Пісочне тісто для пирога з ягодами – рецепт
Ягідні пироги можна готувати цілий сезон, використовуючи для них свіжі або заготовлені про запас плоди. Так чи інакше, головним завданням правильної основи з тіста є утримання вологи плодів. Хороша основа зберігає свою хрустку текстуру та не розмокає, саме про таких рецептах ідеального пісочного тіста для пирогов з ягодами і піде мова далі.
Традиційна основа з пісочного тіста здатна впоратися з ягідною начинкою ще краще, якщо додати до неї яєчний жовток, який ще надійніше скріпить всі складові між собою.
Інгредієнти:
борошно - 75 г;
цукровий пісок - 35 г;
вершкове масло - 125 г;
яєчний жовток - 1 шт.;
крижана вода - 15 мл
Приготування
Для приготування будь-якого пісочного тіста ідеально підійде потужний блендер, але якщо кухонного девайса немає під рукою, впоратися з усіма складовими можна звичайним ножем.
З'єднайте цукровий пісок з борошном і гіркою висипте сухі інгредієнти на поверхню. Додайте кубики крижаного масла і почніть рубати суміш ножем до утворення крихти. Знову зберіть крихту разом, влийте крижану воду і додайте жовток. Швидко зберіть всі інгредієнти разом. Залиште смачне пісочне тісто для пирога в прохолоді перед тим, як приступити до розкочування.
Цей ласун навіть в солодкому пирозі віддасть перевагу підсолоджену основу. Таким рецептом нікого не здивуєш, але якщо додати в тісто трохи вмісту ванільного стручка, звичайного ванільного екстракту, рому або прянощів, начебто кориці. Вийде чудова основа для ласощі в холодну пору року.
Інгредієнти:
борошно - 520 г;
цукрова пудра - 85 м;
вершкове масло - 240 г;
лимон - 1 шт.;
яйця - 2 шт.;
стручок ванілі;
молоко - 25 мл
Приготування
Розпакуйте вміст з ванільного стручка і змішайте його з цукровою пудрою. Додайте цукрову пудру до борошні разом з цитрусовою цедрою. Покладіть шматочки крижаного вершкового масла і з допомогою ножа перетворіть всі складові в крихту. Зберіть крихту разом, додайте яйце і молоко, після чого оберніть ком тіста і залиште його на холоді перед розкочуванням.
З метою того, щоб тісто вийшло однорідним, додайте до борошна цукрову пудру, замість кристалічного цукрового піску, а для більшої ситності вбийте пару яєчних жовтків.
Інгредієнти:
вершкове масло - 215 г;
борошно - 390 г;
цукрова пудра - 55 г;
яєчні жовтки - 2 шт.;
вода - 25 мл
Приготування
Спершу з'єднайте сухі складові разом і лише потім додайте до них шматочки вершкового масла. Перетворіть масло і борошняну суміш в крихту з допомогою ножа, потім влийте суміш з жовтків і крижаної води і з'єднайте інгредієнти разом.
Закінчити розбір рецептів пісочного тіста для пирога з ягодами хотілося б повноцінної технологією приготування пирога, начинкою для нашого стануть ягоди вишні.
Інгредієнти:
пісочне тісто - 225 г;
ягоди вишні - 890 м;
цукровий пісок - 85 м;
крохмаль - 5 г;
вишневий джем - 45 г;
яєчний білок - 1 шт.
Приготування
Виберіть один з вищеописаних рецептів, приготуйте тісто з нього, а потім розділіть на дві нерівні частини. Розкачайте обидві порції тіста, велику викладіть у форму, а меншу наріжте на смужки. Покрийте основу пирога вишневим джемом, який вбереже тісто від надлишку вологи. Очистіть вишні, змішайте з крохмалем і цукровим піском, а потім викладіть основу з тіста. Накрийте пиріг смужками пісочного тіста, переплітаючи їх у довільній манері. Змастіть поверхню білком перед відправкою в духовку при 200 градусах на 35 хвилин.
Як приготувати пісочне тісто для пирога?
