Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріжки з яблуками в духовці

Пиріжки з яблуками в духовці

18-09-2015, 20:17
1 417
Пиріжки з яблуками в духовці
Яблука – це не тільки корисний фрукт, джерело заліза, калію, йоду і магнію, вітамінів групи В та ін., але і найбільш популярна начинка для пирогів і пиріжків. Пиріжки з яблуками в духовці пекли наші бабусі і мами, чому б і нам не побалувати сім'ю смачною випічкою, особливо якщо час дозволяє. Втім, для зайнятих сьогодні представлений широкий вибір напівфабрикатів. Так що якщо колись, можна купити заморожене тісто і спекти пиріжки з яблуками в духовці.
Швидкі пиріжки
Інгредієнти:

  • дріжджове тісто готове – 800 г;

  • кориця мелена – 1 ч. ложка;

  • яблука солодкі літні – 1 кг;

  • лимон – 1/2 шт.;

  • цукор-пісок білий – 1 стакан без гірки;

  • куряче яйце – 1 шт.;

  • олія рослинна рафінована без запаху – 20 мл


  • Приготування
    Начинка з яблук для пиріжків в духовці готується досить просто. Спершу моєму яблука, обсушуємо серветкою або даємо стекти, розрізаємо на кілька частин, видаляємо насінні коробки, зрізаємо шкірку. Яблука нарізаємо дрібними кубиками, скроплюємо соком лимона, щоб запобігти швидке окислення на повітрі і потемніння, потім посипаємо цукром і корицею і ретельно перемішуємо. Начинка готова, можна приступати до ліплення пиріжків. Від загального шматка тіста відокремлюємо невеликі шматочки, які розгортаємо в невеликі коржики, викладаємо трохи начинки на середину і защепляем краю. Змащуємо деко і викладаємо пиріжки – ні в якому разі не впритул, тому що дріжджові пиріжки з яблуками в духовці збільшуються в об'ємі. Пиріжкам треба підрости – на це піде трохи більше чверті години, потім верхню частину пиріжків злегка змащуємо збитим яйцем. Деко поміщаємо в прогріту духовку і випікаємо наші пиріжки на середньому вогні близько півгодини або три чверті години. Якщо пиріжки красиво підрум'янилися, вони готові. Як бачите, рецепт пиріжків з яблуками, спечених у духовці, досить простий.
    Здобні пиріжки
    Можна приготувати тісто самостійно – це теж не дуже складно, зате пиріжки будуть набагато смачніше.
    Інгредієнти:

  • яблука – 1 кг;

  • цукор-пісок білий вітчизняного виробництва – 2 склянки;

  • яйце – 5 шт.;

  • «Фермерське» масло – 120 г;

  • сіль йодована – 1 щіпка;

  • молоко – 04 л;

  • дріжджі – 1 пічка (25 г);

  • кориця – 1 ч. ложка;

  • якісне борошно пшеничне, бажано в/з – 5-6 склянок.


  • Приготування
    Насамперед ставимо опару: молоко підігріваємо до 40 градусів, додаємо в нього 1 ст. ложку цукру, перемішану з подрібненими в крихту дріжджами і невеликою кількістю борошна. Коли все це збільшиться в об'ємі в кілька разів, почнемо замішувати тісто. Отсыплем склянку цукру для начинки, а решті збиваємо з 4 яйцями і сіллю до отримання гладкої, однорідної маси. Після цього додаємо розтоплене, але не гаряче масло, опару і поступово підмішуємо просіяне борошно. Виходить щільне, гладке тісто, яке повинно підійти в теплі. Через хвилин 35 обминаємо тісто і залишаємо, щоб піднялося вдруге. Тісто готове, тепер розповімо, як приготувати пиріжки з яблуками і запекти їх в духовці. Розкачуємо тісто в джгут діаметром 7-10 см, відрізаємо невеликі скибочки і розкачуємо підкладки, покласти на них начинку (різані яблука змішуємо з цукром і корицею) і щільно з'єднуємо краю. Пиріжки викладаємо на підготовлений (змащений або застелений промасленим пергаментом) деко і даємо їм підрости. Змащуємо верх кожного збитим яйцем і печемо близько 40-45 хвилин.
    М'які пиріжки
    Можна спекти пиріжки з яблуками на кефірі – в духовці вони виходять ніжними і дуже м'якими. Начинка буде такою ж, а ось тісто готується інакше.
    Інгредієнти:

  • борошно біле пшеничне в/с просеянная двічі – 3 склянки;
  • Пиріжки з яблуками в духовці

  • свіжий кефір 25% жирності – 1 стакан;

  • вітчизняного виробництва цукор-пісок – 4 ст. ложки;

  • йодована сіль – 1 щіпка;

  • яйце – 2 шт.;

  • кукурудзяна олія – 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Яйця ретельно збиваємо з сіллю і цукром – крупинки повинні повністю розчинитися. Після цього вливаємо кефір, рослинне масло, коли перемішати до однорідності, додаємо соду (погасити її не потрібно) і поступово підмішуємо борошно. Готове тісто можна розкачати і ліпити пиріжки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріжки з листкового тіста з яблуками
    Пиріжки з листкового тіста з яблуками
    Щоб побалувати себе і рідню домашньою випічкою не потрібно бути віртуозним кулінаром. В будь-якому магазині представлений великий асортимент різного
    Пиріжки з ягодами
    Пиріжки з ягодами
    У магазинах і супермаркетах сьогодні можна знайти десятки видів випічки, солодкої і не дуже, звичайної і екзотичне. Проте, буває так, що хочеться
    Духові пиріжки зі сливами
    Духові пиріжки зі сливами
    Іноді так хочеться побалувати себе і малечу домашнім ласощами. Пропонуємо спекти неймовірно смачні і зовсім прості у виконанні пиріжки зі сливами.
    Духові пиріжки з яблуками
    Духові пиріжки з яблуками
    Найбільш традиційною та улюбленою домашньою випічкою можна по праву вважати різноманітні пиріжки з начинками. Звичайно самим вдалим наповненням
    Пиріжки з сиром з дріжджового тіста
    Пиріжки з сиром з дріжджового тіста
    Неспроста всі люблять домашню випічку. Адже вона приготовлена з душею і завжди виходить смачною. Пиріжки з сиром люблять всі діти і багато дорослих.
    Пиріжки з абрикосами в духовці
    Пиріжки з абрикосами в духовці
    Ідеальний спосіб порадувати рідних - це спекти щось смачненьке. Всі знають - немає нічого краще домашньої випічки. Далі пропонуємо самі цікаві і