Тісто на сметані для пиріжків
Як кажуть досвідчені кулінари, тісто на сметані просто не може не вийти. Це безпрограшний варіант прекрасної основи для смачних пиріжків, які можна наповнити абсолютно будь-якою начинкою.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 820 г;
сметана – 420 мл;
яйця – 3 шт.;
цукровий пісок – 75 г;
дріжджі сухі – 1 ч. ложка з гіркою;
вода – 85 мл
Приготування
Воду підігріваємо до сорока п'яти градусів, розчиняємо в ній дріжджі і даємо постояти п'ятнадцять-двадцять хвилин.
Тим часом розбиваємо яйця з цукром за допомогою міксера або віночка до легкості й пишноти. В кінці процесу збивання додаємо сметану. Тепер вливаємо воду з дріжджами, перемішуємо і, підсипаючи невеликими порціями просіяне пшеничне борошно, замішуємо м'яке і еластичне тісто. Визначаємо його в тепле, захищене від протягів, місце приблизно на шістдесят хвилин. Якщо тісто добре підійшло і збільшилася в обсязі, можна сміливо приступати до формування виробів.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 220 г;
сметана – 110 мл;
яйце – 1 шт.;
масло вершкове – 55 г;
сіль – щіпка.
Приготування
Борошно просіваємо через сито, додаємо сметану, розтоплене масло і розмішуємо до великих пластівців. Потім додаємо яйце і гарненько вимішуємо. Має вийти м'яке, добре отлипающее від рук і посуду тісто. Залишаємо його на тридцять хвилин, прикривши плівкою, і можемо приступати до формування пиріжків. Для цього розкачуємо тісто до отримання пласта товщиною приблизно п'ять міліметрів, і вирізаємо гуртки, на які накладаємо бажану начинку і защипуємо краю.
Пиріжки з такого тіста печуться дуже швидко. Досить витримати їх в духовці, прогрітій до 180 градусів, протягом десяти хвилин.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 325-400 г;
сметана – 250 мл;
молоко – 100 мл;
яйце куряче – 1 шт.;
вершковий маргарин – 50 г;
сіль – 10 г;
цукровий пісок – 35-75 г;
сода – 15 г;
рослинне масло.
Приготування
Прогріваємо молоко до сорока п'яти градусів і розчиняємо в ньому цукровий пісок і сіль. Гарненько збиваємо яйце і додаємо до молока. Також викладаємо сметану, маргарин, попередньо розтопивши його на водяній бані або в мікрохвильовій печі, харчову соду і перемішуємо. Тепер невеликими порціями додаємо просіяне борошно і замішуємо м'яке, але не липнущее тісто. Даємо йому настоятися в прохолодному місці одну годину, і використовуємо за призначенням. З такого тіста вийдуть чудові смажені пиріжки з будь-якою начинкою.
Дріжджове тісто для пиріжків на сметані
Інгредієнти:
Приготування
Воду підігріваємо до сорока п'яти градусів, розчиняємо в ній дріжджі і даємо постояти п'ятнадцять-двадцять хвилин.
Тим часом розбиваємо яйця з цукром за допомогою міксера або віночка до легкості й пишноти. В кінці процесу збивання додаємо сметану. Тепер вливаємо воду з дріжджами, перемішуємо і, підсипаючи невеликими порціями просіяне пшеничне борошно, замішуємо м'яке і еластичне тісто. Визначаємо його в тепле, захищене від протягів, місце приблизно на шістдесят хвилин. Якщо тісто добре підійшло і збільшилася в обсязі, можна сміливо приступати до формування виробів.
Тісто на сметані для пиріжків в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо через сито, додаємо сметану, розтоплене масло і розмішуємо до великих пластівців. Потім додаємо яйце і гарненько вимішуємо. Має вийти м'яке, добре отлипающее від рук і посуду тісто. Залишаємо його на тридцять хвилин, прикривши плівкою, і можемо приступати до формування пиріжків. Для цього розкачуємо тісто до отримання пласта товщиною приблизно п'ять міліметрів, і вирізаємо гуртки, на які накладаємо бажану начинку і защипуємо краю.
Пиріжки з такого тіста печуться дуже швидко. Досить витримати їх в духовці, прогрітій до 180 градусів, протягом десяти хвилин.
Тісто для смажених пиріжків на сметані без дріжджів
Інгредієнти:
Приготування
Прогріваємо молоко до сорока п'яти градусів і розчиняємо в ньому цукровий пісок і сіль. Гарненько збиваємо яйце і додаємо до молока. Також викладаємо сметану, маргарин, попередньо розтопивши його на водяній бані або в мікрохвильовій печі, харчову соду і перемішуємо. Тепер невеликими порціями додаємо просіяне борошно і замішуємо м'яке, але не липнущее тісто. Даємо йому настоятися в прохолодному місці одну годину, і використовуємо за призначенням. З такого тіста вийдуть чудові смажені пиріжки з будь-якою начинкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пампушки на сметані
Часом так хочеться смачненького, але в той же час максимально простого до чаю. У таких ситуаціях зазвичай виручають «бабусині» рецепти. Пропонуємо
Тісто для смажених пиріжків
Рецептів смажених пиріжків неймовірно велика кількість. Їх перевага в тому, що наповнення можна використовувати абсолютно будь-який: солодке, овочеве
Швидкі пиріжки
Іноді хочеться порадувати сім'ю домашньою випічкою, однак абсолютно немає часу на кулінарні шедеври. Добре, що є рецепти, які дуже прості у
Пиріжки з рисом і яйцем
Напевно, самим традиційним у російській кухні наповненням для пиріжків є рис з яйцем. Ця начинка чудово поєднується з прісним тістом і з пишною
Смачне тісто для пиріжків
Яким би способом ви не хотіли приготувати пиріжки, найголовніше - приготувати смачне тісто. Ми підготували для вас добірку найкращих рецептів тіста
Дріжджове тісто для біляшів
Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.