Традиційна основа з пісочного тіста здатна впоратися з ягідною начинкою ще краще, якщо додати до неї яєчний жовток, який ще надійніше скріпить всі складові між собою.
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування будь-якого пісочного тіста ідеально підійде потужний блендер, але якщо кухонного девайса немає під рукою, впоратися з усіма складовими можна звичайним ножем.
З'єднайте цукровий пісок з борошном і гіркою висипте сухі інгредієнти на поверхню. Додайте кубики крижаного масла і почніть рубати суміш ножем до утворення крихти. Знову зберіть крихту разом, влийте крижану воду і додайте жовток. Швидко зберіть всі інгредієнти разом. Залиште смачне пісочне тісто для пирога в прохолоді перед тим, як приступити до розкочування.
Пісочне тісто для солодкого пирога
Цей ласун навіть в солодкому пирозі віддасть перевагу підсолоджену основу. Таким рецептом нікого не здивуєш, але якщо додати в тісто трохи вмісту ванільного стручка, звичайного ванільного екстракту, рому або прянощів, начебто кориці. Вийде чудова основа для ласощі в холодну пору року.
Інгредієнти:
Приготування
Розпакуйте вміст з ванільного стручка і змішайте його з цукровою пудрою. Додайте цукрову пудру до борошні разом з цитрусовою цедрою. Покладіть шматочки крижаного вершкового масла і з допомогою ножа перетворіть всі складові в крихту. Зберіть крихту разом, додайте яйце і молоко, після чого оберніть ком тіста і залиште його на холоді перед розкочуванням.
Пісочне тісто для пирога з ягодами
З метою того, щоб тісто вийшло однорідним, додайте до борошна цукрову пудру, замість кристалічного цукрового піску, а для більшої ситності вбийте пару яєчних жовтків.
Інгредієнти:
Приготування
Спершу з'єднайте сухі складові разом і лише потім додайте до них шматочки вершкового масла. Перетворіть масло і борошняну суміш в крихту з допомогою ножа, потім влийте суміш з жовтків і крижаної води і з'єднайте інгредієнти разом.
Рецепт пирога з вишнями з пісочного тіста
Закінчити розбір рецептів пісочного тіста для пирога з ягодами хотілося б повноцінної технологією приготування пирога, начинкою для нашого стануть ягоди вишні.
Інгредієнти:
Приготування
Виберіть один з вищеописаних рецептів, приготуйте тісто з нього, а потім розділіть на дві нерівні частини. Розкачайте обидві порції тіста, велику викладіть у форму, а меншу наріжте на смужки. Покрийте основу пирога вишневим джемом, який вбереже тісто від надлишку вологи. Очистіть вишні, змішайте з крохмалем і цукровим піском, а потім викладіть основу з тіста. Накрийте пиріг смужками пісочного тіста, переплітаючи їх у довільній манері. Змастіть поверхню білком перед відправкою в духовку при 200 градусах на 35 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісочний пиріг з яблуками
Самої осінньої випічкою можна впевнено назвати десерти з яблучним наповненням. Пропонуємо не відступати від традицій, що склалися і приготувати
Пиріг з брусницею з пісочного тіста - рецепт
Пироги, приготовані на основі з пісочного тіста хороші тим, що наповнити їх можна абсолютно різноманітною начинкою. Один з таких варіантів
Пісочне тісто для пирога з яблуками
Випічка з пісочного тіста дуже люблять у багатьох будинках, адже приготувати таку основу неймовірно просто. А пісочні пироги виходять завжди дуже
Лимонний пиріг з безе
Рецепти, які представлені далі у статті здатні підкорити самого стійкого нелюбителя солодощів. Пропонуємо кілька способів приготування оригінального
Кошики з пісочного тіста
Напевно в дитинстві багато любили поласувати чудовими кошиками з наповнювачем з білкового крему. Можливо і зараз багато хто не проти їм пригоститися.
Пиріг з абрикосами в духовці
З абрикосів, крім зимових заготовок, можна готувати чудову домашню випічку. Ці плоди поєднуються практично з будь основою. Пропонуємо спекти