Пиріжки з брусницею з дріжджового тіста
З дріжджового тіста виходять приголомшливі пиріжки з начинкою з ягід. Зараз ми вам розповімо, як приготувати печені і смажені пиріжки з брусницею.
Інгредієнти:
молоко коров'яче – 300 мл;
сухі швидкодіючі дріжджі – 15 г;
курячі яйця – 4 шт.;
картопляний крохмаль – 50 г;
цукор – 275 г;
пшеничне борошно – 760 г;
рослинне масло – 140 мл;
брусниця – 350 г;
сіль.
Приготування
Спочатку замішуємо тісто. Для цього в половині теплого молока розводимо сухі дріжджі. Даємо постояти хвилин 20. Потім додаємо трохи борошна і розмішуємо. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо хвилин на 20 поки не з'явиться «шапочка».
У великій ємності злегка збиті яйця з'єднайте з рослинним маслом, цукром і сіллю. Вливаємо залишилося тепле молоко, підготовлену опару. В утворену суміш всипаємо борошно. Ложкою добре перемішуємо.
Замішуємо тісто, формуємо колобок. Поміщаємо його у велику форму, змащену маслом. Накриваємо, ставимо в тепло і на годинку-півтори залишаємо. Тісто має добре збільшитися в об'ємі.
Після закінчення даного часу обминаємо тісто знову і знову на годинку-півтори прибираємо в тепло.
Для начинки змішуємо ягоди з цукром. Перемішуємо акуратно, щоб з ягід не витікав сік. Додаємо крохмаль і знову добре розмішуємо.
Тепер приступаємо до формування пиріжків. Руки злегка змащуємо маслом, відриваємо від загального шматка невелику частину тесту, розминаємо в коржик. У центр кладемо приблизно чайну ложку начинки, а скріплюємо краю.
Поміщаємо заготовки на змащений маслом деко швом вниз. Верх змащуємо збитим яйцем. Даємо заготівлях постояти хвилин 15 після чого випікаємо пиріжки з брусницею в духовці.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно пшеничне просеянная – 700 г;
молоко – 250 мл;
вода питна – 250 мл;
рослинне масло – 100 мл;
свіжі дріжджі – 30 г;
цукор – 125 г;
коньяк – 20 мл;
сіль – щіпка.
Для начинки:
ягоди брусниці і чорниці – 600 г;
кукурудзяний крохмаль – 100 г;
цукор – 100 р.
Для смаження:
рослинне масло.
Приготування
У миску вливаємо тепле молоко і воду. Розводимо дріжджі, додаємо сіль і цукор. Вливаємо коньяк, олива. Всипаємо просіяне борошно і добре розмішуємо. Залишаємо для підйому.
Коли тісто добре піднялося, обминаємо його і викладаємо на стіл. При необхідності додаємо борошно.
Ділимо тісто на шматочки і залишаємо на столі. Коли тісто підніметься, формуємо коржі, в центр яких кладемо ягоди. Посипаємо їх крохмалем з цукром. Скріплюємо краю тесту, формуючи пиріжок.
Нагріваємо сковороду, наливаємо в неї масло і капаємо буквально кілька крапель оцту. Доводимо до кипіння і викладаємо пиріжки. До рум'яності смажимо з двох сторін.
Рецепт пиріжків з брусницею в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Смажені пиріжки з брусницею з дріжджового тіста
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Для смаження:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріжки з яйцем і зеленню
Хорошим варіантом для наповнення пиріжків з будь основи стане суміш вареного яйця і різноманітної зелені. Такі вироби виходять особливо смачними і
Дріжджові пиріжки, смажені на сковороді
Для любителів смачних домашніх пиріжків пропонуємо прості рецепти, які напевно припадуть до душі кожному. Розповімо, як посмажити на звичайній
Смажені пиріжки з дріжджового тіста на сковороді
Смажені дріжджові пиріжки - це чудовий спосіб порадувати рідних смачною стравою. Далі запропонуємо кілька нових і досить цікавих рецептів
Смачні пиріжки з дріжджового тіста в духовці
Безсумнівно, найсмачніші пиріжки - домашні. А якщо ви боїтеся братися за приготування дріжджового тіста, то відкиньте всі сумніви і впевнено
Пиріжки з чорницею на сковороді
Варіантів начинки для пиріжків існує неймовірна кількість. Проте найпопулярнішими вважаються ягідні. Адже їх так люблять діти. А щоб не возитися з
Пиріжки з сиром з дріжджового тіста
Неспроста всі люблять домашню випічку. Адже вона приготовлена з душею і завжди виходить смачною. Пиріжки з сиром люблять всі діти і багато дорослих.