Кошики з пісочного тіста
Пам'ятайте хрусткі кошички з пісочного тіста , наповнені кремом на основі збитих білків або вершкового масла? Так от, подібні десерти давно канули в Лету, а на їх зміну прийшли аналоги на тій же основі та з схожими наповнювачами, але приготовані і декоровані на сучасний манер. Про подібних кошиках із пісочного тіста і піде мова в цьому матеріалі.
Почнемо з приготування пісочного кошичків без будь-яких наповнювачів – це стане основою кожного з наведених нижче рецептів. Цей рецепт відрізняється від класичного за рахунок наявності цукрової пудри і молока в складі, але завдяки цим інгредієнтів основа виходить хрустким, солодкої і тане в роті.
Інгредієнти:
борошно - 145 г;
цукрова пудра - 65 г;
вершкове масло - 80 г;
молоко - 35 мл
Приготування
Перед тим, як спекти кошички з пісочного тіста, пропустіть борошно через сито разом з цукровою пудрою. Злегка підсолити сухі інгредієнти і змішайте їх. Додайте до борошна кубики крижаного вершкового масла і збийте все в крихту з допомогою блендера. Подрібнити складові разом можна і ножем, але ні в якому разі не задійте руки, оскільки пісочне тісто має залишатися максимально холодним. Влийте до крихті крижане молоко, все ретельно перемішайте і сформуйте у ком. Оберніть тісто харчовою плівкою і додайте відпочити на холоді хоча б півгодини, а можна і на всю ніч. По закінченні часу, охолоджене тісто розкачайте в пласт однієї товщини (близько 3 мм), наріжте і викладіть у форми-кошики. Наколіть основу тіста виделкою, щоб уникнути здуття під час випікання. Випікайте кошики близько 20-25 хвилин при 180 градусах, чекаючи легкого зарум'янювання країв. Наповнюйте пісочний основи лише після повного їх охолодження.
Інгредієнти:
кошики з пісочного тіста - 8 шт.;
цукровий пісок - 55 г;
яєчні жовтки - 3 шт.;
крохмаль - 5 г;
молоко - 245 мл;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка;
вершки для збивання - 120 мл;
будь-які ягоди для декору.
Приготування
Збийте цукровий пісок з яєчними жовтками, ваніллю і крохмалем дочиста. Вершки підігрійте і почніть порціями вливати їх до збитим яйцях, безперервно працюючи віночком. Коли все гаряче молоко буде додано, поверніть суміш на плиту і дочекайтеся її загусання. Охолодіть заварний крем, а потім обережно змішайте його зі збитими вершками. Розподіліть обидва види крему з пісочним основ і декорують будь-якими ягодами.
В основі цього десерту два види крему: легка шапка з білкової меренги і ніжний лимонний крем з легкою кислинкою – ідеально для літа.
Інгредієнти:
Для лимонного крему:
сік лимона - 355 мл;
цукровий пісок - 115 г;
яйця - 6 шт.;
жирні вершки - 235 мл
Для білкового крему:
яєчні білки - 6 шт.;
цукровий пісок - 115 р.
Приготування
З'єднайте всі інгредієнти для лимонного крему разом, поставте на плиту і варіть 10 - 12 хвилин. Густий крем розлийте по кошиках і поставте все в духовку при 180 градусах на 15 хвилин. Повністю охолодіть десерт.
Для меренги над водяною банею збийте білки з цукром, поки кристали не розчиняться. Після, збийте білковий крем міксером до стійкої піни, вже знявши його з лазні.
Дістаньте охолоджені кошички з пісочного тіста з начинкою з лимонного крему і розподіліть порцію збитою меренги поверх. Тепер ви можете залишити десерт як є, а можете пройтися по поверхні пальником, щоб цукор з меренги злегка карамелізувалась, а поверхня білка стала рум'яною і ледь хрусткою.
