Печиво з варенням з тертого пісочного, листкового бездріжджового і вівсяного тіста
Печиво з варенням, спечене в домашніх умовах, допоможе якісно урізноманітнити просте домашнє чаювання. Будь-який хороший і перевірений рецепт, можна впевнено доповнювати цікавими інгредієнтами і змінювати підсумковий смак, враховуючи потреби всіх ласунів.
Приготувати домашнє печиво з варенням можна з різного фруктового або ягідного джему, важливо слідувати певним правилами, щоб результат не розчарував.
Розсипчасте печиво з варенням потрібно готувати з тіста, яке добре тримає форму і здатне утримати начинку: пісочне, листкове, сирне.
Смачне печиво з варенням буде з начинкою з однорідного густого джему або повидла – воно не розтікається при випіканні.
Застосовувати можна варення з цілими часточками або ягодами (без кісточок), потрібно процідити його від рідкого сиропу, а шматочки змішати з крохмалем.
Частково замінити рідкі інгредієнти і підсолоджувач у складі тесту допоможе ягідне варення з густим сиропом, його додають до складу основи, смак печива дуже сильно зміниться в такому рецепті.
Найпоширеніше печиво з варенням і тертим тестом – віденське. Готується ласощі не клопітно, базовий рецепт точно знають багато господинь. Особливість випічки – готується десерт на деко у вигляді пирога, потім розрізається порційно і подається невеликими квадратами. Збагатить смак додавання меленої кориці до складу начинки з сливового джему.
Інгредієнти:
яйця – 2 шт.;
цукор – 1 ст.;
борошно – 2 ст.;
масло заморожене – 150 г;
розпушувач, ваніль;
сливовий джем – 1 ст.;
кориця мелена – 2 ч. л.
Приготування
Порубати масло з олією.
Збити яйця з цукром, розпушувачем і ваніліном.
З'єднати обидві маси, зібрати в кулю, обернути плівкою, заморожувати 40 хвилин.
Більшу частину тіста натерти, розподілити щільним шаром у формі.
Викласти джем, посипати корицею.
Натерти зверху залишок тіста.
Випікати 35 хвилин при 190 градусах.
Остиглий пиріг з варенням розрізати на квадрати і повністю охолодити.
Печиво «Каракум» з варенням готується за схожим з віденським рецептом, але в результаті смак ласощів виходить зовсім іншим, дуже незвичайним, завдяки введенню до складу тесту рослинного масла. Враховуючи, що основи вийде занадто солодкою, для начинки краще вибрати кислий джем: смородиновий, малиновий або лимонний.
Інгредієнти:
маргарин – 100 г;
масло рослинне – 100 мл;
жовток – 1 шт.;
цукор – 150 г;
розпушувач;
борошно – 25 ст.;
варення – 250 р.
Приготування
З'єднати м'який маргарин з маслом, цукром і жовтком.
Ввести розпушувач і борошно, замісити туге тісто.
Розділити тісто на 2 нерівні частини, охолоджувати 40 хвилин.
Велику частину розподілити на деко, викласти варення.
Другу частину тіста натерти на крупній тертці і щільним шаром раструсить на поверхні.
Випікати 25 хвилин при 200 градусах.
Охолодити повністю, розрізати на невеликі порції.
Найпростіше приготувати печиво з листкового бездріжджового тіста з варенням – основу для нього не потрібно робити, а для начинки вибрати вишневу заготовку з цілими ягодами (без кісточок). Смачне і дуже красиве ласощі сподобається всім любителям не надто солодкої випічки, частування буде готове через півгодини з урахуванням підготовки всіх складових.
Інгредієнти:
тісто – 200 г;
вишневе варення – 4 ст. л.;
яйце – 1 шт.;
борошно – 1 ст. л.
Приготування
Припылить стіл борошном, розкачати розморожене тісто.
Вирізати фігури, в центрі зробити поглиблення.
Викласти трохи варення в кожну виїмку.
