Бездріжджове тісто для пирога
Прийнято вважати, що для того, щоб бездріжджове тісто для пирога вийшло повітряним, в нього слід додати велику кількість соди, яка не зможе повною мірою відреагувати і залишить випічку з характерним неприємним присмаком. Не справі, якщо вибрати рецепт з правильними пропорціями, така проблема не виникне зовсім, а необхідність мучитися з дріжджовим тістом відпаде. Саме такими рецептами ми і маємо намір поділитися в цьому матеріалі.
Тісто для пирогів з капустою і будь-який інший свіжої овочевої начинкою повинно бути достатньо щільним для того, щоб утримувати сам наповнювач і не розпадатися при нарізці, і при цьому залишатися м'яким.
Інгредієнти:
борошно – 275 г;
сметана – 340 г;
сода – 5 г;
вершкове масло – 240 г;
яйця – 2 шт.
Приготування
Перед тим, як приготувати бездріжджове тісто для пирога, розтопіть вершкове масло. В рамках цього рецепта можна використовувати будь-який кулінарний жир, тому рослинне масло або навіть маргарин також підійдуть.
Ледь охолодивши розтоплене масло, збийте його з парою яєць і сметаною. Змішайте між собою решту сухі складові і з'єднайте обидві суміші разом. Занадто довго опрацьовувати тісто віночком не потрібно, в іншому випадку воно вийде надмірно щільним, навіть гумовим, тому, коли все стане однорідним, – готово.
Інгредієнти:
борошно – 135 г;
молоко – 155 мл;
яйце – 1 шт.;
розпушувач – 5 г;
майонез – 45 р.
Приготування
Змішавши між собою сухі компоненти зі списку, прийміть за яйце, молоко і майонез, збивши їх до формування однорідної рідкої основи тесту. Влийте рідини до борошняної суміші і пропрацюйте тісто лопаткою до зникнення грудочок.
Кефір, мабуть, є найбільш популярною основою для пирогів з найрізноманітнішими начинками. Такий рецепт не стане винятком. Таке тісто підійде як для солодких пирогів , так і для випічки з м'ясом, овочами або рибою.
Інгредієнти:
кефір – 175 мл;
яйце – 1 шт.;
маргарин – 185 г;
борошно – 345 г;
розпушувач – 5 р.
Приготування
Розтопивши маргарин збийте з дрібкою солі, яйцем і теплим кефіром. Коли суміш рідких інгредієнтів буде готова, прийміть за сухі компоненти, також змішавши їх між собою. Влийте рідини до сухої суміші і почніть замішувати тісто. Як тільки досягнете однорідності, можна з'єднувати тісто з будь-якої вподобаної начинкою і приступати до випікання.
Особлива пишність, ситність і м'якість завжди була властива здобним пирогів. Що ж стосується рецептів без додавання дріжджів, то вони теж не є винятком. Завдяки достатній кількості розпушувача ви зможете приготувати пишний пиріг, витративши на заміс тесту всього пару хвилин.
Інгредієнти:
яйця – 3 шт.;
борошно – 115 г;
крохмаль – 25 г;
розпушувач – 5 г;
оливкова олія – 95 мл;
цукор – 5 г;
лимонний сік – 5 мл
Приготування
Яйця добре збовтайте разом з цукром і сіллю. До отриманої суміші влийте рослинне масло, продовжуючи збивання. У самому фіналі додайте лимонний сік – він допоможе впоратися з розпушувачем напевно. Прийміть за змішування залишилася трійки сухих компонентів, включаючи розпушувач. З'єднайте обидві отримані суміші разом, поки не отримаєте гладке тісто. Тісто можна змішувати з начинкою відразу ж або наливати у форму шарами.
Бездріжджове тісто для пирога з капустою
Тісто для пирогів з капустою і будь-який інший свіжої овочевої начинкою повинно бути достатньо щільним для того, щоб утримувати сам наповнювач і не розпадатися при нарізці, і при цьому залишатися м'яким.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати бездріжджове тісто для пирога, розтопіть вершкове масло. В рамках цього рецепта можна використовувати будь-який кулінарний жир, тому рослинне масло або навіть маргарин також підійдуть.
Ледь охолодивши розтоплене масло, збийте його з парою яєць і сметаною. Змішайте між собою решту сухі складові і з'єднайте обидві суміші разом. Занадто довго опрацьовувати тісто віночком не потрібно, в іншому випадку воно вийде надмірно щільним, навіть гумовим, тому, коли все стане однорідним, – готово.
Рецепт бездріжджового тіста для пирога
Інгредієнти:
Приготування
Змішавши між собою сухі компоненти зі списку, прийміть за яйце, молоко і майонез, збивши їх до формування однорідної рідкої основи тесту. Влийте рідини до борошняної суміші і пропрацюйте тісто лопаткою до зникнення грудочок.
Бездріжджове тісто на кефірі для пирогів в духовці
Кефір, мабуть, є найбільш популярною основою для пирогів з найрізноманітнішими начинками. Такий рецепт не стане винятком. Таке тісто підійде як для солодких пирогів , так і для випічки з м'ясом, овочами або рибою.
Інгредієнти:
Приготування
Розтопивши маргарин збийте з дрібкою солі, яйцем і теплим кефіром. Коли суміш рідких інгредієнтів буде готова, прийміть за сухі компоненти, також змішавши їх між собою. Влийте рідини до сухої суміші і почніть замішувати тісто. Як тільки досягнете однорідності, можна з'єднувати тісто з будь-якої вподобаної начинкою і приступати до випікання.
Здобне бездріжджове тісто для пирога
Особлива пишність, ситність і м'якість завжди була властива здобним пирогів. Що ж стосується рецептів без додавання дріжджів, то вони теж не є винятком. Завдяки достатній кількості розпушувача ви зможете приготувати пишний пиріг, витративши на заміс тесту всього пару хвилин.
Інгредієнти:
Приготування
Яйця добре збовтайте разом з цукром і сіллю. До отриманої суміші влийте рослинне масло, продовжуючи збивання. У самому фіналі додайте лимонний сік – він допоможе впоратися з розпушувачем напевно. Прийміть за змішування залишилася трійки сухих компонентів, включаючи розпушувач. З'єднайте обидві отримані суміші разом, поки не отримаєте гладке тісто. Тісто можна змішувати з начинкою відразу ж або наливати у форму шарами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Бездріжджове тісто для пиріжків в духовці
У цій статті зібрані найбільш вдалі варіанти тесту для духових пиріжків, але робити цю базу будемо, не додаючи дріжджі в склад. Розповімо, як із
Бездріжджове тісто для пиріжків на кефірі
Для любителів поласувати домашньою випічкою і для тих, хто не особливо хоче возитися з дріжджовим тістом описані прекрасні рецепти в цьому матеріалі.
Бездріжджове тісто на кефірі
Ідеальним рішенням приготувати выпечное виріб без дріжджів стане виготовлення основи на базі кефіру. Кисломолочні продукти є підйомною силою для
Товсті млинці на кефірі
Побалуйте домашніх новим ласощами - смачними, товстими млинцями на кисломолочної основі. Такий сніданок неодмінно оцінять і малюки, і дорослі. Далі
Заливні пироги - секрети і начинки
Приготування заливних пирогів не являє собою нічого фантастичного. Однак деяким кулінарам складно впоратися з такою випічкою, так як вони не знають
Тісто для осетинських пирогів
Дуже популярна на наших теренах стала осетинська випічка. І абсолютно виправдано! Ці чудові пироги, які виглядають досить просто, неймовірно смачні і