Вернуться назад Распечатать

Яблука, запечені з медом і корицею

Яблука, запечені з медом і корицею
Якщо ви не знаєте, чим завершити вечерю або порадувати дітей, приготуйте печені яблука з медом і корицею – це не тільки дуже смачно, але і корисно. На відміну від магазинних солодощів запечені яблука з медом і корицею не містять цукру, барвників, консервантів та інших шкідливих добавок.
Мінімум калорій, максимум користі
Щоб приготувати максимально корисний десерт, яблука з медом і корицею в духовці готуємо за особливою технологією.
Інгредієнти:

  • мед травневий не зацукрований світлий – 2 ст. ложки;

  • яблука солодкі осінні, наприклад, «Голден» або схожого сорту – 500 г;

  • мелена кориця – 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    При виготовленні десерту пам'ятайте: велика кількість кориці зіпсує смак, так що додавати цю спецію треба дуже обережно. Отже, вимиті яблука розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину з насінням і ріжемо яблучні половинки тонкими скибочками. Розкладаємо їх на застелений пергаментом деко, присипаємо корицею і печемо в прогрітому духовій шафі до тих пір, поки яблучка не стануть м'якими. Виймаємо, викладаємо на тарілку шарами, потроху поливаючи медом. Мед повинен стікати тонкою ниткою з ложки, щоб не заливати яблучні дольки, а тільки злегка їх приправляти.
    Менш корисно, але дуже смачно
    Щоб приготувати такий десерт, не знадобиться багато часу, але яблука з медом і корицею будуть більш калорійним стравою, так що краще подати їх вдень, а не ввечері.
    Інгредієнти:

  • яблука – 6-8 шт.;

  • вершкове масло вищої якості – по 1/2 ч. ложки на яблуко;

  • горіхи (волоські, арахіс , ліщина) – 100 г;

  • кориця мелена – 1/2 ч. ложки;

  • ванілін – 1/2 ч. ложки;

  • мед травневий або акацієвий – по 1/4 ч. ложки на яблуко.


  • Приготування
    Цей рецепт запечених яблук з медом і корицею не набагато складніше попереднього. Вимиті яблука витираємо насухо і видаляємо серединку, не розрізаючи яблука. Виходить як би воронка, в яку ми кладемо масло, суміш кориці і ваніліну і горішки. Запікаємо в духовій шафі, виклавши яблука в глибокий лист, близько 40 хвилин на повільному вогні. Дістаємо їх духовки, додаємо мед і сервіруємо з хрусткими пластівцями або галетами. Можна приготувати за цим рецептом яблука з медом і корицею в мікрохвильовці – це простіше і швидше. Встановлюємо їх в жароміцний посуд, накриваємо кришкою і протягом 5 хвилин готуємо при потужності 800 Вт. Головне – не гріємо мед, а додаємо його в самому кінці.