М'ятний сироп в домашніх умовах
Головні напої літа – прохолоджуючі коктейлі і лимонади – можна легко урізноманітнити за допомогою різних сиропів. Одним з найбільш популярних і освіжаючих вважається сироп з листя м'яти, який легкий у приготуванні і здатний довго зберігатися. Про тонкощі приготування м'ятного сиропу в домашніх умовах відразу декількома різними способами ми розповімо далі.
Запам'ятати рецепт цього м'ятного сиропу надзвичайно просто, особливо, якщо під рукою є стандартний мірний стакан на 240 мл Просто відміряйте всі компоненти в рівних пропорціях і приступайте до приготування.
Перед тим, як зробити м'ятний сироп в домашніх умовах, підготуйте саму м'яту. Ретельно промийте листочки прямо на гілках, після чого обсушіть їх довільно, досить грубо наріжте.
Тепер прийміть за цукровий сироп. З'єднайте воду і цукор в рівних пропорціях і додайте суміш в сотейнику над вогнем. Коли цукрові кристали розійдуться, сироп стане чистим і дійде до кипіння, відразу ж залийте їм нарізану м'яту. Слідом накрийте посуд плівкою, не даючи ароматним ефірним маслам вийти разом з парою. Залиште сироп охолоджуватися при кімнатній температурі.
Далі залишається лише процідити отриману рідину і розлити її по банкам.
Якщо ви вирішите адаптувати рецепт і приготувати м'ятний сироп на зиму, то швидко доведіть його до кипіння під кришкою і розлийте по стерильної тарі. Герметично закрийте всі стерильними кришками.
В рамках цього рецепта компанію мятному аромату складуть цитрусові нотки. Для такого сиропу можна брати практично будь-які цитрусові, ми ж віддали перевагу класиці – лимонної цедри.
Оскільки разом з ароматами м'яти в композиції присутні і цитруси, кількість листя в рецепті ми зменшимо вдвічі.
Інгредієнти:
цукор - 1 ст.;
вода - 240 мл;
листя м'яти - 1/2 ст.;
лимон - 1 шт.
Приготування
Перед тим, як зварити м'ятний сироп, підготуйте цитрусову цедру. Обережно зніміть цедру з лимона за допомогою гострого ножа, намагаючись на зачіпати гірку білу м'якоть. Покладіть цитруси разом з м'ятними листочками в будь-яку скляну ємність і відразу беріться за сироп. Змішайте воду з цукром і доведіть розчин до кипіння. Залийте киплячим сиропом м'яту і лимон і залиште до повного охолодження. Після проціджування сироп розливають по чистим ємкостей, герметично закривають і зберігають у холодильнику. Термін зберігання такої м'ятної добавки може досягати одного місяця.
М'ятний сироп – рецепт
Запам'ятати рецепт цього м'ятного сиропу надзвичайно просто, особливо, якщо під рукою є стандартний мірний стакан на 240 мл Просто відміряйте всі компоненти в рівних пропорціях і приступайте до приготування.
Перед тим, як зробити м'ятний сироп в домашніх умовах, підготуйте саму м'яту. Ретельно промийте листочки прямо на гілках, після чого обсушіть їх довільно, досить грубо наріжте.
Тепер прийміть за цукровий сироп. З'єднайте воду і цукор в рівних пропорціях і додайте суміш в сотейнику над вогнем. Коли цукрові кристали розійдуться, сироп стане чистим і дійде до кипіння, відразу ж залийте їм нарізану м'яту. Слідом накрийте посуд плівкою, не даючи ароматним ефірним маслам вийти разом з парою. Залиште сироп охолоджуватися при кімнатній температурі.
Далі залишається лише процідити отриману рідину і розлити її по банкам.
Якщо ви вирішите адаптувати рецепт і приготувати м'ятний сироп на зиму, то швидко доведіть його до кипіння під кришкою і розлийте по стерильної тарі. Герметично закрийте всі стерильними кришками.
Як зварити м'ятно-лимонний сироп?
В рамках цього рецепта компанію мятному аромату складуть цитрусові нотки. Для такого сиропу можна брати практично будь-які цитрусові, ми ж віддали перевагу класиці – лимонної цедри.
Оскільки разом з ароматами м'яти в композиції присутні і цитруси, кількість листя в рецепті ми зменшимо вдвічі.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зварити м'ятний сироп, підготуйте цитрусову цедру. Обережно зніміть цедру з лимона за допомогою гострого ножа, намагаючись на зачіпати гірку білу м'якоть. Покладіть цитруси разом з м'ятними листочками в будь-яку скляну ємність і відразу беріться за сироп. Змішайте воду з цукром і доведіть розчин до кипіння. Залийте киплячим сиропом м'яту і лимон і залиште до повного охолодження. Після проціджування сироп розливають по чистим ємкостей, герметично закривають і зберігають у холодильнику. Термін зберігання такої м'ятної добавки може досягати одного місяця.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з м'яти з лимоном
Спробуйте зробити дивовижне ласощі за нашими рецептами. Якщо ви любите м'ятний смак і аромат, то така заготовка стане вашим фаворитом. Варення можна
М'ятний лікер в домашніх умовах
Неодмінно приготуйте м'ятний лікер з описаних далі вельми зрозумілим рецептами. Такий дивовижний напій складе чудову компанію різноманітних
Цукровий сироп
Деколи при створенні кулінарного шедевра цукровий сироп може грати вирішальну роль. І, звичайно, його простіше купити в маркеті, хоча і зробити
Консервування слив
Збирати влітку щедрий урожай овочів і фруктів, а потім робити з них заготовки на зиму, звикли багато господинь. От тільки іноді хочеться все-таки
М'ятний лікер
М'ятний лікер - це міцний алкогольний напій, який неодмінно припаде до смаку, як жінкам, так і чоловікам. Давайте розберемося, як його приготувати в
М'ятний сироп
М'ятний сироп - основа для приготування багатьох страв і напоїв з чудовим освіжаючим смаком. Тепер немає потреби купувати ці ласощі в магазинах, адже