Таратушки на кефірі
Таратушки – пишні вузлики з тіста, обсмажені на олії. Це до примітивізму просте блюдо готується за лічені хвилини, а тому дуже популярна і улюблена багатьма. У рецептах далі ми розглянемо варіації таратушек з додаванням кефіру в тіста для того, щоб готове блюдо вийшло ще пишніше, рум'яніша й апетитніше.
Інгредієнти:
жирний кефір - 370 мл;
борошно - 475 г;
великі курячі яйця - 3 шт. ;
цукор - 60 г;
сода - 3 мл;
топлене масло - 30 мл
Приготування
Щоб таратушки вийшли по-справжньому пишними, борошно для них слід наситити киснем. Для цього її просівають через сито і змішують з содою. Для рідкої основи яйця збиваємо з цукром дочиста і додаємо топлене масло. Вливаємо до яєць кефір, добре перемішуємо і додаємо всю рідину в борошно. У результаті повинно вийти легке і злегка липковатое тісто, яке слід викласти у змащену маслом глибоку миску і накрити плівкою. Через півгодини тісто викладають на посипаний борошном стіл, розкачують до товщини в сантиметр. Пласт тесту нарізаємо широкими смужками, в центрі кожної прорізаємо вертикальне отвір і пропускаємо крізь нього один з країв. Робити це не обов'язково, звичайно, на смак така процедура теж не вплине. Після того, як таратушки сформовані, залишається лише обсмажити їх у фритюрниці або просто підрум'янити на сковороді у великій кількості олії.
Інгредієнти:
кефір - 250 мл;
яйце куряче (велике) - 1 шт.;
цукровий пісок - 45 г;
какао-порошок - 30 г;
борошно - 220 г;
сода - 3 г;
сіль - 3 р.
Приготування
Для того, щоб тісто для таратушек вийшло м'яким, однорідним і без грудочок, борошно просіваємо, додаємо до неї також просіяний какао-порошок, а разом з ними і соду з сіллю. Яйця збиваємо з цукром і додаємо кефір. За допомогою блендера збиваємо кефір, поступово підсипаючи до нього борошняну суміш. Готове липке тісто накриваємо плівкою і залишаємо на півгодини в прохолоді, щоб клейковина борошна ослабла, і тісто після смаження стало повітряним і легким, а під час розкочування не липло до рук.
Коли шоколадне тісто підійде, рясно посипаємо стіл і качалку борошном, викладаємо ком тесту і розгортаємо його до товщини в сантиметр. Розкатаний пласт ріжемо на прямокутники, в центрі кожної з яких робимо отвір і протягуємо в нього один з країв.
Обсмажуємо таратушки в розпеченому маслі, обсушуємо на паперових рушниках, а потім подаємо, посипавши цукровою пудрою, полив сиропом, медом або варенням. Не забудьте чашечку чаю, кави або холодного молока.
Як і більшість знайомих нам з дитинства рецептів солодощів, рецепт таратушек важко назвати корисним хоч в якомусь сенсі, але частина вуглеводної тяжкості ласощі можна знизити завдяки запіканню булочок, замість їх обжарювання, зробити це зовсім не складно.
Інгредієнти:
кефір - 248 мл;
куряче яйце (велике) - 1 шт.;
ванільний цукор - 25 г;
цукровий пісок - 80 г;
борошно пшеничне - 210 г;
сода - 4 р.
Приготування
Починаємо з приготування рідкої частини нашого тесту. Для цього збиваємо яйце з цукром дочиста, додаємо трохи ванілі і вливаємо кефір. Всипаємо борошно в окрему миску, додаємо до неї соду, перемішуємо і вливаємо кефірну суміш. Замішуємо липке тісто, з'єднавши обидві маси, накриваємо його і залишаємо на 15 хвилин. Через деякий час розкачуємо ком тіста до товщини в сантиметр, нарізаємо будь-яким зручним способом і викладаємо на добре промаслений пергамент. За допомогою кулінарної кисті покриваємо рослинним маслом і самі таратушки. Ставимо ласощі в духовку з температурою 180°С і чекаємо, поки таратушки піднімуться і придбають золотаво-коричневий відтінок.
