Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Класичний рецепт тірамісу в домашніх умовах

Класичний рецепт тірамісу в домашніх умовах

25-12-2015, 13:42
443
Класичний рецепт тірамісу в домашніх умовах
Насолода від поглинання дивовижного десерту тірамісу можна отримати не тільки за столиком італійського ресторану. Відтворити таку ж ласощі можна у себе на кухні, попередньо закупивши необхідні продукти в найближчому супермаркеті. Ваші близькі або гості будуть в невимовному захваті від приголомшливого схожості з оригіналом.

Класичний італійський рецепт тірамісу з маскарпоне в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • вершковий сир маскарпоне – 275 г;

  • печиво савоярді – 175 г;

  • цукрова пудра – 50 г;

  • цукровий пісок – 50 г;

  • кава мелена – 3 ч. ложки;

  • вода очищена – 275 мл;

  • свіжі курячі яйця – 2 шт.;

  • лікер Амаретто або коньяк ( апельсиновий сік для дитячого варіанта) – 60 мл;

  • порошок какао;

  • чорний шоколад.


  • Приготування
    Спочатку з очищеної води, цукрового піску і мелених кавових зерен заварюємо традиційний кави, даємо йому повністю охолонути і змішати з лікером або коньяком, який у дитячому варіанті можна замінити апельсиновим соком.
    Поки остигає кава, готуємо крем з маскарпоне. Для цього курячі яйця моєму ретельно з милом і відокремлюємо білки від жовтків. Яйця в цьому десерті використовуються сирі, тому вони повинні бути неодмінно свіжими і від перевірених виробників. Змішуємо жовтки з цукровою пудрою і розтираємо до посветления. В окремій чистій і сухій ємності збиваємо з дрібкою солі до твердих піків білки. Сир маскарпоне розминаємо за допомогою вилки, додаємо солодкі жовтки і збиваємо міксером на малих обертах до однорідності. Тепер невеликими порціями додаємо збиті білки і вмішуємо їх в крем акуратними рухами знизу вгору.
    Класичний десерт, як правило, збирають порційно в креманках або прозорих формах. Дно кожної з них промазуємо шаром приготованого крему. Потім викладаємо печиво, попередньо зануривши його в кавово-ликерную суміш на дві-три секунди. Бажано, щоб залишалося якомога менше незаповненого простору, тому в порожнечі також вкладаємо маленькі шматочки печива. Трохи притрушиваем зверху печиво порошком какао і викладаємо товстий шар крему. Потім знову просочені печеньки, порошок какао і знову значний шар крему. Тепер поміщаємо креманки з десертом в холодильник і даємо просочитися протягом п'яти-семи годин. Перед подачею притрушиваем поверхню тірамісу порошком какао і тертим шоколадом.
    Як бачите процес приготування класичного тірамісу зовсім нескладний, і відтворити його не складе особливої праці.
    А зараз ми розповімо, чим можна замінити бракуючі продукти і розкриємо деякі тонкощі приготування цього легендарного десерту.
    При приготуванні крему для класичного тірамісу маскарпоне можна замінити некислими жирними сільськими вершками з ринку, а коньяк або амаретто солодким вином Марсала або йому подібним. Якщо такого немає, то як альтернативу можна взяти якісний апельсиновий лікер.
    Печиво савоярді або як його ще називають «Дамські пальчики» можна взяти покупне або ж спекти
    Класичний рецепт тірамісу в домашніх умовах
    самим, а ось замінивши його іншим, отримаємо вже не класичний тиримису.
    Верхній шар крему можна викласти ложкою або видавити за допомогою кондитерського мішка у вигляді прилеглих один до одного «шашечок», отриманих з насадкою «зірочка», а какао при декоруванні поверхні десерту можна повністю замінити шоколадом і навпаки.
    Десерт можна зробити в загальній формі і по готовності розкладати порції ложкою, але така подача менш ефектна. Тірамісу, приготований за рецептами, які передбачають подальше ділення на порції з допомогою ножа, не має нічого спільного з класичним варіантом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт тірамісу з маскарпоне в домашніх умовах
    Рецепт тірамісу з маскарпоне в домашніх умовах
    Автентичний італійський десерт тірамісу готують неодмінно на основі маскарпоне. Тому в рецептах, запропонованих далі, детально описаний процес
    Десерт тірамісу
    Десерт тірамісу
    Неймовірно ніжний і надзвичайно смачний італійський десерт тірамісу пропонуємо приготувати самостійно. Далі описані рецепти, які допоможуть
    Тірамісу без маскарпоне
    Тірамісу без маскарпоне
    Тірамісу зазвичай готують на основі сиру маскарпоне. Він просто чудовий і тане в роті. Але якщо у вас під рукою не виявилося такого інгредієнта, не
    Рецепт тірамісу з маскарпоне
    Рецепт тірамісу з маскарпоне
    Тірамісу - популярний італійський десерт, основними інгредієнтами якого є печиво савоярді і сир маскарпоне. У нашій статті ми детально розберемо
    Тірамісу без яєць
    Тірамісу без яєць
    Тірамісу - знаменитий італійський десерт, який люблять у всьому світі. І зараз ми вам розповімо, як його зробити без яєць, якщо ви з якихось причин
    Тірамісу з полуницею
    Тірамісу з полуницею
    Тірамісу - популярний італійський десерт, який робить печиво савоярді і сиром маскарпоне. А сьогодні ми пропонуємо вам цю смакота додати полуницю.