Вернуться назад Распечатать

Коржики - рецепт

Коржики - рецепт
Для більшості з нас коржики з пісочного тіста - це смак дитинства. Коли дане ласощі готували нам наші мами і бабусі. Зараз ми з задоволенням з'їли б таких коржиків і пригостили б ними своїх дітей, потрібно тільки знайти вдалий рецепт.
Ми підібрали для вас кілька найкращих рецептів приготування коржиків, і сподіваємося, що вони припадуть до смаку вам і вашим близьким.

Коржики пісочний


Інгредієнти:

  • борошно пшенична - 350-370 г;

  • масло вершкове - 200 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • цукор - 90 г;

  • арахіс - 70 г;

  • мед - 1 ч. ложка з гіркою;

  • розпушувач для тіста - 1 ч. ложка;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Відокремте жовток одного яйця від білка. Мед розтопіть на водяній бані, охолодіть і з'єднайте його з жовтком. Арахіс обсмажте на сухій сковороді і очистіть від шкірки, якщо така є.
    Яйце, білок, що залишився, розм'якшене вершкове масло і цукор розітріть до стану однорідної маси. Додайте в неї сіль, розпушувач і борошно і замісіть пісочне тісто. Поставте його в холодильник на півгодини, а потім дістаньте, розкачайте тісто і виріжте з нього коржики. Змастіть їх сумішшю з меду і жовтка і посипте арахісом (половинками або дробленим).
    Розігрійте духовку до 220 градусів, коржики викладіть на деко і поставте його в духовку на 10-12 хвилин. Коли вони стануть золотистого кольору - це означає, що готові вироби. Дайте їм охолонути і пробуйте з чаєм.

    Рецепт пісочного тіста для коржиків


    Перед тим, як зробити коржики, потрібно підготувати тісто, з якого вийдуть хрусткі розсипчасті печеньки. Щоб воно вийшло вдалим потрібно вибирати борошно з мінімальним вмістом клейковини, в іншому випадку готовий виріб буде жорстким. А так як перевірити вміст клейковини не завжди можливо, необхідно просто додавати в борошно трохи крохмалю, навіть якщо це не зазначено в рецепті.
    Інгредієнти:

  • цукор - 125 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • маргарин - 125 г;

  • борошно пшеничне - 4 ст. ложки;

  • крохмаль - 4 ст. ложки;

  • сода - 3/4 ч. ложки;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Розітріть цукор з яйцями і розм'якшеним маргарином до стану піни. Соду з'єднайте з борошном і додати разом з розпушувачем до яєчно-цукрової маси. Якщо захочете, можна додати пару ложок молока.
    Тісто у вас готове, для смаку і аромату в нього можна за бажанням додати сік лимона, кілька ложок коньяку, корицю або ванільний цукор. Щоб з тіста вийшли коржики, його треба помістити на 30 хвилин у холодильник, потім розкачати, вирізати фігурки будь-якої форми, посипати їх горіхами або кунжутом і поставити в духовку, нагріту до 200 градусів приблизно на 15 хвилин.

    Пісочні коржики - рецепт


    Інгредієнти:

  • маргарин - 250 г;

  • борошно - 400 г;

  • цукор - 1 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • мак - 20 г;

  • ванільний цукор - 1 пакетик;

  • розпушувач для тіста - 1 пакетик.


  • Приготування
    Заморожений маргарин натріть на тертці. Борошно просійте і змішайте з ванільним цукром, розпушувачем і цукром. У середину цієї суміші розбийте яйця, додайте натертий маргарин і швидко замісіть тісто.
    Сформуйте з нього 2 шматка, загорніть їх у харчову плівку і покладіть в морозилку мінімум на 30 хвилин,
    Коржики - рецепт
    але можна і на більш тривалий час. Після того, як дістанете тісто з морозилки, обваляйте його гарненько в маці, поріжте шматочками і з допомогою качалки акуратно надайте їм круглу форму.
    Коржики розкладіть на деко, змащене рослинним маслом або застелений пергаментним папером, нагрійте духовку до 180 градусів і поставте в неї деко на 10-15 хвилин. Печуться коржики дуже швидко, так що якщо ви любите бліду випічку, можна дістати їх раніше.
    Нагадати дорослим про дитинство здатні не тільки коржики, але і плюшки московські , а також медові пряники, рецепт яких на нашому сайті теж є.