Яблучні кекси
Часу на таку випічку йде в рази менше, а додавання яблука з його корисними амінокислотами і високою концентрацією вітамінів робить таку солодкість незамінною в дитячому і дієтичному меню. При точному проходженні рецептом вони виходять м'якими і дуже ніжними.
Інгредієнти:
борошно – 325 г;
сіль – за смаком;
яйце – 1 шт.;
тростинний цукор – 125 г;
розпушувач – 125 ч. ложки;
кориця – 1 ч. ложка;
молоко – 110 мл;
яблука – 3 шт. середнього розміру;
соняшникова олія – 50 мл
Приготування
Почистіть вимиті яблука і поріжте їх невеликими шматочками. Допускається також натерти їх, використовуючи дрібну тертку. Борошно добре просійте і змішайте з корицею, цукром і розпушувачем. Ретельно перемішайте. У молоко додайте соняшникову олію і розбийте яйце, після чого добре збийте за допомогою міксера або блендера. Засипте туди ж борошняну суміш і інтенсивно перемішайте. Додайте яблука і замішують досить густе тісто. Потім викладіть його в силіконові формочки і відправте в духовку (її температура приблизно повинна бути 180 градусів) приблизно на 20 хвилин.
Інгредієнти:
яблуко – 1 шт. середнього розміру;
сир – 230 г;
вершкове масло – 100 г;
яйце – 3 шт.;
розпушувач – 15 ч. ложки;
борошно – 1 склянка;
цукор – 075 склянки.
Приготування
Розтопіть вершкове масло і перетріть його з цукром або збийте блендером. Розбийте туди яйця і знову збийте. Покладіть в суміш сир і подрібнюйте його за допомогою блендера до отримання повністю однорідної консистенції. Засипте борошно і розпушувач і місіть тісто до тих пір, поки воно не почне швидко відлипати від ложки і не стане клейким. З яблук видалити серцевину і зніміть шкірку, після чого наріжте їх тоненькими скибочками. Половину тіста перенесіть у форму, призначену для випічки (якщо вона не з силікону, намажте її маслом або оберніть пергаментом). Зверху рівномірно викладіть шматочки яблука і акуратно «закрити» їх рештою тестом. Запікаємо кекс приблизно 40 хвилин при виставленої температурі духовки приблизно 180-200 градусів.
Інгредієнти:
сода – 1 ч. ложка;
ванільний цукор – за смаком;
цукор – 275 г;
молоко – 05 склянки;
борошно – 320 г;
яблучне пюре – 270 г;
соняшникова олія – 3 ст. ложки;
яйце – 2 шт.;
манна крупа – 15 ст. ложки;
сіль – 05 ч. ложки;
вершкове масло – 60 р.
Приготування
Почистіть яблука, вийміть з них серцевину і, використовуючи блендер, переведіть їх в пюреобразное стан. Отримане пюре змішайте з молоком, яєчними жовтками, ванільним цукром і талим вершковим маслом. Окремо до просіяної муки додайте цукор, соду і трохи підсолити. Борошняну суміш мінімальними порціями додавайте до рідкої маси при постійному помішуванні, поки тісто не придбає консистенцію густоватой сметани.
Збийте за допомогою міксера яєчні білки і обережно, пересуваючи ложку знизу вгору, домішайте їх до решти тіста. Форми для кексу рясно змастіть соняшниковою олією і злегка притрусіть манкою. Викладіть тісто в них на 2/3 обсягу і випікайте близько 20 хвилин при примірної температурі 180 градусів.
Інгредієнти:
цукор – 420 г;
сода – 1 ч. ложка;
борошно – 570 г;
оцет 9% - 1 ст. ложка;
кориця – 1 ч. ложка;
вода – 250 мл;
сіль – за смаком;
яблука – 2 шт.;
родзинки – 50 г;
соняшникова олія – 200 мл
Приготування
При приготуванні таких яблучних кексів з родзинками в розтоплене масло, додайте цукор, добре перетріть, посоліть, долийте воду і покладіть в суміш соду і родзинки. Все ретельно розмішайте і додайте яблуко, порізане шматками середнього розміру. Потроху засипте борошно, замішуючи тісто середньої густини, а потім посипте його корицею, влийте оцет і гарненько перемішайте. Помістіть тісто у форму, стінки і дно якої добре підведені маслом, і випікайте приблизно годину в духовці, розігрітій до 180 градусів.
