Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт «Принцеса»

Торт «Принцеса»

18-11-2016, 19:33
722
Торт «Принцеса»

Якщо є бажання ознайомитися зі справжніми ласощами зі Швеції, давайте приготуємо мигдальний торт «Принцеса». Його приголомшливий смак і оригінальне оформлення поза всяких сумнівів викличе у вас найприємніші емоції.

Шведський мигдальний торт «Принцеса» – рецепт


Інгредієнти:

  • молоко незбиране – 480 мл;

  • стручок ванілі – 1 шт.;

  • цукровий пісок – 290 г;

  • жовтки яєчні – 4 шт.;

  • крохмаль кукурудзяний – 60 г;

  • курячі відбірні яйця – 4 шт.;

  • борошно пшеничне – 320 г;

  • розпушувач для тіста – 20 г;

  • вода фільтрована – 160 мл;

  • джем малиновий без кісточок – 110 г;

  • вершки збиті – 3 склянки;

  • марципан – 620 г;

  • пудра цукрова для оформлення торта;

  • барвники харчові.


  • Приготування

  • Спочатку приготуємо крем для шведського торта. Для цього наливаємо в каструльку молоко, кидаємо стручок ванілі і всипаємо третина від усієї кількості цукрового піску. Прогріваємо суміш на середньому вогні при частому помішуванні до кипіння.

  • Одночасно збиваємо жовтки яєчні з крохмалем, а потім вливаємо в отриману збиту жовткову масу гаряче, солодке, ванільне молоко, неперервно і інтенсивно розмішуючи компоненти при цьому за допомогою віночка. Не забуваємо отримати з молока ванільний стручок.

  • Торт «Принцеса»

  • Поміщаємо основу крему знову на плиту, налаштувавши конфорку на найменший вогонь, і прогріваємо масу, безперервно збиваючи, до загустіння.

  • Тепер перекладаємо готовий крем в широку ємність і залишаємо на столі при кімнатних умовах остигати.

  • Торт «Принцеса»

  • Тим часом беремося за приготування бісквіта. Для початку просіваємо борошно і з'єднуємо її з розпушувачем.

  • Курячі яйця збиваємо на високих обертах міксером, поступово підсипаючи при цьому залишився цукровий пісок.

  • Коли всі цукрові кристали розчиняться, а яєчна маса стане повітряної і пишною, підмішуємо в неї борошно, продовжуючи субстанцію інтенсивно збивати при цьому.

  • На завершення замісу вливаємо в тісто фільтровану воду і ще трохи збиваємо.

  • Дно і стінки круглої форми для випічки вистилаємо пергаментними отрезами і викладаємо в неї приготоване бісквітне тісто.

  • Маємо основу бісквіта в прогрітій до 175 градусів духовці і залишаємо на сорок п'ять хвилин. Вибираємо пристрої для випікання режим верхнього і нижнього нагрівача без конвекції.

  • Поки випікається, а потім і остигає на столі бісквіт, готуємо марципан. Його необхідно забарвити за допомогою барвників в потрібний колір. У даному випадку основною верхній шар у нас буде зеленим. Декор ми зробимо у вигляді червоної трояндочки і більш насичені за кольором, ніж основний фон, зелених листочків. При бажанні колірну гамму можна підбирати за своїм уподобанням або настрою. Наприклад, можна зробити верх торта «Принцеса» рожевим, а трояндочку білої або навпаки. Краще всього використовувати якісні гелеві барвники. Треба відщипнути трохи марципана для квітки і листя, а залишився ком наповнити зеленим або іншим на вибір кольором і вимішувати до його рівномірного розподілу. Те ж саме робимо і з невеликими марципановими грудочками, перетворюючи їх з білих в червоний і темно-зелений.

  • Торт «Принцеса»

  • Оформляючи торт бісквітний корж розрізаємо на три рівні поздовжніх частини і промазуємо нижній малиновим джемом.

  • Зверху розподіляємо трохи збитих вершків і прикриваємо всі другим шаром бісквіта. Вершки можна використовувати вже готові, але краще все ж їх збити самим, додавши цукрову пудру до смаку.

  • Торт «Принцеса»

  • Тепер черга приготованого на першому етапі заварного крему. Викладаємо його весь на другий корж і розрівнюємо.

  • Торт «Принцеса»

  • Зверху знову додаємо збиті вершки і прикриваємо композицію третім коржем.

  • Торт «Принцеса»

  • Трохи притискаємо верхній корж, вирівнюємо лопаткою краю і покриваємо поверхню торта залишилися збитими вершками.

  • Тепер черга марципана. Зелений ком для основного покриття розкачуємо між двома листами пергаментним папери до отримання круглого пласта товщиною приблизно два міліметра і діаметром близько сорока п'яти сантиметрів.

  • Накриваємо торт розкатаним марципановым зеленим шаром і акуратно притискаємо його, надаючи виробу акуратну форму.

  • Торт «Принцеса»

  • Обрізаємо краю марципана знизу, з червоного марципана робимо трояндочку, а з темно-зеленого листя. Поміщаємо декор зверху на торт і притрушиваем при бажанні виріб трохи цукрової пудрою.


  • Торт «Принцеса»

    Торт «Принцеса»
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт з полуницею і вершками
    Торт з полуницею і вершками
    Класичне поєднання в десерті - полуницю з вершками, можна використовувати у приготуванні дивовижного торта. Спробуйте спекти і оформити домашнє
    Абрикосовий торт
    Абрикосовий торт
    В пору ягідно-фруктового достатку хочеться творити незвичайні частування і радувати рідних новими, дивно смачними десертами. Спробуйте зробити
    Торт «Панчо» - рецепт
    Торт «Панчо» - рецепт
    Чудово смачний торт «Панчо» - чудовий винахід вигадливих господинь. Десерт неймовірно просто спорудити з продуктів, які завжди є під рукою. Та й
    Торт «Три шоколади»
    Торт «Три шоколади»
    Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать
    Торт зі збитими вершками
    Торт зі збитими вершками
    Не знаєте, який десерт подати до чаю на святковий стіл, тоді пропонуємо вам безпрограшний варіант приготування торта зі збитими вершками. Таке ласощі
    Мигдальний торт
    Мигдальний торт
    Мигдальний торт - чудовий десерт на будь-яке свято або день народження. Від такого ласощі будуть у захваті не тільки дорослі, але і діти. Пропонуємо