Вернуться назад Распечатать

Бездріжджове тісто для пирога

Бездріжджове тісто для пирога
Прийнято вважати, що для того, щоб бездріжджове тісто для пирога вийшло повітряним, в нього слід додати велику кількість соди, яка не зможе повною мірою відреагувати і залишить випічку з характерним неприємним присмаком. Не справі, якщо вибрати рецепт з правильними пропорціями, така проблема не виникне зовсім, а необхідність мучитися з дріжджовим тістом відпаде. Саме такими рецептами ми і маємо намір поділитися в цьому матеріалі.

Бездріжджове тісто для пирога з капустою


Тісто для пирогів з капустою і будь-який інший свіжої овочевої начинкою повинно бути достатньо щільним для того, щоб утримувати сам наповнювач і не розпадатися при нарізці, і при цьому залишатися м'яким.
Інгредієнти:

  • борошно – 275 г;

  • сметана – 340 г;

  • сода – 5 г;

  • вершкове масло – 240 г;

  • яйця – 2 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати бездріжджове тісто для пирога, розтопіть вершкове масло. В рамках цього рецепта можна використовувати будь-який кулінарний жир, тому рослинне масло або навіть маргарин також підійдуть.
    Ледь охолодивши розтоплене масло, збийте його з парою яєць і сметаною. Змішайте між собою решту сухі складові і з'єднайте обидві суміші разом. Занадто довго опрацьовувати тісто віночком не потрібно, в іншому випадку воно вийде надмірно щільним, навіть гумовим, тому, коли все стане однорідним, – готово.

    Рецепт бездріжджового тіста для пирога


    Інгредієнти:

  • борошно – 135 г;

  • молоко – 155 мл;

  • яйце – 1 шт.;

  • розпушувач – 5 г;

  • майонез – 45 р.


  • Приготування
    Змішавши між собою сухі компоненти зі списку, прийміть за яйце, молоко і майонез, збивши їх до формування однорідної рідкої основи тесту. Влийте рідини до борошняної суміші і пропрацюйте тісто лопаткою до зникнення грудочок.

    Бездріжджове тісто на кефірі для пирогів в духовці


    Кефір, мабуть, є найбільш популярною основою для пирогів з найрізноманітнішими начинками. Такий рецепт не стане винятком. Таке тісто підійде як для солодких пирогів , так і для випічки з м'ясом, овочами або рибою.
    Інгредієнти:

  • кефір – 175 мл;

  • яйце – 1 шт.;

  • маргарин – 185 г;

  • борошно – 345 г;

  • розпушувач – 5 р.


  • Приготування
    Розтопивши маргарин збийте з дрібкою солі, яйцем і теплим кефіром. Коли суміш рідких інгредієнтів буде готова, прийміть за сухі компоненти, також змішавши їх між собою. Влийте рідини до сухої суміші і почніть замішувати тісто. Як тільки досягнете однорідності, можна з'єднувати тісто з будь-якої вподобаної начинкою і приступати до випікання.

    Здобне бездріжджове тісто для пирога


    Особлива пишність, ситність і м'якість завжди була властива здобним пирогів. Що ж стосується рецептів без додавання дріжджів, то вони теж не є винятком. Завдяки достатній кількості розпушувача ви зможете приготувати пишний пиріг, витративши на заміс тесту всього пару хвилин.
    Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;

  • борошно – 115 г;

  • крохмаль – 25 г;

  • розпушувач – 5 г;

  • оливкова олія – 95 мл;

  • цукор – 5 г;
  • Бездріжджове тісто для пирога

  • лимонний сік – 5 мл


  • Приготування
    Яйця добре збовтайте разом з цукром і сіллю. До отриманої суміші влийте рослинне масло, продовжуючи збивання. У самому фіналі додайте лимонний сік – він допоможе впоратися з розпушувачем напевно. Прийміть за змішування залишилася трійки сухих компонентів, включаючи розпушувач. З'єднайте обидві отримані суміші разом, поки не отримаєте гладке тісто. Тісто можна змішувати з начинкою відразу ж або наливати у форму шарами.