Ягідні пироги можна готувати цілий сезон, використовуючи для них свіжі або заготовлені про запас плоди. Так чи інакше, головним завданням правильної основи з тіста є утримання вологи плодів. Хороша основа зберігає свою хрустку текстуру та не розмокає, саме про таких рецептах ідеального пісочного тіста для пирогов з ягодами і піде мова далі.
Як приготувати пісочне тісто для пирога?
Традиційна основа з пісочного тіста здатна впоратися з ягідною начинкою ще краще, якщо додати до неї яєчний жовток, який ще надійніше скріпить всі складові між собою.
Інгредієнти: борошно - 75 г; цукровий пісок - 35 г; вершкове масло - 125 г; яєчний жовток - 1 шт.; крижана вода - 15 мл Приготування Для приготування будь-якого пісочного тіста ідеально підійде потужний блендер, але якщо кухонного девайса немає під рукою, впоратися з усіма складовими можна звичайним ножем.
З'єднайте цукровий пісок з борошном і гіркою висипте сухі інгредієнти на поверхню. Додайте кубики крижаного масла і почніть рубати суміш ножем до утворення крихти. Знову зберіть крихту разом, влийте крижану воду і додайте жовток. Швидко зберіть всі інгредієнти разом. Залиште смачне пісочне тісто для пирога в прохолоді перед тим, як приступити до розкочування.
Пісочне тісто для солодкого пирога
Цей ласун навіть в солодкому пирозі віддасть перевагу підсолоджену основу. Таким рецептом нікого не здивуєш, але якщо додати в тісто трохи вмісту ванільного стручка, звичайного ванільного екстракту, рому або прянощів, начебто кориці. Вийде чудова основа для ласощі в холодну пору року.
Інгредієнти: борошно - 520 г; цукрова пудра - 85 м; вершкове масло - 240 г; лимон - 1 шт.; яйця - 2 шт.; стручок ванілі; молоко - 25 мл Приготування Розпакуйте вміст з ванільного стручка і змішайте його з цукровою пудрою. Додайте цукрову пудру до борошні разом з цитрусовою цедрою. Покладіть шматочки крижаного вершкового масла і з допомогою ножа перетворіть всі складові в крихту. Зберіть крихту разом, додайте яйце і молоко, після чого оберніть ком тіста і залиште його на холоді перед розкочуванням.
Пісочне тісто для пирога з ягодами
З метою того, щоб тісто вийшло однорідним, додайте до борошна цукрову пудру, замість кристалічного цукрового піску, а для більшої ситності вбийте пару яєчних жовтків.
Інгредієнти: вершкове масло - 215 г; борошно - 390 г; цукрова пудра - 55 г; яєчні жовтки - 2 шт.; вода - 25 мл Приготування Спершу з'єднайте сухі складові разом і лише потім додайте до них шматочки вершкового масла. Перетворіть масло і борошняну суміш в крихту з допомогою ножа, потім влийте суміш з жовтків і крижаної води і з'єднайте інгредієнти разом.
Рецепт пирога з вишнями з пісочного тіста
Закінчити розбір рецептів пісочного тіста для пирога з ягодами хотілося б повноцінної технологією приготування пирога, начинкою для нашого стануть ягоди вишні.
Інгредієнти: пісочне тісто - 225 г; ягоди вишні - 890 м; цукровий пісок - 85 м; крохмаль - 5 г; вишневий джем - 45 г; яєчний білок - 1 шт. Приготування Виберіть один з вищеописаних рецептів, приготуйте тісто з нього, а потім розділіть на дві нерівні частини. Розкачайте обидві порції тіста, велику викладіть у форму, а меншу наріжте на смужки. Покрийте основу пирога вишневим джемом, який вбереже тісто від надлишку вологи. Очистіть вишні, змішайте з крохмалем і цукровим піском, а потім викладіть основу з тіста. Накрийте пиріг смужками пісочного тіста, переплітаючи їх у довільній манері. Змастіть поверхню білком перед відправкою в духовку при 200 градусах на 35 хвилин.