Соковиті яблучні кекси в силіконових формочках
Інгредієнти:
Приготування
Почистіть вимиті яблука і поріжте їх невеликими шматочками. Допускається також натерти їх, використовуючи дрібну тертку. Борошно добре просійте і змішайте з корицею, цукром і розпушувачем. Ретельно перемішайте. У молоко додайте соняшникову олію і розбийте яйце, після чого добре збийте за допомогою міксера або блендера. Засипте туди ж борошняну суміш і інтенсивно перемішайте. Додайте яблука і замішують досить густе тісто. Потім викладіть його в силіконові формочки і відправте в духовку (її температура приблизно повинна бути 180 градусів) приблизно на 20 хвилин.
Сирно-яблучні кекси - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Розтопіть вершкове масло і перетріть його з цукром або збийте блендером. Розбийте туди яйця і знову збийте. Покладіть в суміш сир і подрібнюйте його за допомогою блендера до отримання повністю однорідної консистенції. Засипте борошно і розпушувач і місіть тісто до тих пір, поки воно не почне швидко відлипати від ложки і не стане клейким. З яблук видалити серцевину і зніміть шкірку, після чого наріжте їх тоненькими скибочками. Половину тіста перенесіть у форму, призначену для випічки (якщо вона не з силікону, намажте її маслом або оберніть пергаментом). Зверху рівномірно викладіть шматочки яблука і акуратно «закрити» їх рештою тестом. Запікаємо кекс приблизно 40 хвилин при виставленої температурі духовки приблизно 180-200 градусів.
Рецепт кексів з яблучним пюре
Інгредієнти:
Приготування
Почистіть яблука, вийміть з них серцевину і, використовуючи блендер, переведіть їх в пюреобразное стан. Отримане пюре змішайте з молоком, яєчними жовтками, ванільним цукром і талим вершковим маслом. Окремо до просіяної муки додайте цукор, соду і трохи підсолити. Борошняну суміш мінімальними порціями додавайте до рідкої маси при постійному помішуванні, поки тісто не придбає консистенцію густоватой сметани.
Збийте за допомогою міксера яєчні білки і обережно, пересуваючи ложку знизу вгору, домішайте їх до решти тіста. Форми для кексу рясно змастіть соняшниковою олією і злегка притрусіть манкою. Викладіть тісто в них на 2/3 обсягу і випікайте близько 20 хвилин при примірної температурі 180 градусів.
Пісні яблучні кекси
Інгредієнти:
Приготування
При приготуванні таких яблучних кексів з родзинками в розтоплене масло, додайте цукор, добре перетріть, посоліть, долийте воду і покладіть в суміш соду і родзинки. Все ретельно розмішайте і додайте яблуко, порізане шматками середнього розміру. Потроху засипте борошно, замішуючи тісто середньої густини, а потім посипте його корицею, влийте оцет і гарненько перемішайте. Помістіть тісто у форму, стінки і дно якої добре підведені маслом, і випікайте приблизно годину в духовці, розігрітій до 180 градусів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати кекс?
Напевно у більшості початківців кулінарів першим досвідом домашньої випічки стає саме кекс. У цій статті максимально детально описані неймовірні
Сирні кекси в силіконових формочках
Якщо ваші діти не дуже люблять сир, то змінити їх думку вам допоможуть сирні кекси. А для більшої зручності ми пропонуємо вам спекти їх у силіконових
Сирно-банановий пиріг
Якщо ви любите піч солодкі булочки, торти і пироги, то ця стаття для вас. У ній ми розповімо, як приготувати сирно-банановий пиріг, який припаде до
Банановий пиріг рецепт
Якщо ваша сім'я дуже любить банани, то пропонуємо вам приготувати для них десерт - банановий пиріг. Для створення цього дивного ласощі вам
Пиріг з замороженої малиною
Коли хочеться зробити смачний десерт до чаю, а свіжих фруктів у вас немає, варто згадати про рецепт пирога з замороженої малиною. Готувати його дуже
Печиво на кефірі
Рецептів приготування домашнього печива існує безліч. У цій статті ми зібрали рецепти печива на основі кефіру, готувати що - одне задоволення.