М'ятний сироп
Немає нічого краще в спекотні літні дні, ніж насолодитися напоями або десертами з освіжаючим смаком м'яти. М'ятний сироп - ось що допоможе вам в лічені секунди приготувати будь-яку страву, будь то оладки, морозиво, коктейль «Мохіто» , м'ятний чай , або навіть торт. Якщо ви хочете завжди мати натуральний ароматний продукт під рукою - ми навчимо вас, як зробити м'ятний сироп самостійно.
Будьте уважні, зараз ми поділимося з вами секретами, приготування відмінного м'ятного сиропу при мінімумі витрат.
Головний секрет успішного приготування натурального м'ятного сиропу - кількість м'яти. На півлітра води необхідно як мінімум 50 р зеленого сировини. Якщо ви не знаєте, як приготувати м'ятний сироп ще більш насичений ефірними м'ятними маслами, то просто візьміть 100 г, і більш, листя м'яти на 500 мл води.
Ні в якому разі не уваривайте м'ятний сироп більше 15 хвилин, довгий кип'ятіння вбиває аромат. Допоможуть приготувати унікальний за смаком м'ятний сироп, рецепти описані нижче.
Інгредієнти:
листочки свіжої м'яти - 100 г;
води - 500 мл;
цукровий пісок - 550 р.
Приготування
Промиваємо і перебираємо листочки м'яти. Розтираємо їх в кашку дерев'яним товкачем. Додаємо воду, цукровий пісок і кип'ятити в емальованому посуді не більше однієї хвилини. Знімаємо з вогню й даємо повністю охолонути, проціджують. Зберігаємо в чистій і сухій скляній тарі в холодильнику, не більше півроку.
Інгредієнти:
м'ята сушена - 25 г;
окріп - 500 мл;
цукровий пісок - 200 р.
Приготування
Суху м'яту, подрібнивши руками, заливаємо окропом і даємо настоятися під кришкою протягом 40 хвилин. Проціджуємо, додаємо цукор і варимо приблизно 10 хвилин, поки цукор не розчиниться повністю. Корисний м'ятний сироп готовий.
Інгредієнти:
гілочки м'яти - 100 г;
вода - 500 мл;
цукровий пісок - 500 г;
імбир, або кориця - третина чайної ложки.
Приготування
М'яту гарненько розтираємо і заливаємо водою. Даємо настоятися хвилин 30. Потім в настій проціджуємо і додаємо цукор. Уварюють в кілька прийомів. В кінці приготування м'ятного сиропу додаємо імбир або корицю.
Правильно приготовлений м'ятний сироп має густу консистенцію, насичений м'ятний смак і колір щойно зібраного меду.
Будьте уважні, зараз ми поділимося з вами секретами, приготування відмінного м'ятного сиропу при мінімумі витрат.
Головний секрет успішного приготування натурального м'ятного сиропу - кількість м'яти. На півлітра води необхідно як мінімум 50 р зеленого сировини. Якщо ви не знаєте, як приготувати м'ятний сироп ще більш насичений ефірними м'ятними маслами, то просто візьміть 100 г, і більш, листя м'яти на 500 мл води.
Ні в якому разі не уваривайте м'ятний сироп більше 15 хвилин, довгий кип'ятіння вбиває аромат. Допоможуть приготувати унікальний за смаком м'ятний сироп, рецепти описані нижче.
М'ятний сироп (класичний рецепт)
Інгредієнти:
Приготування
Промиваємо і перебираємо листочки м'яти. Розтираємо їх в кашку дерев'яним товкачем. Додаємо воду, цукровий пісок і кип'ятити в емальованому посуді не більше однієї хвилини. Знімаємо з вогню й даємо повністю охолонути, проціджують. Зберігаємо в чистій і сухій скляній тарі в холодильнику, не більше півроку.
М'ятний сироп з сушеної м'яти
Інгредієнти:
Приготування
Суху м'яту, подрібнивши руками, заливаємо окропом і даємо настоятися під кришкою протягом 40 хвилин. Проціджуємо, додаємо цукор і варимо приблизно 10 хвилин, поки цукор не розчиниться повністю. Корисний м'ятний сироп готовий.
М'ятний сироп «Пікантний»
Інгредієнти:
Приготування
М'яту гарненько розтираємо і заливаємо водою. Даємо настоятися хвилин 30. Потім в настій проціджуємо і додаємо цукор. Уварюють в кілька прийомів. В кінці приготування м'ятного сиропу додаємо імбир або корицю.
Правильно приготовлений м'ятний сироп має густу консистенцію, насичений м'ятний смак і колір щойно зібраного меду.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт «Мохіто» з ромом «Бакарді»
«Мохіто» - це популярний коктейль на п'яти континентах. Він втрачає своєї актуальності з 1980-х років. Цей напій чудово підійде для запальної
М'ятний лікер
М'ятний лікер - це міцний алкогольний напій, який неодмінно припаде до смаку, як жінкам, так і чоловікам. Давайте розберемося, як його приготувати в
Сиропи для коктейлів
Всі ми з дитинства любимо коктейлі. Їх готують з різноманітними інгредієнтами. Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як зробити оригінальні сиропи для
М'ятний чай
М'ятний чай відомий своїми лікувальними властивостями. Сьогодні ми спробуємо розібратися, в чому ж конкретно його користь, кому не можна пити цей
Рецепт праліне
Французький кондитер Плессі-Праліне подарував світові відомий десерт праліне, який послужить відмінним топпінгом до морозива, додасть текстуру
М'ятний сорбет
Сорбет - це, по суті, заморожене фруктове пюре. І оскільки такий десерт не містить ні грама жиру, він є абсолютно невинним способом доставити собі