Торт «Опера»

Французький торт «Опера» - оригінальний рецепт
Інгредієнти:
Для бісквіта:
Для крему:
Для просочення:
Для ганаша:
Для глазурі:
Приготування
Білки шести яєць поміщаємо в абсолютно чисту і суху глибоку ємність і розбиваємо за допомогою міксера до щільних, стійких піків. Не перериваючи процедуру збивання, всипаємо тридцять п'ять грам цукрового піску, продовжуємо збивання ще приблизно дві хвилини, а потім поміщаємо ємність з білками в холодильник.
В іншу глибоку миску вбиваємо шість яєць, всипаємо залишився цукровий пісок, просіваємо пшеничне і мигдалеву борошно, перемішуємо і потім збиваємо міксером протягом десяти хвилин. Маса повинна посвітліти, збільшитися в обсязі, стати повітряною і пишною.
На наступному етапі дуже дбайливо і акуратно вмішуємо малими порціями збиті і охолоджені за цей час білки, розмішуючи легкими рухами знизу-вгору. На закінчення розтоплюємо і охолоджуємо до кімнатної температури вершкове масло, тоненькою цівкою вливаємо в тісто і обережно перемішуємо.
Поділяємо отримане тісто на три рівні частини і випікаємо три прямокутні коржі. Для класичного рецепту торт «Опера» прямокутна форма коржів принципова. Духовка при випічці повинна бути прогріта до 220 градусів і часу буде потрібно приблизно від десяти до двадцяти хвилин, залежно від розміру форми і можливостей самої духовки.
Поки печуться і остигають бісквіти, готуємо ганаш. Прогріваємо до кипіння вершки, але не кип'ятимо, і знімаємо з вогню. Додаємо дрібно поламаний шоколад і перемішуємо до його розчинення. Слідом вводимо і розпускаємо, помішуючи, масло і визначаємо ємність з сумішшю в прохолодне місце для охолодження і застигання.
Тепер займемося приготуванням крему. Розчиняємо кави в тридцяти мілілітрах підігрітою до кипіння водички і залишаємо для остигання. Далі приступаємо до одночасного формування двох основ крему. У невеликому сотейнику з товстим дном змішуємо воду, що залишилася і цукровий пісок, визначаємо на вогонь і витримуємо, помішуючи, до загустіння і досягнення температури 124 градуси. При відсутності термометра перевіряємо готовність карамелі по можливості скачати пластичний кульку з краплі карамелі, зануреної в холодну воду.
Одночасно в ідеально чистою і сухою ємності збиваємо яйце і один жовток до пишноти, легкості й посвітління, і продовжуючи процедуру збивання, вливаємо готову карамель дуже тонкою цівкою. Не припиняємо збивати, поки крем стане кімнатної температури. Потім додаємо остиглий кави, ванільний цукор і розм'якшене вершкове масло, і продовжуємо збивати до отримання гладкою і пишної маси, в завершенні додавши за бажанням коньяк.
Покласти один корж в кондитерську рамку і просочуємо кавовою сумішшю, яку заздалегідь приготуємо шляхом змішування окропу, розчинної кави і цукру і охладим. Далі наносимо рівномірним шаром половину приготованого крему і прикриваємо другим коржем, знову просочуємо його трохи і розподіляємо по поверхні

Відправляємо всю конструкцію на вісім годин в холодильник, а потім прибираємо рамку, прикрашаємо поверхню торта на свій розсуд, подаємо до столу і насолоджуємося.
Рекомендуємо добрі рецепти

Бісквітний торт - рецепт
Приготувати шикарний бісквітний торт не так складно, як здається. Слідуючи чітким інструкціям у вас вийде пишний корж, але якщо ви не можете

Празький торт зі згущеним молоком - рецепт
Празький торт - це чудовий шоколадний бісквіт, який просочений найніжнішим вершковим кремом. Від такого домашнього ласощі неможливо відмовитися.

Горіховий торт зі згущеним молоком
Приготування домашніх солодощів - саме вдячне заняття. Вкладені у створення чудових десертів праці окупаються захопленням рідних і гостей. Пропонуємо

Торт «Три шоколади»
Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать

Шоколадний бісквітний торт
Шоколадний бісквітний торт хороший тим, що він дуже легко і досить швидко готується, при цьому надихаючи своїм ароматом і зовнішнім виглядом. Такий

Торт зі збитими вершками
Не знаєте, який десерт подати до чаю на святковий стіл, тоді пропонуємо вам безпрограшний варіант приготування торта зі збитими вершками. Таке ласощі