Випікати печиво з вишневим варенням 20 хвилин при 200 градусах.
Пісне печиво з варенням готується з тіста без яєць і вершкового масла, останній компонент можна впевнено замінювати рослинною олією або маргарином. Дуже смачним ласощі виходить з простого дріжджового тіста, яке не вимагає тривалої і багаторазової расстойки і оформляються вироби у вигляді маленьких рогаликів.
Інгредієнти:
вода – 200 мл;
рослинне масло – 100 мл;
цукор – 70 г;
борошно – 450-500 г;
варення – 100-150 г;
сухі дріжджі – 10 р.
Приготування
У теплій воді розчинити дріжджі і цукор, залишити на 10 хвилин.
З'єднати дріжджову суміш з маслом, і додаючи борошно, замісити м'яке тісто.
Залишити тісто на годину, обім'яти.
Розкачати пласт, розрізати на трикутники, на широку сторону викласти по 1 ч. л. варення.
Згорнути рулетом, залишити на 15 хвилин.
Випікати печиво пісне з варенням 25 хвилин при 180 градусах.
Цей рецепт печива з варенням примітний додаванням до складу тесту сиру, який робить випічку надзвичайно м'якою, розсипчастою. Печиво має особливість – воно не черствіє тривалий час і залишиться свіжим і м'яким навіть через кілька днів. Надзвичайно смачним вийде частування, якщо наповнити його горіхами і журавлинним джемом.
Інгредієнти:
масло – 100 г;
цукор – 50 г;
сир – 150 г;
борошно – 200 г;
жовток – 1 шт.;
яйце – 1 шт.;
коричневий цукор – 2 ст. л.;
розпушувач, ванілін;
журавлинний джем – 200 г;
подрібнені горіхи – 50 р.
Приготування
З'єднати сир, жовток і цукор.
Холодне масло порубати з борошном, розпушувачем і ваніліном.
Змішати обидві маси, зібрати м'яке тісто, охолоджувати 40 хвилин.
З'єднати джем з дробленными горіхами. Якщо начинка рідка, всипати 1 ст. л. борошна.
Розкачати пласт тіста, розподілити наповнення.
Згорнути щільним рулетом, загорнути в плівку, прибрати в морозилку на 30 хвилин.
Змастити рулет білком, обсипати коричневим цукром.
Розрізати на порції товщиною 1 див.
Випікати печиво з варенням 10-15 хвилин при 180 градусах.
Спекти печиво з варенням в духовці можна за старим радянським рецептом, це ласощі готується з пісочного тіста, а джем виступає в якості прошарку, традиційно застосовують густе однорідне яблучне варення. Спершу випікається великий корж, ділиться на дві частини, потім збирається печиво – процес виготовлення гранично простий.
Інгредієнти:
борошно 550 г;
масло – 300 г;
цукор – 200 г;
яйця – 2 шт.;
сіль, розпушувач, ванілін;
яблучне варення.
Глазур:
цукор – 250 г;
вода – 150 мл;
лимонна кислота – 1/2 ч. л.
Приготування
З'єднати інгредієнти для тіста, розкачати, розподілити на деко, випікати 15 хвилин при 200 градусах.
Розрізати корж на 2 рівні частини, одну змастити варенням, накрити другою половиною.
Змастити тонким шаром варення.
Зварити глазур: гарячою водою залити цукор, варити до закипання.
Варити сироп до проби на м'який кулька»: опускати краплю в холодну воду.
Лимонну кислоту розвести окропом, влити в сироп.
Швидко охолодити сироп, збивати поки не побіліє.
Відразу нанести на поверхню пирога, охолодити, порізати на печива.
Спекти швидке печиво на швидку руку з варенням – справа зовсім не клопітка, до процесу можна і дітей підключати. У результаті виходить тонка хрустке частування з апетитним наповненням, щоб урізноманітнити «солодкий стіл» потрібно застосовувати різні варіанти однорідного джему: лимонне, малинове, яблучне.
