Як зробити мастику в домашніх умовах?
![Як зробити мастику в домашніх умовах? Як зробити мастику в домашніх умовах?](/uploads/posts/2016-09/yak-zrobiti-mastiku-v-domashnh-umovah_771.jpeg)
Цукрова мастика для торта в домашніх умовах - рецепт з желатином
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування мастики спочатку підготуємо належним чином желатин. Заливаємо його половиною норми холодної води хвилин на тридцять, після чого поміщаємо на водяну баню, прогріваємо, помішуючи, до розчинення всіх гранул, а потім проціджуємо, щоб не залишилося домішки дрібних крупиночек.
Залишилася воду виливаємо в каструлю або кухлик, додаємо інвертний сироп, сіль, цукровий пісок, і прогріваємо, помішуючи, до кипіння. Далі припиняємо помішування і варимо вміст каструлі вісім хвилин.
Тепер починаємо збивати солодку суміш міксером, а через п'ять хвилин вливаємо потроху підготовлену желатинову воду і продовжуємо збивати до отримання білої і тягучої маси. На цьому етапі міняємо насадки міксера на спіралі для тесту і, потроху підсипаючи просіяне цукрову пудру, повністю вмішуємо її в збиту субстанцію до отримання однорідної текстури. Прикриваємо посудину кришкою або затягуємо плівкою і залишаємо при кімнатних умовах на двадцять чотири години.
На наступному етапі цукрову масу викладаємо на поверхню з крохмалем і виробляємо остаточний заміс мастики, домагаючись її не липкою консистенції.
Така мастика чудово зберігається в холодильнику і легко забарвлюється в бажані кольори.
Мастика з зефіру маршмеллоу в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати мастику з зефіру маршмеллоу, його необхідно помістити в скляну тарілку, полити лимонним соком і поставити в мікрохвильову піч приблизно на двадцять секунд, встановивши максимальну потужність приладу. В результаті зефирины збільшуються в об'ємі і стають податливими для подальшої роботи з ними.
Дістаємо з мікрохвильовки посудину з заготовками і перемішуємо вміст за допомогою ложки, поступово підсипаючи цукрову пудру. Завершуємо заміс руками, домагаючись однорідності, пластичності і не липкості мастики. Тепер залишилося тільки витримати готову мастику тридцять хвилин в холодильнику, помістивши в пакет, і можна приступати до роботи з нею.
Шоколадна мастика у домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Цей рецепт відрізняється від попереднього лише наявністю в складі додаткової шоколадної основи. В іншому технологічний процес створення мастики ідентичний описаному вище. Маршмеллоу збризкуємо
![Як зробити мастику в домашніх умовах? Як зробити мастику в домашніх умовах?](/uploads/posts/2016-09/yak-zrobiti-mastiku-v-domashnh-umovah_222.jpeg)
Як пофарбувати мастику в домашніх умовах?
Будь-яку готову мастику можна наповнити необхідної колірної гамою. Для цього поділимо її на необхідну кількість порцій, додаємо в кожну барвник харчовий (краще гелевий) і вимішуємо масу руками до рівномірного розподілу кольору.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Мастика у домашніх умовах](/uploads/posts/2016-09/mastika-u-domashnh-umovah_861.jpeg)
Мастика у домашніх умовах
Торти, декоровані мастикою, завжди привертають увагу, особливо ті, що прикрашені різнобарвним матеріалом або різноманітними фігурками, квітами. Також
![Кондитерська мастика](/uploads/posts/2016-09/konditerska-mastika_621.jpeg)
Кондитерська мастика
Кондитерська мастика широко використовується для прикраси тортів, пасок, кексів та інших десертів. З неї можна створювати приголомшливі тематичні
![Мастика з зефіру в домашніх умовах – рецепт](/uploads/posts/2016-09/mastika-z-zefru-v-domashnh-umovah-recept_401.jpeg)
Мастика з зефіру в домашніх умовах – рецепт
Декорувати домашній торт можна мастикою, зробленої власноруч. Зробити цей чудовий матеріал зовсім не складно і інгредієнти потрібні вельми доступні.
![Мастика своїми руками](/uploads/posts/2016-09/mastika-svoyimi-rukami_151.jpeg)
Мастика своїми руками
Прикраса торта мастикою - неймовірно захоплююче заняття. І, щоб не платити невиправдано великі гроші за її покупку в готовому вигляді, можна зробити
![Мастика з маршмеллоу в домашніх умовах](/uploads/posts/2016-04/mastika-z-marshmellou-v-domashnh-umovah_971.jpeg)
Мастика з маршмеллоу в домашніх умовах
Найбільш популярним і доступним способом прикраси домашніх десертів, є оформлення мастикою. Однак не всім вона доступна в готовому вигляді, тому
![Рецепт мастики з «Зефір»](/uploads/posts/2015-01/recept-mastiki-z-zefr_991.jpeg)
Рецепт мастики з «Зефір»
Коли справа доходить до декору торта, то тут всі засоби хороші, оскільки покупну мастику в наших магазинах поки важко дістати. Кмітливі господині