Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Заварні тістечка - рецепт

Заварні тістечка - рецепт

3-11-2015, 20:46
1 231
Заварні тістечка - рецепт
Заварні тістечка відносяться до класики десертів, яку люблять як ласуни, так і не особливі шанувальники солодощів. Тим більше тісто для цих виробів не містить цукру, а наповнити їх начинкою можна з мінімальним його змістом. Наприклад, таким наповнювачем може бути сирний або білковий крем , який тільки трохи підсолоджений цукром.
Ми сьогодні розповімо, як приготувати заварні тістечка в домашніх умовах в класичному їх виконанні, а ви зможете відкоригувати рецепт на свій смак. Незмінним є тільки приготування заварного тіста. Тут дуже важливо дотримуватися всі рекомендації, щоб отримати ідеальний результат.

Рецепт заварних тістечок в домашніх умовах


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно пшеничне – 165 г;

  • свіжі курячі яйця – 4 шт.;

  • молоко – 125 мл;

  • очищена вода – 125 мл;

  • масло вершкове – 100 г;

  • сіль – щіпка.


  • Для крему:

  • згущене молоко – 380 г;

  • масло вершкове – 175 г;

  • ваніль або ванільний цукор – за смаком;

  • чорний шоколад для прикраси верху;

  • рослинна рафінована олія для промазування дека.


  • Приготування
    Першим ділом займемося приготуванням тіста для заварних тістечок. Для цього в будь-яку каструлю або сотейник відповідного розміру вливаємо очищену воду і молоко, закладаємо вершкове масло, додаємо дрібку солі і визначаємо на вогонь. Прогріваємо масу до кипіння, помішуючи круговими рухами, щоб вміст посуду не стояло на місці, а як би крутилося. Як тільки маса закипить, додаємо попередньо просіяне пшеничне борошно і перемішуємо інтенсивно. Витримуємо на вогні, продовжуючи помішувати дерев'яною лопаткою, поки маса буде добре відходити від стінок посуду і стане досить густий. Для цього знадобиться приблизно одна хвилина.
    Витягаємо борошняний заварний ком з каструлі в миску і даємо трохи охолонути протягом десяти хвилин.
    Потім вбиваємо по черзі яйця, і кожен раз грунтовно вимішуємо тісто до однорідності.
    По готовності заповнюємо отриманою масою кондитерський мішок і видавлюємо з його допомогою невелику кількість тіста на попередньо промаслений лист, формуючи довгасту основу заварних тістечок.
    Визначаємо деко в попередньо прогрітий до 195 градусів духовку на двадцять хвилин. По завершенні процесу випікання, не відкриваючи духовки, даємо тістечком відстоятися в ній ще десять хвилин і трохи підсохнути.
    Тим часом готуємо крем для заварних тістечок. Змішуємо в мисці размякшее при кімнатній температурі вершкове масло і згущене молоко, а також додаємо ваніль або ванільний цукор. Перемішуємо спочатку ложкою, а потім розбиваємо суміш за допомогою міксера або заглибного блендера до пишності і легкості.
    Наповнюємо остигнула основу тістечок приготованим кремом, скориставшись кондитерським шприцом, і промазуємо верх виробів попередньо розтопленим на водяній бані чорним шоколадом.
    При бажанні заварні тістечка можна наповнити будь-яким іншим кремом. Головне, щоб він був не надто
    Заварні тістечка - рецепт
    текучим і щільним. Прекрасним варіантом буде білковий, заварний або сирний крем.
    Як варіант можна покрити верх десерту цукровою глазур'ю або замінити чорний шоколад білим або молочним. Кожен раз результатом буде новий смак, зовнішній вигляд і нові враження від дегустації десерту.
    Якщо у вас немає кулінарного мішка або кондитерського шприца, не впадайте у відчай, приготувати тістечка можна і без них. Тісто можна розкласти на деку звичайною столовою ложкою, а готову охолоджену основу надрізати з одного боку і наповнити вироби кремом за допомогою чайної ложки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Крем для заварних тістечок
    Крем для заварних тістечок
    Улюблені ласощі більшості ласунів - заварне тістечко - зовсім не складно зробити самостійно, так і вийде десерт набагато смачніше покупного.
    Тістечко зі згущеним молоком
    Тістечко зі згущеним молоком
    Згущене молоко - улюблені ласощі багатьох з дитинства. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудові тістечка зі згущеним молоком. Ми впевнені, що такий
    Тістечко з білковим кремом
    Тістечко з білковим кремом
    Тістечка з легким білковим кремом - відмінне доповнення як до чашки чаю, так і до келиху шампанського. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих
    Заварні тістечка з кремом
    Заварні тістечка з кремом
    Заварні тістечка з кремом - відмінний десерт і для святкового столу, і для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Пропонуємо вам декілька універсальних
    Заварні еклери
    Заварні еклери
    Еклери - це смачні тістечка начинені кремом. І сьогодні ми детально розповімо, як їх приготувати з заварним кремом. Таке дивовижне ласощі неодмінно
    Тістечко «Шу»
    Тістечко «Шу»
    Східне тістечко «Шу» нагадує звичні для нас еклери, тому тим, хто випробував рецепт знаменитого десерту, запросто вдасться відтворити рецепт «Шу» з