Мастика своїми руками
![Мастика своїми руками Мастика своїми руками](/uploads/posts/2016-09/mastika-svoyimi-rukami_151.jpeg)
Пропонуємо два варіанти приготування кондитерської цукрової мастики своїми руками в домашніх умовах, які допоможуть вам впоратися із завданням на відмінно.
Як зробити цукрову мастику для торта своїми руками - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
На перший погляд, ознайомившись зі списком інгредієнтів, може здатися, що приготувати таку мастику проблематично, а знайти потрібні компоненти складно. Але це зовсім не так. І глюкозний сироп, і гліцерин харчової, і кокосове масло можна знайти в будь-якому спеціалізованому магазині або замовити на інтернет-сайтах, що займаються продажем подібних харчових добавок. Витрачений на це час, безсумнівно, компенсується чудовим результатом. Мастика, приготована за цим рецептом, виходить ідеальною для покриття тортів і формування найрізноманітніших фігур і прикрас. Вона слухняна в роботі, чудово розкочується і ліпиться. Та й приготувати її, маючи необхідний матеріал у наявності, дуже просто. І ви в цьому можете переконатися, ознайомившись з подальшими рекомендаціями.
Приступаючи до приготування цукрової мастики, заливаємо необхідну кількість желатину холодної очищеною водою, відповідно до інструкції на упаковці саме вашого продукту, а після набухання прогріваємо масу на водяній бані до розпускання всіх желатинових гранул.
За час настоювання желатину просіваємо через дрібне ситечко цукрову пудру і поміщаємо її у відповідну широку миску, а потім додаємо до неї рідку желатинову масу і всі інші компоненти зі списку інгредієнтів. Вимішуємо масу недовго ложкою, а потім викладаємо на припыленный крохмалем силіконовий килимок і добиваємося пластичності і однорідності мастики. Можливо, вам буде потрібно трохи більше крохмалю, щоб отримати не липку її текстуру.
Із зазначеної кількості компонентів отримуємо приблизно 14 кілограма цукрових домашньої мастики, з якої своїми руками можна оформити прикраси для оригінального тематичного торта, а також покрити нею виріб.
Для одержання кольорової мастики поділяємо загальний ком на бажану кількість квітів, додаємо в кожну порцію відповідний барвник і вимішуємо до його повного розподілу за мастиці і отримання рівного її кольору.
Кондитерська мастика з маршмеллоу своїми руками
Інгредієнти:
Приготування
Досить легко приготувати своїми руками в домашніх умовах мастику з маршмеллоу. Для цього вибираємо зефір одного кольору, поміщаємо його в скляну миску, збризкуємо лимонним соком і ставимо секунд на двадцять у
![Мастика своїми руками Мастика своїми руками](/uploads/posts/2016-09/mastika-svoyimi-rukami_442.jpeg)
Барвник можна додати відразу ж разом з пудрою або вмішати його вже після приготування мастики, розділивши її на бажану кількість порцій.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Як зробити мастику в домашніх умовах?](/uploads/posts/2016-09/yak-zrobiti-mastiku-v-domashnh-umovah_771.jpeg)
Як зробити мастику в домашніх умовах?
Поступово стає все популярнішим тенденція до прикраси готових тортів мастикою. Нею можна повністю покрити виріб або додатково прикрасити його
![Мастика у домашніх умовах](/uploads/posts/2016-09/mastika-u-domashnh-umovah_861.jpeg)
Мастика у домашніх умовах
Торти, декоровані мастикою, завжди привертають увагу, особливо ті, що прикрашені різнобарвним матеріалом або різноманітними фігурками, квітами. Також
![Кондитерська мастика](/uploads/posts/2016-09/konditerska-mastika_621.jpeg)
Кондитерська мастика
Кондитерська мастика широко використовується для прикраси тортів, пасок, кексів та інших десертів. З неї можна створювати приголомшливі тематичні
![Мастика з зефіру в домашніх умовах – рецепт](/uploads/posts/2016-09/mastika-z-zefru-v-domashnh-umovah-recept_401.jpeg)
Мастика з зефіру в домашніх умовах – рецепт
Декорувати домашній торт можна мастикою, зробленої власноруч. Зробити цей чудовий матеріал зовсім не складно і інгредієнти потрібні вельми доступні.
![Мастика з маршмеллоу в домашніх умовах](/uploads/posts/2016-04/mastika-z-marshmellou-v-domashnh-umovah_971.jpeg)
Мастика з маршмеллоу в домашніх умовах
Найбільш популярним і доступним способом прикраси домашніх десертів, є оформлення мастикою. Однак не всім вона доступна в готовому вигляді, тому
![Рецепт мастики з «Зефір»](/uploads/posts/2015-01/recept-mastiki-z-zefr_991.jpeg)
Рецепт мастики з «Зефір»
Коли справа доходить до декору торта, то тут всі засоби хороші, оскільки покупну мастику в наших магазинах поки важко дістати. Кмітливі господині