Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шоколадні кекси з рідкою начинкою

Шоколадні кекси з рідкою начинкою

5-07-2015, 20:31
1 053
Шоколадні кекси з рідкою начинкою
Шоколадний кекс з рідкою начинкою – це французький десерт, відомий також під назвою «шоколадний фондан». Готується він з гірким темним шоколадом і подається тільки гарячим, частіше з ванільним морозивом. Через навмисно короткого часу приготування зовні кекс виходить запеченим, а всередині має рідку консистенцію.
Смак у цього чудового десерту просто приголомшливий, особливо коли він створений своїми руками. Давайте приготуємо!

Шоколадні кекси з рідкою начинкою – рецепт


Інгредієнти:

  • борошно – 60 г;

  • яєчні жовтки – 3 шт.;

  • яйця – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 50 г;

  • вершкове масло – 100 г;

  • сіль – 3 г;

  • шоколад темний – 200 р.


  • Приготування
    Вершкове масло нарізаємо, а шоколад розламуємо на кубики, складаємо в глибоку мисочку і розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, помішуючи. Збиваємо яйця з жовтками в ємності відповідного розміру з цукровим піском, до утворення густої піни. Потім виливаємо негарячу шоколадно-масляну суміш у посуд з яєчною масою і розмішуємо. Додаємо просіяне борошно з сіллю і акуратно, але швидко перемішуємо до однорідності.
    Заповнюємо масою формочки для кексів, не забуваючи попередньо промазати маслом і ставимо в духову шафу, розігрітий заздалегідь до 200 градусів на сім-десять хвилин. Як тільки кекси піднімуться і на їх поверхні з'являться тріщини - дістаємо з духовки.
    Подаємо гарячі шоколадні кекси з рідкою начинкою з ванільним морозивом і будь-якими ягодами.
    Тісто для приготування таких кексів прекрасно зберігається в холодильнику протягом двох днів. При використанні холодного тіста час приготування необхідно збільшити до десяти-дванадцяти хвилин.

    Французькі кекси з фундуком і рідкою начинкою


    Інгредієнти:

  • борошно – 55 г;

  • товчений фундук – 50 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • цукрова пудра – 2 ст. ложки;

  • м'яке вершкове масло – 60 г;

  • шоколадно-горіхова маса – 1 ст. ложка;

  • какао порошок – 1 ст. ложка;

  • розпушувач – 3 г;

  • сіль морська – щіпка;

  • шоколад гіркий – 100 р.


  • Приготування
    Шоколад розламуємо на шматки, складаємо в глибоку мисочку і розтоплюємо на водяній бані. Додаємо шоколадно-горіхову масу, м'яке вершкове масло і прогріваємо до їх розчинення, помішуючи. Потім збиваємо яйця, підсипаючи потроху цукрову пудру, до густою і щільною піни, додаємо суху масу, отриману шляхом змішування просіяного борошна з розпушувачем, сіллю і порошком какао, додаємо товчений фундук і розмішуємо до однорідного стану. Вводимо акуратно, але швидко отриману суміш трохи остигнула шоколадну масу. Розливаємо в попередньо підготовлені кільця для випічки, вистелені промазаної маслом пергаментним папером і встановлені на застелений таким же промасленим аркушем паперу деко. Відправляємо в попередньо нагріту до 200 градусів духовку на сім хвилин.
    Після закінчення часу дістаємо кекси, піднявши кільця, і подаємо негайно до столу на тарілці з ванільним морозивом. І насолоджуємося!
    Можна присипати також зверху кекси цукровою пудрою і покласти кілька ягід малини, ожини або лохини.

    Шоколадний кекс з рідкою начинкою в мікрохвильовці


    Інгредієнти:

  • мука – 4 ст. ложки;

  • вода – 1 ст. ложка;

  • яйце – 1 шт.;

  • цукровий пісок – 2 ст. ложки;

  • какао порошок – 2 ст. ложки;

  • кориця – щіпка;

  • рослинна рафінована або вершкове масло для змащування чашок;
  • Шоколадні кекси з рідкою начинкою

  • шоколад темний, можна з горіхами – 75 р.


  • Приготування
    Гарненько збиваємо яйце з цукром, додаємо просіяне борошно, змішане з порошком какао та корицею, перемішуємо до однорідного стану, додаємо воду, шоколад, розламаний на шматочки, знову перемішуємо і розподіляємо по промазанным маслом чашечках. Ставимо в мікрохвильовку і готуємо при потужності 800 ватт одну хвилину. Якщо потужність менше, то час збільшуємо.
    Готові шоколадні кекси подаємо до столу гарячими або теплими, але ніяк не холодними, так як шоколад всередині застигне і ефект буде вже не той.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шоколадний кекс - рецепт
    Шоколадний кекс - рецепт
    Така випічка, як смачний шоколадний кекс, подобається абсолютно всім. Цей десерт не вимагає особливих зусиль і багато часу, а успіх при приготуванні
    Шоколадні мафіни - рецепт
    Шоколадні мафіни - рецепт
    Шоколадні мафіни - один з найпопулярніших десертів. Їх рецептів існує дуже багато, тому ми відібрали для вас найцікавіші. З цієї статті ви
    Кекси з шоколадом
    Кекси з шоколадом
    Рум'яні кекси - чудове доповнення до будь-якого чаювання. Особливо смачні кекси з начинкою, наприклад, із шоколадною. Тому ми й вирішили розповісти
    Мафіни з рідкою начинкою
    Мафіни з рідкою начинкою
    Мафіни - це чудові англійські кекси з начинкою. Їх готують з яблуками, лимонами, апельсинами, бананами, вишнею і т. д. Але ми сьогодні поговоримо про
    Фондан - рецепт
    Фондан - рецепт
    Фондан - це надзвичайно вишуканий десерт, який належить французькій кухні. Він дуже ніжний, завдяки незвичайною текстурою і наявності начинки.
    Шоколадні трюфелі
    Шоколадні трюфелі
    Шоколадні трюфелі - вишукане французьке ласощі, яке досить легко можна зробити в домашніх умовах. Такий приголомшливий десерт неодмінно прикрасить