Карамель з цукру
Карамель люблять не тільки усі ласуни, але і ті, хто регулярно готує вдома щось смачненьке, так як вона є відмінним доповненням до будь випічці або легкого десерту . Тому ми вирішили докладніше розповісти про те, як робити карамель з цукру в домашніх умовах.
Інгредієнти:
цукор - 175 г;
тепла вода - 2 ст. ложки.
Приготування
Перед тим, як приготувати карамель з цукру, потрібно вибрати відповідну каструлю: вона повинна бути з товстим дном і бажано безбарвна, щоб легше було спостерігати за зміною кольору карамелі. Підігрійте каструлю на невеликому вогні пару хвилин, висипте в неї цукор і залиште ненадовго, щоб він почав танути.
Коли цукор почне ставати рідким по краях, струсніть каструлю і знову поставте на вогонь. Коли приблизно чверть цукру розтане, перемішайте масу дерев'яною ложкою і залиште її нудитися на середньому вогні, поки вона не набуде кольору темного меду. Після цього зніміть каструлю з вогню, додайте воду, але будьте обережні при цьому. Карамель почне шипіти і бризкати. Ретельно перемішайте масу, якщо буде потрібно, знову поставте на середній вогонь, щоб розтопити утворилися грудки. Після цього карамель готова до вживання.
В наступному рецепті ми поділимося з вами способом, як варити карамель з цукру і молока.
Інгредієнти:
цукор - 500 г;
молоко або вершки - 1 ст.;
вершкове масло - 100 г;
ванілін - за смаком.
Приготування
У каструлі з'єднайте цукор і молоко (або вершки ) і варіть на повільному вогні, постійно помішуючи, поки маса не придбає кавовий колір. Після цього зніміть каструлю з плити, додайте в неї масло, ванілін, ретельно перемішайте і використовуйте далі за призначенням, наприклад, для приготування вершкових цукерок.
Рецепт карамелі з цукру
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати карамель з цукру, потрібно вибрати відповідну каструлю: вона повинна бути з товстим дном і бажано безбарвна, щоб легше було спостерігати за зміною кольору карамелі. Підігрійте каструлю на невеликому вогні пару хвилин, висипте в неї цукор і залиште ненадовго, щоб він почав танути.
Коли цукор почне ставати рідким по краях, струсніть каструлю і знову поставте на вогонь. Коли приблизно чверть цукру розтане, перемішайте масу дерев'яною ложкою і залиште її нудитися на середньому вогні, поки вона не набуде кольору темного меду. Після цього зніміть каструлю з вогню, додайте воду, але будьте обережні при цьому. Карамель почне шипіти і бризкати. Ретельно перемішайте масу, якщо буде потрібно, знову поставте на середній вогонь, щоб розтопити утворилися грудки. Після цього карамель готова до вживання.
Карамель з молока та цукру
В наступному рецепті ми поділимося з вами способом, як варити карамель з цукру і молока.
Інгредієнти:
Приготування
У каструлі з'єднайте цукор і молоко (або вершки ) і варіть на повільному вогні, постійно помішуючи, поки маса не придбає кавовий колір. Після цього зніміть каструлю з плити, додайте в неї масло, ванілін, ретельно перемішайте і використовуйте далі за призначенням, наприклад, для приготування вершкових цукерок.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити морозиво з молока?
Що може бути приємніше, ніж охолодитися в літню спеку справжнім, якісним морозивом, натуральність інгредієнтів якого ви можете бути впевненим на всі
Як зробити карамель?
Багато хто з нас намагалися в дитинстві робити собі карамельки з топленого цукру. На щастя чи на жаль, вдавалося не всім і не завжди, але бажання
Грильяж - рецепт
Грильяж - дуже відомі цукерки, які люблять і діти, і їх батьки. Існує два види грильяжу - м'який і твердий. Сьогодні ми розкриємо секрети
Патока - рецепт
Любите возитися з випічкою? Хочете надати їй особливий смак? Спробуйте використовувати замість звичайного цукру, патоку. Однак її теж потрібно
Банани в карамелі
Банани в карамелі - це оригінальний та вишуканий десерт, від якого будуть у захваті всі члени сім'ї. Варіантів створення цієї смакоти досить багато,
Карамельний крем для торта
Коли хочеться приготувати торт за своїм власним рецептом, придумати щось нове і незвичайне, варто подбати і про смачну кремі - адже він вносить у