Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Банани в клярі

Банани в клярі

18-01-2015, 21:50
1 958
Банани в клярі
Банани в клярі - досить смачний та ніжний десерт, не вимагає спеціальних кулінарних вмінь. Тому сміливо купуйте всі необхідні продукти і порадуйте ваших рідних цим незвичайним ласощами.

Банани, смажені в клярі


Інгредієнти:

  • сік лимонний - 1 ст. ложка;

  • банан - 2 шт.;

  • рослинне масло.


  • Для кляру:

  • молоко - 100 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • сметана - 1 ст. ложка;

  • борошно - 2 ст. ложки.


  • Для крему:

  • цукрова пудра;

  • сметана - 50 мл


  • Приготування
    Рецепт бананів, приготованих в клярі досить простий. Беремо невелику тарілку, розбиваємо в неї яйце, вливаємо трохи підігріте молоко, додаємо ложку сметани і ретельно перемішуємо вміст віночком. Потім поступово підсипаємо борошно і замішуємо тісто. За смаком кладемо цукор, злегка збиваємо і відставляємо в сторону. В результаті у вас повинен вийти кляр , по консистенції схожий на сметану.
    Тепер переходимо до підготовки бананів: очищаємо їх від шкірки, розрізаємо кожен спочатку на дві половинки, а потім ще уздовж на три частини. Тепер беремо лимон і вичавлюємо з нього сік прямо на подрібнені фрукти.
    Після цього переходимо до останнього етапу - смаженні. У сковороду наливаємо трохи рослинного масла і ставимо на слабкий вогонь. Один шматочок банана потім повністю в клярі і викладаємо його на сковороду. Точно також чинимо з усіма фруктами і обсмажуємо їх по кілька хвилин з кожного боку, до появи золотої скоринки.
    Тепер готуємо крем, яким будемо поливати готовий десерт. У пиалку викладаємо трохи сметани, висипаємо цукрову пудру і добре перемішуємо до отримання однорідної маси. Після того як банани підсмажаться, викладаємо їх на тарілку, щоб трохи скло зайве масло, а потім поллємо приготованим раніше кремом і подаємо страву на стіл.

    Банани в клярі з медом


    Інгредієнти:

  • банан - 4 шт.;

  • яєчний білок - 1 шт.;

  • мед - 05 ст.;

  • вода - 1 ст.;

  • лимонний сік;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • кунжутне масло - 1 ч. ложка;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Розглянемо ще один варіант, як приготувати банани в клярі. Фрукти очищаємо, і кожен плід розрізаємо навпіл. У мисці змішуємо крохмаль з борошном, розвести все водою і додаємо трохи кунжутного масла і яєчний білок. Розмішуємо масу до однорідності і вмочаємо половинки бананів в готовий кляр. Смажимо десерт у фритюрі 4-5 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Потім обережно перекладаємо банани на тарілку, даємо стекти зайвому маслу, а цим часом підсушуємо поки на сковороді кунжутне насіння. Окремо з'єднуємо лимонний сік з медом і трохи прогріваємо суміш в каструлі. Перед подачею на стіл, поливаємо банани лимонно-медовим соусом і посипаємо рубаною кунжутом.

    Банани в клярі і карамелі


    Інгредієнти:

  • банан - 6 шт.;

  • борошно - 100 г;

  • крохмаль - 15 г;

  • яєчний білок - 3 шт.;

  • цукор -300 г;

  • молоко - 150 мл;

  • кунжут - 1 ст. ложка;

  • вода - 150 мл;

  • лимонний сік -1 ст. ложка;

  • рослинне масло.


  • Банани в клярі
    Приготування
    Зараз розповімо, як посмажити банани в клярі. Отже, фрукти чистимо, шаткуємо товстими кружечками і скроплюємо лимонним соком. Олію заздалегідь розігріваємо в глибокій сковороді або фритюрниці.
    Далі давайте приготуємо тісто. Для цього змішуємо в мисці крохмаль і просіяне борошно. Потім вливаємо яєчні білки, трохи збиті з молоком. Все ретельно перемішуємо і залишаємо тісто на 10 хвилин. Після цього бананові шматочки наколюємо на вилку і занурюємо в кляр. Обсмажуємо їх у киплячому маслечко до золотистої скоринки приблизно протягом 1 хвилини. Окремо розчиняємо у воді цукор і доводимо суміш до кипіння. Потім висипаємо в сироп кунжутне насіння і перемішуємо. Банани занурюємо в карамель і розкладаємо в тарілочки, змащені вершковим маслом. Подаємо десерт відразу ж, разом з чашкою холодної води. Перед їжею занурюємо банани в клярі у воду, щоб карамель гарненько затверділа. Ось, і все банани в карамелі можна подавати на стіл!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Горбуша в клярі
    Горбуша в клярі
    Горбуша, смажена в клярі - просте і смачне блюдо. Відмінно підійде для повсякденного меню. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих рецептиков це
    Банани в шоколаді - рецепт
    Банани в шоколаді - рецепт
    Якщо до вас скоро прийдуть в гості, а у вас немає часу, щоб приготувати десерт, то ми прийдемо вам на виручку. Пропонуємо вам приготувати банани в
    Фламбе - рецепт
    Фламбе - рецепт
    Фламбе - це оригинальнейший десерт, який може приготувати будь-яка господиня. Що в ньому дивного? Перед подачею фламбе необхідно підпалити, щоб
    Десерт із бананів
    Десерт із бананів
    Десерти з бананів - смачні і корисні страви, які не залишать байдужими ні дорослих, ні тим більше дітей. Рецепти їх створення дуже прості і не
    Банани в карамелі
    Банани в карамелі
    Банани в карамелі - це оригінальний та вишуканий десерт, від якого будуть у захваті всі члени сім'ї. Варіантів створення цієї смакоти досить багато,
    Смажені банани - рецепт
    Смажені банани - рецепт
    Смажені банани - це дуже смачний десерт, який сподобається і дорослим, і дітям. У нашій статті ми зібрали найцікавіші рецепти створення цього ласощі.