимо по центру поглиблення, наповнюємо його сирною начинкою і розміщуємо ватрушки на деко на деякій відстані один від одного. Даємо виробів підійти протягом двадцяти хвилин, змащуємо верх сумішшю жовтка і молока і визначаємо в попередньо прогрітій до 180 градусів духовці на двадцять п'ять хвилин або до бажаної рум'яності.
По готовності даємо ароматним ватрушечкам трохи охолонути під рушником і можемо подавати до столу.
Як приготувати королівську ватрушку з сиром - домашній рецепт?
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 320 г; розпушувач – 10 г; маргарин вершковий – 220 г; цукровий пісок – 40 г; Для начинки:
сир – 550 г; яйця – 4 шт.; цукровий пісок – 200 г; ванільний цукор – 10 г; Приготування Рецепт королівської або, як її ще називають, ледачою ватрушки з сиром дуже простий. Маргарин натираємо на тертці або просто розминаємо в крихту з борошном, цукровим піском і розпушувачем.
Викладаємо дві третини отриманої крихти в промаслений форму, формуючи бортики. Сир з'єднайте з цукровим піском, ванільним цукром і яйцями, гарненько перемішуємо і виливаємо у форму. Зверху присипаємо залишилася крихтою і розміщуємо в прогрітій до двохсот градусів духовці на сорок-сорок п'ять хвилин. Готової ватрушке даємо охолонути, розрізаємо порційно і можемо подавати.
Такий виріб може стати основою угорської ватрушки з сиром. Для цього достатньо змішати половину банки згущеного молока з двома ложками сметани, залити готову ватрушку у формі, приправити краплями розтопленого шоколаду і сформувати розлучення.