Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Коржики - рецепт

Коржики - рецепт

18-01-2015, 12:25
2 307
Коржики - рецепт
Для більшості з нас коржики з пісочного тіста - це смак дитинства. Коли дане ласощі готували нам наші мами і бабусі. Зараз ми з задоволенням з'їли б таких коржиків і пригостили б ними своїх дітей, потрібно тільки знайти вдалий рецепт.
Ми підібрали для вас кілька найкращих рецептів приготування коржиків, і сподіваємося, що вони припадуть до смаку вам і вашим близьким.

Коржики пісочний


Інгредієнти:

  • борошно пшенична - 350-370 г;

  • масло вершкове - 200 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • цукор - 90 г;

  • арахіс - 70 г;

  • мед - 1 ч. ложка з гіркою;

  • розпушувач для тіста - 1 ч. ложка;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Відокремте жовток одного яйця від білка. Мед розтопіть на водяній бані, охолодіть і з'єднайте його з жовтком. Арахіс обсмажте на сухій сковороді і очистіть від шкірки, якщо така є.
    Яйце, білок, що залишився, розм'якшене вершкове масло і цукор розітріть до стану однорідної маси. Додайте в неї сіль, розпушувач і борошно і замісіть пісочне тісто. Поставте його в холодильник на півгодини, а потім дістаньте, розкачайте тісто і виріжте з нього коржики. Змастіть їх сумішшю з меду і жовтка і посипте арахісом (половинками або дробленим).
    Розігрійте духовку до 220 градусів, коржики викладіть на деко і поставте його в духовку на 10-12 хвилин. Коли вони стануть золотистого кольору - це означає, що готові вироби. Дайте їм охолонути і пробуйте з чаєм.

    Рецепт пісочного тіста для коржиків


    Перед тим, як зробити коржики, потрібно підготувати тісто, з якого вийдуть хрусткі розсипчасті печеньки. Щоб воно вийшло вдалим потрібно вибирати борошно з мінімальним вмістом клейковини, в іншому випадку готовий виріб буде жорстким. А так як перевірити вміст клейковини не завжди можливо, необхідно просто додавати в борошно трохи крохмалю, навіть якщо це не зазначено в рецепті.
    Інгредієнти:

  • цукор - 125 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • маргарин - 125 г;

  • борошно пшеничне - 4 ст. ложки;

  • крохмаль - 4 ст. ложки;

  • сода - 3/4 ч. ложки;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Розітріть цукор з яйцями і розм'якшеним маргарином до стану піни. Соду з'єднайте з борошном і додати разом з розпушувачем до яєчно-цукрової маси. Якщо захочете, можна додати пару ложок молока.
    Тісто у вас готове, для смаку і аромату в нього можна за бажанням додати сік лимона, кілька ложок коньяку, корицю або ванільний цукор. Щоб з тіста вийшли коржики, його треба помістити на 30 хвилин у холодильник, потім розкачати, вирізати фігурки будь-якої форми, посипати їх горіхами або кунжутом і поставити в духовку, нагріту до 200 градусів приблизно на 15 хвилин.

    Пісочні коржики - рецепт


    Інгредієнти:

  • маргарин - 250 г;

  • борошно - 400 г;

  • цукор - 1 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • мак - 20 г;

  • ванільний цукор - 1 пакетик;

  • розпушувач для тіста - 1 пакетик.


  • Приготування
    Заморожений маргарин натріть на тертці. Борошно просійте і змішайте з ванільним цукром, розпушувачем і цукром. У середину цієї суміші розбийте яйця, додайте натертий маргарин і швидко замісіть тісто.
    Сформуйте з нього 2 шматка, загорніть їх у харчову плівку і покладіть в морозилку мінімум на 30 хвилин,
    Коржики - рецепт
    але можна і на більш тривалий час. Після того, як дістанете тісто з морозилки, обваляйте його гарненько в маці, поріжте шматочками і з допомогою качалки акуратно надайте їм круглу форму.
    Коржики розкладіть на деко, змащене рослинним маслом або застелений пергаментним папером, нагрійте духовку до 180 градусів і поставте в неї деко на 10-15 хвилин. Печуться коржики дуже швидко, так що якщо ви любите бліду випічку, можна дістати їх раніше.
    Нагадати дорослим про дитинство здатні не тільки коржики, але і плюшки московські , а також медові пряники, рецепт яких на нашому сайті теж є.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сирні коржики за 5 хвилин
    Сирні коржики за 5 хвилин
    Хочете здивувати всіх незвичайним сніданком? Спеките домочадцям сирні коржики - вони їм точно сподобаються. Подавати їх можна і в гарячому, і в
    Коржики на сметані
    Коржики на сметані
    Якщо ви любите молочні коржики, але у вас в холодильнику залишилося тільки сметанка, то пропонуємо вам рецепт цієї випічки саме на сметані. Повірте,
    Молочні коржики - рецепт
    Молочні коржики - рецепт
    Молочні коржики - смак нашого дитинства. Якщо ви любите і хочете відтворити ніжну текстуру і аромат, то ця стаття для вас. У ній ми розповімо про
    Пісочні коржики
    Пісочні коржики
    Пісочні коржики - улюблене багатьма ласощі з дитинства, яке завжди продавалося в шкільних їдальнях. Порадійте своїх домочадців, приготувавши їм
    Коржики на пиві
    Коржики на пиві
    Коржики на пиві - дуже проста домашня випічка. Тісто виходить ніжним і злегка листковим. У нашій статті ми розглянемо декілька універсальних рецептів
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,