Плюшки з маком
Домашні рум'яні булочки з маком - це відмінне доповнення до чашки гарячого чаю. Їх запашний аромат і неповторний смак допоможуть розвіяти нудьгу, впоратися з депресією і підняти настрій. Для тих, хто ще не готував таку випічку будинку, ми розповімо, як швидко і просто зробити самі смачні булочки з маком.
Інгредієнти:
просеянная борошно – 480-510 г;
дріжджі сухі – 1 повна ст. ложка;
цукровий пісок – 210 г;
масло селянське вершкове – 95 г;
молоко незбиране – 235 мл;
мелена кориця або ванілін (за бажанням) – 5 г або 1 щіпка;
кухонна сіль – 1 щіпка;
невелика куряче яйце – 1 шт.
Для начинки:
мак – 140 г;
цукор – 140 г;
вершкове масло для змазування булочок – 150 р.
Приготування
Для дріжджового тіста додаємо в ємність з теплим молоком гранули сухих дріжджів, додаємо також повну столову ложку цукрового піску, корицю або ванілін за бажанням, ретельно розмішуємо і залишаємо хвилин на двадцять.
По закінченні часу просіваємо порціями в опару борошно, кожен раз масу гарненько вимішуючи. В кінці замісу вводимо м'яке вершкове масло і домагаємося не липкою текстури тіста, добре вимішуючи його руками. Тепер прикриваємо посудину з тістом тканинним відрізу і залишаємо в теплі хвилин на п'ятдесят.
За цей час перемелюємо сухий мак в кавомолці, додаємо до нього цукровий пісок і перемішуємо.
Готове тісто обминаємо, ділимо на порції і скачуємо їх у кульки. Потім розкачуємо кожен з них до отримання коржі товщиною приблизно два-три міліметри, промазуємо її за допомогою пензлика розтопленим вершковим маслом і щедро присипаємо маком з цукром, відступивши не менш сантиметра від країв.
Тепер скачуємо коржик з начинкою рулетом, складаємо його навпіл і защипуємо краю. Робимо за допомогою гострого ножа по центру заготовки поздовжній розріз, трохи не доходячи до краю з защипами, і розгортаємо виріб як книжку, намагаючись все робити акуратно, щоб начинка не висипалася.
Маємо заготовки на промасленому деку, відступаючи на кілька сантиметрів один від одного. Ставимо в тепло хвилин на двадцять-тридцять для збільшення булочок в обсязі. За цей час прогріваємо духовку, встановивши її на температуру 200 градусів. Щоб приготуватися і підрум'янитися при таких умовах плюшок знадобиться приблизно п'ятнадцять-двадцять хвилин, але час від часу звертаємо увагу на ступінь рум'яності виробів. В кожному окремому випадку час може відрізнятися від заявленого, так як можливості духовок у всіх різні.
Плюшки з маком і цукром з дріжджового тіста - рецепт
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Для дріжджового тіста додаємо в ємність з теплим молоком гранули сухих дріжджів, додаємо також повну столову ложку цукрового піску, корицю або ванілін за бажанням, ретельно розмішуємо і залишаємо хвилин на двадцять.
По закінченні часу просіваємо порціями в опару борошно, кожен раз масу гарненько вимішуючи. В кінці замісу вводимо м'яке вершкове масло і домагаємося не липкою текстури тіста, добре вимішуючи його руками. Тепер прикриваємо посудину з тістом тканинним відрізу і залишаємо в теплі хвилин на п'ятдесят.
За цей час перемелюємо сухий мак в кавомолці, додаємо до нього цукровий пісок і перемішуємо.
Готове тісто обминаємо, ділимо на порції і скачуємо їх у кульки. Потім розкачуємо кожен з них до отримання коржі товщиною приблизно два-три міліметри, промазуємо її за допомогою пензлика розтопленим вершковим маслом і щедро присипаємо маком з цукром, відступивши не менш сантиметра від країв.
Тепер скачуємо коржик з начинкою рулетом, складаємо його навпіл і защипуємо краю. Робимо за допомогою гострого ножа по центру заготовки поздовжній розріз, трохи не доходячи до краю з защипами, і розгортаємо виріб як книжку, намагаючись все робити акуратно, щоб начинка не висипалася.
Маємо заготовки на промасленому деку, відступаючи на кілька сантиметрів один від одного. Ставимо в тепло хвилин на двадцять-тридцять для збільшення булочок в обсязі. За цей час прогріваємо духовку, встановивши її на температуру 200 градусів. Щоб приготуватися і підрум'янитися при таких умовах плюшок знадобиться приблизно п'ятнадцять-двадцять хвилин, але час від часу звертаємо увагу на ступінь рум'яності виробів. В кожному окремому випадку час може відрізнятися від заявленого, так як можливості духовок у всіх різні.
Рекомендуємо добрі рецепти
Випічка з маком
Випічка з маком - особливий варіант ласощі. Такі вироби виходять дуже солодкими та дивовижно красивими. Далі підкажемо, як правильно підготувати
Булочки з маком з дріжджового тіста
Булочки з маком - незрівнянний варіант домашнього ласощі, який зачарує кожного, навіть того, хто не особливо жалує подібні десерти. Далі опишемо, як
Рецепт булочок з цукром в духовці
Домашню випічку всі люблять, тому багато господині намагаються частіше радувати рідних такими чудовими ласощами. Пропонуємо два рецепти чудових і
Тісто для булочок з сухими дріжджами
Булочки, випечені з використанням сухих дріжджів, не поступаються за пишноти випічці, приготовленої з пресованих, так і рецепти на їх основі
Плюшки з корицею
Серед достатку рецептів солодкої випічки, булочки залишаються в пріоритеті. Адже з ними набагато менше клопоту у формуванні самого виробу. Одним з
Плюшки з цукром з дріжджового тіста
У цій статті розповімо, як зробити справжню «серцеву» випічку. Пропонуємо вам рецепт здобних булочок з цукром. Це чудове ласощі підкорить кожного