Для більшості з нас коржики з пісочного тіста - це смак дитинства. Коли дане ласощі готували нам наші мами і бабусі. Зараз ми з задоволенням з'їли б таких коржиків і пригостили б ними своїх дітей, потрібно тільки знайти вдалий рецепт.
Ми підібрали для вас кілька найкращих рецептів приготування коржиків, і сподіваємося, що вони припадуть до смаку вам і вашим близьким.
Коржики пісочний
Інгредієнти: борошно пшенична - 350-370 г; масло вершкове - 200 г; яйця - 2 шт.; цукор - 90 г; арахіс - 70 г; мед - 1 ч. ложка з гіркою; розпушувач для тіста - 1 ч. ложка; сіль - щіпка. Приготування Відокремте жовток одного яйця від білка. Мед розтопіть на водяній бані, охолодіть і з'єднайте його з жовтком. Арахіс обсмажте на сухій сковороді і очистіть від шкірки, якщо така є.
Яйце, білок, що залишився, розм'якшене вершкове масло і цукор розітріть до стану однорідної маси. Додайте в неї сіль, розпушувач і борошно і замісіть пісочне тісто. Поставте його в холодильник на півгодини, а потім дістаньте, розкачайте тісто і виріжте з нього коржики. Змастіть їх сумішшю з меду і жовтка і посипте арахісом (половинками або дробленим).
Розігрійте духовку до 220 градусів, коржики викладіть на деко і поставте його в духовку на 10-12 хвилин. Коли вони стануть золотистого кольору - це означає, що готові вироби. Дайте їм охолонути і пробуйте з чаєм.
Рецепт пісочного тіста для коржиків
Перед тим, як зробити коржики, потрібно підготувати тісто, з якого вийдуть хрусткі розсипчасті печеньки. Щоб воно вийшло вдалим потрібно вибирати борошно з мінімальним вмістом клейковини, в іншому випадку готовий виріб буде жорстким. А так як перевірити вміст клейковини не завжди можливо, необхідно просто додавати в борошно трохи крохмалю, навіть якщо це не зазначено в рецепті.
Інгредієнти: цукор - 125 г; яйця - 3 шт.; маргарин - 125 г; борошно пшеничне - 4 ст. ложки; крохмаль - 4 ст. ложки; сода - 3/4 ч. ложки; сіль - щіпка. Приготування Розітріть цукор з яйцями і розм'якшеним маргарином до стану піни. Соду з'єднайте з борошном і додати разом з розпушувачем до яєчно-цукрової маси. Якщо захочете, можна додати пару ложок молока.
Тісто у вас готове, для смаку і аромату в нього можна за бажанням додати сік лимона, кілька ложок коньяку, корицю або ванільний цукор. Щоб з тіста вийшли коржики, його треба помістити на 30 хвилин у холодильник, потім розкачати, вирізати фігурки будь-якої форми, посипати їх горіхами або кунжутом і поставити в духовку, нагріту до 200 градусів приблизно на 15 хвилин.
Пісочні коржики - рецепт
Інгредієнти: маргарин - 250 г; борошно - 400 г; цукор - 1 ст.; яйця - 2 шт.; мак - 20 г; ванільний цукор - 1 пакетик; розпушувач для тіста - 1 пакетик. Приготування Заморожений маргарин натріть на тертці. Борошно просійте і змішайте з ванільним цукром, розпушувачем і цукром. У середину цієї суміші розбийте яйця, додайте натертий маргарин і швидко замісіть тісто.
Сформуйте з нього 2 шматка, загорніть їх у харчову плівку і покладіть в морозилку мінімум на 30 хвилин,
але можна і на більш тривалий час. Після того, як дістанете тісто з морозилки, обваляйте його гарненько в маці, поріжте шматочками і з допомогою качалки акуратно надайте їм круглу форму.
Коржики розкладіть на деко, змащене рослинним маслом або застелений пергаментним папером, нагрійте духовку до 180 градусів і поставте в неї деко на 10-15 хвилин. Печуться коржики дуже швидко, так що якщо ви любите бліду випічку, можна дістати їх раніше.
Нагадати дорослим про дитинство здатні не тільки коржики, але і плюшки московські , а також медові пряники, рецепт яких на нашому сайті теж є.