Рецепт кошичків з пісочного тіста
Почнемо з приготування пісочного кошичків без будь-яких наповнювачів – це стане основою кожного з наведених нижче рецептів. Цей рецепт відрізняється від класичного за рахунок наявності цукрової пудри і молока в складі, але завдяки цим інгредієнтів основа виходить хрустким, солодкої і тане в роті.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як спекти кошички з пісочного тіста, пропустіть борошно через сито разом з цукровою пудрою. Злегка підсолити сухі інгредієнти і змішайте їх. Додайте до борошна кубики крижаного вершкового масла і збийте все в крихту з допомогою блендера. Подрібнити складові разом можна і ножем, але ні в якому разі не задійте руки, оскільки пісочне тісто має залишатися максимально холодним. Влийте до крихті крижане молоко, все ретельно перемішайте і сформуйте у ком. Оберніть тісто харчовою плівкою і додайте відпочити на холоді хоча б півгодини, а можна і на всю ніч. По закінченні часу, охолоджене тісто розкачайте в пласт однієї товщини (близько 3 мм), наріжте і викладіть у форми-кошики. Наколіть основу тіста виделкою, щоб уникнути здуття під час випікання. Випікайте кошики близько 20-25 хвилин при 180 градусах, чекаючи легкого зарум'янювання країв. Наповнюйте пісочний основи лише після повного їх охолодження.
Кошики з пісочного тіста з ягодами
Інгредієнти:
Приготування
Збийте цукровий пісок з яєчними жовтками, ваніллю і крохмалем дочиста. Вершки підігрійте і почніть порціями вливати їх до збитим яйцях, безперервно працюючи віночком. Коли все гаряче молоко буде додано, поверніть суміш на плиту і дочекайтеся її загусання. Охолодіть заварний крем, а потім обережно змішайте його зі збитими вершками. Розподіліть обидва види крему з пісочним основ і декорують будь-якими ягодами.
Кошики з пісочного тіста з білковим кремом
В основі цього десерту два види крему: легка шапка з білкової меренги і ніжний лимонний крем з легкою кислинкою – ідеально для літа.
Інгредієнти:
Для лимонного крему:
Для білкового крему:
Приготування
З'єднайте всі інгредієнти для лимонного крему разом, поставте на плиту і варіть 10 - 12 хвилин. Густий крем розлийте по кошиках і поставте все в духовку при 180 градусах на 15 хвилин. Повністю охолодіть десерт.
Для меренги над водяною банею збийте білки з цукром, поки кристали не розчиняться. Після, збийте білковий крем міксером до стійкої піни, вже знявши його з лазні.
Дістаньте охолоджені кошички з пісочного тіста з начинкою з лимонного крему і розподіліть порцію збитою меренги поверх. Тепер ви можете залишити десерт як є, а можете пройтися по поверхні пальником, щоб цукор з меренги злегка карамелізувалась, а поверхня білка стала рум'яною і ледь хрусткою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з абрикосами в духовці
З абрикосів, крім зимових заготовок, можна готувати чудову домашню випічку. Ці плоди поєднуються практично з будь основою. Пропонуємо спекти
Медовий торт з заварним кремом
Серед безлічі рецептів медового торта буває дуже складно зупинитися на конкретному варіанті. Пропонуємо кілька досить простих рецептів цього чудового
Медовий торт - класичний рецепт
Традиційний у багатьох сім'ях торт, звичайно ж «Медовик». Він абсолютно простий у виконанні, склад його не б'є по кишені і на смак виходить чудовим.
Бісквіт з фруктами
Перевага літа в тому, що поруч завжди є свіжі фрукти. Бісквіт з фруктами – легке, солодке ласощі, яке відмінно впишеться у святкове застілля або
Кошики з ягодами - рецепт
Кошики з ягодами - чудовий варіант подачі десерту на святковий і фуршетний стіл. Давайте розглянемо варіанти створення кошичків з ягодами, кремом і
Кошики з фруктами
Якщо ви хочете здивувати гостей або домочадців (або і тих, і інших одночасно), пропонуємо вам зробити чудовий десерт - кошики з фруктами. Випікати їх