Рецепт таратушек на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Щоб таратушки вийшли по-справжньому пишними, борошно для них слід наситити киснем. Для цього її просівають через сито і змішують з содою. Для рідкої основи яйця збиваємо з цукром дочиста і додаємо топлене масло. Вливаємо до яєць кефір, добре перемішуємо і додаємо всю рідину в борошно. У результаті повинно вийти легке і злегка липковатое тісто, яке слід викласти у змащену маслом глибоку миску і накрити плівкою. Через півгодини тісто викладають на посипаний борошном стіл, розкачують до товщини в сантиметр. Пласт тесту нарізаємо широкими смужками, в центрі кожної прорізаємо вертикальне отвір і пропускаємо крізь нього один з країв. Робити це не обов'язково, звичайно, на смак така процедура теж не вплине. Після того, як таратушки сформовані, залишається лише обсмажити їх у фритюрниці або просто підрум'янити на сковороді у великій кількості олії.
Шоколадні таратушки – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для того, щоб тісто для таратушек вийшло м'яким, однорідним і без грудочок, борошно просіваємо, додаємо до неї також просіяний какао-порошок, а разом з ними і соду з сіллю. Яйця збиваємо з цукром і додаємо кефір. За допомогою блендера збиваємо кефір, поступово підсипаючи до нього борошняну суміш. Готове липке тісто накриваємо плівкою і залишаємо на півгодини в прохолоді, щоб клейковина борошна ослабла, і тісто після смаження стало повітряним і легким, а під час розкочування не липло до рук.
Коли шоколадне тісто підійде, рясно посипаємо стіл і качалку борошном, викладаємо ком тесту і розгортаємо його до товщини в сантиметр. Розкатаний пласт ріжемо на прямокутники, в центрі кожної з яких робимо отвір і протягуємо в нього один з країв.
Обсмажуємо таратушки в розпеченому маслі, обсушуємо на паперових рушниках, а потім подаємо, посипавши цукровою пудрою, полив сиропом, медом або варенням. Не забудьте чашечку чаю, кави або холодного молока.
Як приготувати таратушки на кефірі в духовці?
Як і більшість знайомих нам з дитинства рецептів солодощів, рецепт таратушек важко назвати корисним хоч в якомусь сенсі, але частина вуглеводної тяжкості ласощі можна знизити завдяки запіканню булочок, замість їх обжарювання, зробити це зовсім не складно.
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо з приготування рідкої частини нашого тесту. Для цього збиваємо яйце з цукром дочиста, додаємо трохи ванілі і вливаємо кефір. Всипаємо борошно в окрему миску, додаємо до неї соду, перемішуємо і вливаємо кефірну суміш. Замішуємо липке тісто, з'єднавши обидві маси, накриваємо його і залишаємо на 15 хвилин. Через деякий час розкачуємо ком тіста до товщини в сантиметр, нарізаємо будь-яким зручним способом і викладаємо на добре промаслений пергамент. За допомогою кулінарної кисті покриваємо рослинним маслом і самі таратушки. Ставимо ласощі в духовку з температурою 180°С і чекаємо, поки таратушки піднімуться і придбають золотаво-коричневий відтінок.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пампушки на кефірі
Пампушки на кефірі – приголомшливо смачне і ніжне ласощі, яке з легкістю можна приготувати в будь-який момент і побалувати себе і своїх близьких. У
Хрустики – рецепт
Хрустики, знайомі нам ще з дитинства, чудовий і дуже простий у приготуванні ласощі. Можна посмажити хрустики солодкі, присипавши зверху цукровою
Пишні оладки на кефірі
Пишні ароматні оладки - улюблене блюдо не тільки дітей, а й багатьох дорослих. Ідеально підходять булочки до сніданку, зі свіжими фруктами або просто
Вергуни на кефірі - рецепт
Вергуни - це смачна українська солодкість, яка схожа на всіма улюблений хмиз. В основному вона готується із суміші яєць, води і цукру. Пропонуємо вам
Пряники на кефірі
Пряники - це смачна і ароматна випічка, яка подобається як дорослим, так і дітям. А якщо вона ще приготовлена в домашніх умовах - це взагалі чудово.
"Хрустики" на горілці - рецепт
"Хрустики"- печиво родом з дитинства. По-іншому його називають хмиз. Смачне, засмажене, хрустке - неможливо відірватися поки все не з'їси! А багато