Інгредієнти:
масло м'яке – 150 г;
цукор – 2/3 ст.;
яйця – 2 шт.;
ваніль, розпушувач;
борошно – 270 г;
варення.
Приготування
Збити масло з цукром, ваніллю, розпушувачем і яйцями.
Всипати борошно, замісити туге тісто, охолоджувати 10 хвилин в морозилці.
Розкачати тонкий пласт, розрізати на квадрати.
У центр кожної заготовки викласти по ложці джему, загорнути протилежні кути внапуск.
Випікати 15 хвилин при 200 градусах.
Сметанне тісто для печива з варенням відрізняється м'якістю і піддатливість у роботі. Це ласощі виходить м'яким, пишним, дуже ароматним і підкорить ласунів відмінним горіховим смаком. Варення в даному варіанті знадобиться однорідне, ідеально з цитрусовим смаком: лимонне, апельсинове.
Інгредієнти:
сметана – 4 ст. л.;
масло м'яке – 100 г;
цукор – 100 г;
борошно – 2 ст.;
яйця – 2 шт.;
розпушувач;
горіхи – 1 ст.;
варення однорідне.
Приготування
Збити масло з цукром, ввести по одному яйця, потім сметану.
Всипати розпушувач, додати борошно, замісити не липке тісто.
Сформовать невеликі кульки.
Горіхи подробити і прокатати качалкою, размягчив крихту.
Запанірувати кульки в горіховій крихті, приплюснути, в центрі зробити поглиблення.
Наповнити кожну заготовку джемом, випікати 30 хвилин при 200 градусах.
Вівсяне печиво з варенням краще готувати з перемелених пластівців швидкого приготування, склад доповнити горіхами, насінням, а джем застосувати з цілими ягодами (без кісточок). Печеться частування швидко, без клопоту, з мінімального набору продуктів. Знизити калорійність можна заміною масла на рослинне, а цукру на мед або штучний підсолоджувач.
Інгредієнти:
вівсянка – 150 г;
яйця – 2 шт.;
сметана – 2 ст. л.;
вершкове м'яке масло – 50 г;
цукор – 100 г;
варення з ягодами – 4 ст. л.
Приготування
Змолоти пластівці блендером.
Збити масло з цукром, яйцями, ввести сметану.
Всипати варення, потім пластівці.
Викласти печиво на деко з пергаментом.
Випікати 20-25 хвилин при 200 градусах.
Як зробити печиво з варенням?
Приготувати домашнє печиво з варенням можна з різного фруктового або ягідного джему, важливо слідувати певним правилами, щоб результат не розчарував.
Віденське печиво з варенням
Найпоширеніше печиво з варенням і тертим тестом – віденське. Готується ласощі не клопітно, базовий рецепт точно знають багато господинь. Особливість випічки – готується десерт на деко у вигляді пирога, потім розрізається порційно і подається невеликими квадратами. Збагатить смак додавання меленої кориці до складу начинки з сливового джему.
Інгредієнти:
Приготування
Печиво «Каракум» з варенням – рецепт
Печиво «Каракум» з варенням готується за схожим з віденським рецептом, але в результаті смак ласощів виходить зовсім іншим, дуже незвичайним, завдяки введенню до складу тесту рослинного масла. Враховуючи, що основи вийде занадто солодкою, для начинки краще вибрати кислий джем: смородиновий, малиновий або лимонний.
Інгредієнти:
Приготування
Печиво з листкового тіста з варенням
Найпростіше приготувати печиво з листкового бездріжджового тіста з варенням – основу для нього не потрібно робити, а для начинки вибрати вишневу заготовку з цілими ягодами (без кісточок). Смачне і дуже красиве ласощі сподобається всім любителям не надто солодкої випічки, частування буде готове через півгодини з урахуванням підготовки всіх складових.
