Головні напої літа – прохолоджуючі коктейлі і лимонади – можна легко урізноманітнити за допомогою різних сиропів. Одним з найбільш популярних і освіжаючих вважається сироп з листя м'яти, який легкий у приготуванні і здатний довго зберігатися. Про тонкощі приготування м'ятного сиропу в домашніх умовах відразу декількома різними способами ми розповімо далі.
М'ятний сироп – рецепт
Запам'ятати рецепт цього м'ятного сиропу надзвичайно просто, особливо, якщо під рукою є стандартний мірний стакан на 240 мл Просто відміряйте всі компоненти в рівних пропорціях і приступайте до приготування.
Перед тим, як зробити м'ятний сироп в домашніх умовах, підготуйте саму м'яту. Ретельно промийте листочки прямо на гілках, після чого обсушіть їх довільно, досить грубо наріжте.
Тепер прийміть за цукровий сироп. З'єднайте воду і цукор в рівних пропорціях і додайте суміш в сотейнику над вогнем. Коли цукрові кристали розійдуться, сироп стане чистим і дійде до кипіння, відразу ж залийте їм нарізану м'яту. Слідом накрийте посуд плівкою, не даючи ароматним ефірним маслам вийти разом з парою. Залиште сироп охолоджуватися при кімнатній температурі.
Далі залишається лише процідити отриману рідину і розлити її по банкам.
Якщо ви вирішите адаптувати рецепт і приготувати м'ятний сироп на зиму, то швидко доведіть його до кипіння під кришкою і розлийте по стерильної тарі. Герметично закрийте всі стерильними кришками.
Як зварити м'ятно-лимонний сироп?
В рамках цього рецепта компанію мятному аромату складуть цитрусові нотки. Для такого сиропу можна брати практично будь-які цитрусові, ми ж віддали перевагу класиці – лимонної цедри.
Оскільки разом з ароматами м'яти в композиції присутні і цитруси, кількість листя в рецепті ми зменшимо вдвічі.
Інгредієнти: цукор - 1 ст.; вода - 240 мл; листя м'яти - 1/2 ст.; лимон - 1 шт. Приготування Перед тим, як зварити м'ятний сироп, підготуйте цитрусову цедру. Обережно зніміть цедру з лимона за допомогою гострого ножа, намагаючись на зачіпати гірку білу м'якоть. Покладіть цитруси разом з м'ятними листочками в будь-яку скляну ємність і відразу беріться за сироп. Змішайте воду з цукром і доведіть розчин до кипіння. Залийте киплячим сиропом м'яту і лимон і залиште до повного охолодження. Після проціджування сироп розливають по чистим ємкостей, герметично закривають і зберігають у холодильнику. Термін зберігання такої м'ятної добавки може досягати одного місяця.