Вернуться назад Распечатать

Пісочне тісто для пирога з ягодами – рецепт

Пісочне тісто для пирога з ягодами – рецепт
Ягідні пироги можна готувати цілий сезон, використовуючи для них свіжі або заготовлені про запас плоди. Так чи інакше, головним завданням правильної основи з тіста є утримання вологи плодів. Хороша основа зберігає свою хрустку текстуру та не розмокає, саме про таких рецептах ідеального пісочного тіста для пирогов з ягодами і піде мова далі.

Як приготувати пісочне тісто для пирога?


Традиційна основа з пісочного тіста здатна впоратися з ягідною начинкою ще краще, якщо додати до неї яєчний жовток, який ще надійніше скріпить всі складові між собою.
Інгредієнти:

  • борошно - 75 г;

  • цукровий пісок - 35 г;

  • вершкове масло - 125 г;

  • яєчний жовток - 1 шт.;

  • крижана вода - 15 мл


  • Приготування
    Для приготування будь-якого пісочного тіста ідеально підійде потужний блендер, але якщо кухонного девайса немає під рукою, впоратися з усіма складовими можна звичайним ножем.
    З'єднайте цукровий пісок з борошном і гіркою висипте сухі інгредієнти на поверхню. Додайте кубики крижаного масла і почніть рубати суміш ножем до утворення крихти. Знову зберіть крихту разом, влийте крижану воду і додайте жовток. Швидко зберіть всі інгредієнти разом. Залиште смачне пісочне тісто для пирога в прохолоді перед тим, як приступити до розкочування.

    Пісочне тісто для солодкого пирога


    Цей ласун навіть в солодкому пирозі віддасть перевагу підсолоджену основу. Таким рецептом нікого не здивуєш, але якщо додати в тісто трохи вмісту ванільного стручка, звичайного ванільного екстракту, рому або прянощів, начебто кориці. Вийде чудова основа для ласощі в холодну пору року.
    Інгредієнти:

  • борошно - 520 г;

  • цукрова пудра - 85 м;

  • вершкове масло - 240 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • яйця - 2 шт.;

  • стручок ванілі;

  • молоко - 25 мл


  • Приготування
    Розпакуйте вміст з ванільного стручка і змішайте його з цукровою пудрою. Додайте цукрову пудру до борошні разом з цитрусовою цедрою. Покладіть шматочки крижаного вершкового масла і з допомогою ножа перетворіть всі складові в крихту. Зберіть крихту разом, додайте яйце і молоко, після чого оберніть ком тіста і залиште його на холоді перед розкочуванням.

    Пісочне тісто для пирога з ягодами


    З метою того, щоб тісто вийшло однорідним, додайте до борошна цукрову пудру, замість кристалічного цукрового піску, а для більшої ситності вбийте пару яєчних жовтків.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 215 г;

  • борошно - 390 г;

  • цукрова пудра - 55 г;

  • яєчні жовтки - 2 шт.;

  • вода - 25 мл


  • Приготування
    Спершу з'єднайте сухі складові разом і лише потім додайте до них шматочки вершкового масла. Перетворіть масло і борошняну суміш в крихту з допомогою ножа, потім влийте суміш з жовтків і крижаної води і з'єднайте інгредієнти разом.

    Рецепт пирога з вишнями з пісочного тіста


    Закінчити розбір рецептів пісочного тіста для пирога з ягодами хотілося б повноцінної технологією приготування пирога, начинкою для нашого стануть ягоди вишні.
    Інгредієнти:

  • пісочне тісто - 225 г;

  • ягоди вишні - 890 м;

  • цукровий пісок - 85 м;
  • Пісочне тісто для пирога з ягодами – рецепт

  • крохмаль - 5 г;

  • вишневий джем - 45 г;

  • яєчний білок - 1 шт.


  • Приготування
    Виберіть один з вищеописаних рецептів, приготуйте тісто з нього, а потім розділіть на дві нерівні частини. Розкачайте обидві порції тіста, велику викладіть у форму, а меншу наріжте на смужки. Покрийте основу пирога вишневим джемом, який вбереже тісто від надлишку вологи. Очистіть вишні, змішайте з крохмалем і цукровим піском, а потім викладіть основу з тіста. Накрийте пиріг смужками пісочного тіста, переплітаючи їх у довільній манері. Змастіть поверхню білком перед відправкою в духовку при 200 градусах на 35 хвилин.