Інгредієнти:
Приготування
Пісне печиво з варенням - рецепт
Пісне печиво з варенням готується з тіста без яєць і вершкового масла, останній компонент можна впевнено замінювати рослинною олією або маргарином. Дуже смачним ласощі виходить з простого дріжджового тіста, яке не вимагає тривалої і багаторазової расстойки і оформляються вироби у вигляді маленьких рогаликів.
Інгредієнти:
Приготування
Сирне печиво з варенням
Цей рецепт печива з варенням примітний додаванням до складу тесту сиру, який робить випічку надзвичайно м'якою, розсипчастою. Печиво має особливість – воно не черствіє тривалий час і залишиться свіжим і м'яким навіть через кілька днів. Надзвичайно смачним вийде частування, якщо наповнити його горіхами і журавлинним джемом.
Інгредієнти:
Приготування
Печиво «Смужка» з варенням
Спекти печиво з варенням в духовці можна за старим радянським рецептом, це ласощі готується з пісочного тіста, а джем виступає в якості прошарку, традиційно застосовують густе однорідне яблучне варення. Спершу випікається великий корж, ділиться на дві частини, потім збирається печиво – процес виготовлення гранично простий.
Інгредієнти:
Глазур:
Приготування
Печиво «Хвилинка» з варенням
Спекти швидке печиво на швидку руку з варенням – справа зовсім не клопітка, до процесу можна і дітей підключати. У результаті виходить тонка хрустке частування з апетитним наповненням, щоб урізноманітнити «солодкий стіл» потрібно застосовувати різні варіанти однорідного джему: лимонне, малинове, яблучне.
Інгредієнти:
Приготування
Печиво на сметані з варенням
Сметанне тісто для печива з варенням відрізняється м'якістю і піддатливість у роботі. Це ласощі виходить м'яким, пишним, дуже ароматним і підкорить ласунів відмінним горіховим смаком. Варення в даному варіанті знадобиться однорідне, ідеально з цитрусовим смаком: лимонне, апельсинове.
Інгредієнти:
Приготування
Вівсяне печиво з варенням - рецепт
Вівсяне печиво з варенням краще готувати з перемелених пластівців швидкого приготування, склад доповнити горіхами, насінням, а джем застосувати з цілими ягодами (без кісточок). Печеться частування швидко, без клопоту, з мінімального набору продуктів. Знизити калорійність можна заміною масла на рослинне, а цукру на мед або штучний підсолоджувач.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісна випічка до чаю - швидко і смачно приготовані пиріжки, печиво, кекси та інші солодощі
Пісна випічка до чаю швидко і смачно урізноманітнює нудні домашні посиденьки в період обмеження харчування. Завдяки хорошим і перевіреними рецептами,
Булочки з варенням з дріжджового листкового і кефіру тесту - рецепти в духовці і в мультиварці
Булочки з варенням, приготовлені в домашніх умовах, виходять смачніші, пишніше і ароматні тих, що пропонують на торгових прилавках. Застосовувати
Печиво на кефірі - рецепти на швидку руку вівсяного, пісочного, здобного печива в духовці на сковороді
Спекти печиво на кефірі – хороший спосіб подати для великої компанії оригінальне частування до чаю. Ласощі готується просто, швидко, без клопоту і
Пиріг з варенням з пісочного, листкового, дріжджового і заливного тесту - рецепти в духовці, мікрохвильовій печі і мультиварці
Відмінний варіант домашньої випічки – пиріг з варенням, який можна приготувати, застосувавши будь-який рецепт тіста і наповнивши різними видами джему
Пиріг з чорницею замороженою, свіжою і з варенням - рецепти з пісочного, листкового дріжджового тіста
Пиріг з чорницею - смачне частування, яке можна готувати страви на швидку руку до домашнього чаювання або застосувати більш складний рецепт і подати
Круасани з листкового тіста - рецепти з шоколадом, згущеним молоком, варенням та іншими начинками
Круасани з листкового тіста – ідеальне рішення швидкого частування до чаю. Всього за півгодини можна створити солодке ласощі з джемом, шоколадом,