Яблука, запечені з медом і корицею
Якщо ви не знаєте, чим завершити вечерю або порадувати дітей, приготуйте печені яблука з медом і корицею – це не тільки дуже смачно, але і корисно. На відміну від магазинних солодощів запечені яблука з медом і корицею не містять цукру, барвників, консервантів та інших шкідливих добавок.
Мінімум калорій, максимум користі
Щоб приготувати максимально корисний десерт, яблука з медом і корицею в духовці готуємо за особливою технологією.
Інгредієнти:
мед травневий не зацукрований світлий – 2 ст. ложки;
яблука солодкі осінні, наприклад, «Голден» або схожого сорту – 500 г;
мелена кориця – 1/4 ч. ложки.
Приготування
При виготовленні десерту пам'ятайте: велика кількість кориці зіпсує смак, так що додавати цю спецію треба дуже обережно. Отже, вимиті яблука розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину з насінням і ріжемо яблучні половинки тонкими скибочками. Розкладаємо їх на застелений пергаментом деко, присипаємо корицею і печемо в прогрітому духовій шафі до тих пір, поки яблучка не стануть м'якими. Виймаємо, викладаємо на тарілку шарами, потроху поливаючи медом. Мед повинен стікати тонкою ниткою з ложки, щоб не заливати яблучні дольки, а тільки злегка їх приправляти.
Менш корисно, але дуже смачно
Щоб приготувати такий десерт, не знадобиться багато часу, але яблука з медом і корицею будуть більш калорійним стравою, так що краще подати їх вдень, а не ввечері.
Інгредієнти:
яблука – 6-8 шт.;
вершкове масло вищої якості – по 1/2 ч. ложки на яблуко;
горіхи (волоські, арахіс , ліщина) – 100 г;
кориця мелена – 1/2 ч. ложки;
ванілін – 1/2 ч. ложки;
мед травневий або акацієвий – по 1/4 ч. ложки на яблуко.
Приготування
Цей рецепт запечених яблук з медом і корицею не набагато складніше попереднього. Вимиті яблука витираємо насухо і видаляємо серединку, не розрізаючи яблука. Виходить як би воронка, в яку ми кладемо масло, суміш кориці і ваніліну і горішки. Запікаємо в духовій шафі, виклавши яблука в глибокий лист, близько 40 хвилин на повільному вогні. Дістаємо їх духовки, додаємо мед і сервіруємо з хрусткими пластівцями або галетами. Можна приготувати за цим рецептом яблука з медом і корицею в мікрохвильовці – це простіше і швидше. Встановлюємо їх в жароміцний посуд, накриваємо кришкою і протягом 5 хвилин готуємо при потужності 800 Вт. Головне – не гріємо мед, а додаємо його в самому кінці.
Мінімум калорій, максимум користі
Щоб приготувати максимально корисний десерт, яблука з медом і корицею в духовці готуємо за особливою технологією.
Інгредієнти:
Приготування
При виготовленні десерту пам'ятайте: велика кількість кориці зіпсує смак, так що додавати цю спецію треба дуже обережно. Отже, вимиті яблука розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину з насінням і ріжемо яблучні половинки тонкими скибочками. Розкладаємо їх на застелений пергаментом деко, присипаємо корицею і печемо в прогрітому духовій шафі до тих пір, поки яблучка не стануть м'якими. Виймаємо, викладаємо на тарілку шарами, потроху поливаючи медом. Мед повинен стікати тонкою ниткою з ложки, щоб не заливати яблучні дольки, а тільки злегка їх приправляти.
Менш корисно, але дуже смачно
Щоб приготувати такий десерт, не знадобиться багато часу, але яблука з медом і корицею будуть більш калорійним стравою, так що краще подати їх вдень, а не ввечері.
Інгредієнти:
Приготування
Цей рецепт запечених яблук з медом і корицею не набагато складніше попереднього. Вимиті яблука витираємо насухо і видаляємо серединку, не розрізаючи яблука. Виходить як би воронка, в яку ми кладемо масло, суміш кориці і ваніліну і горішки. Запікаємо в духовій шафі, виклавши яблука в глибокий лист, близько 40 хвилин на повільному вогні. Дістаємо їх духовки, додаємо мед і сервіруємо з хрусткими пластівцями або галетами. Можна приготувати за цим рецептом яблука з медом і корицею в мікрохвильовці – це простіше і швидше. Встановлюємо їх в жароміцний посуд, накриваємо кришкою і протягом 5 хвилин готуємо при потужності 800 Вт. Головне – не гріємо мед, а додаємо його в самому кінці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Яблука, запечені з медом в духовці
В осінній сезон яблука стають головними інгредієнтами більшості ласощів на наших столах. Серед інших, доступними і простими у приготуванні є запечені
Запечені яблука з корицею
Ідеальне поєднання яблук і кориці пропонуємо використовувати у виготовленні чудового ласощі. Запечіть фрукти за нашим простим рецептами і побачите,
Запечені яблука з медом
Коли немає бажання возитися з приготуванням складного десерту, такий рецепт неодмінно виручить. Спробуйте запекти яблука з нашим простим
Яблука, запечені з медом і горіхами
Запечені різними способами яблука - фаворит серед домашніх осінніх частувань. Приготування такого недорого і смачного десерту займе мінімум часу, а
Як запекти яблука в мікрохвильовці?
Печені яблука відносяться до дієтичних страв. У такому вигляді їх можуть вживати і ті люди, кому протипоказані свіжі фрукти. Ми розвіємо міф про те,
Фаршировані яблука в духовці
Фаршировані яблука, запечені в духовці - смачний і корисний десерт. Таке ласощі припаде до смаку і дорослим, і дітям. У нашій статті ми зібрали