Карамель люблять не тільки усі ласуни, але і ті, хто регулярно готує вдома щось смачненьке, так як вона є відмінним доповненням до будь випічці або легкого десерту . Тому ми вирішили докладніше розповісти про те, як робити карамель з цукру в домашніх умовах.
Рецепт карамелі з цукру
Інгредієнти: цукор - 175 г; тепла вода - 2 ст. ложки. Приготування Перед тим, як приготувати карамель з цукру, потрібно вибрати відповідну каструлю: вона повинна бути з товстим дном і бажано безбарвна, щоб легше було спостерігати за зміною кольору карамелі. Підігрійте каструлю на невеликому вогні пару хвилин, висипте в неї цукор і залиште ненадовго, щоб він почав танути.
Коли цукор почне ставати рідким по краях, струсніть каструлю і знову поставте на вогонь. Коли приблизно чверть цукру розтане, перемішайте масу дерев'яною ложкою і залиште її нудитися на середньому вогні, поки вона не набуде кольору темного меду. Після цього зніміть каструлю з вогню, додайте воду, але будьте обережні при цьому. Карамель почне шипіти і бризкати. Ретельно перемішайте масу, якщо буде потрібно, знову поставте на середній вогонь, щоб розтопити утворилися грудки. Після цього карамель готова до вживання.
Карамель з молока та цукру
В наступному рецепті ми поділимося з вами способом, як варити карамель з цукру і молока.
Інгредієнти: цукор - 500 г; молоко або вершки - 1 ст.; вершкове масло - 100 г; ванілін - за смаком. Приготування У каструлі з'єднайте цукор і молоко (або вершки ) і варіть на повільному вогні, постійно помішуючи, поки маса не придбає кавовий колір. Після цього зніміть каструлю з плити, додайте в неї масло, ванілін, ретельно перемішайте і використовуйте далі за призначенням, наприклад, для приготування вершкових цукерок.