Часу на таку випічку йде в рази менше, а додавання яблука з його корисними амінокислотами і високою концентрацією вітамінів робить таку солодкість незамінною в дитячому і дієтичному меню. При точному проходженні рецептом вони виходять м'якими і дуже ніжними.
Соковиті яблучні кекси в силіконових формочках
Інгредієнти: борошно – 325 г; сіль – за смаком; яйце – 1 шт.; тростинний цукор – 125 г; розпушувач – 125 ч. ложки; кориця – 1 ч. ложка; молоко – 110 мл; яблука – 3 шт. середнього розміру; соняшникова олія – 50 мл Приготування Почистіть вимиті яблука і поріжте їх невеликими шматочками. Допускається також натерти їх, використовуючи дрібну тертку. Борошно добре просійте і змішайте з корицею, цукром і розпушувачем. Ретельно перемішайте. У молоко додайте соняшникову олію і розбийте яйце, після чого добре збийте за допомогою міксера або блендера. Засипте туди ж борошняну суміш і інтенсивно перемішайте. Додайте яблука і замішують досить густе тісто. Потім викладіть його в силіконові формочки і відправте в духовку (її температура приблизно повинна бути 180 градусів) приблизно на 20 хвилин.
Сирно-яблучні кекси - рецепт
Інгредієнти: яблуко – 1 шт. середнього розміру; сир – 230 г; вершкове масло – 100 г; яйце – 3 шт.; розпушувач – 15 ч. ложки; борошно – 1 склянка; цукор – 075 склянки. Приготування Розтопіть вершкове масло і перетріть його з цукром або збийте блендером. Розбийте туди яйця і знову збийте. Покладіть в суміш сир і подрібнюйте його за допомогою блендера до отримання повністю однорідної консистенції. Засипте борошно і розпушувач і місіть тісто до тих пір, поки воно не почне швидко відлипати від ложки і не стане клейким. З яблук видалити серцевину і зніміть шкірку, після чого наріжте їх тоненькими скибочками. Половину тіста перенесіть у форму, призначену для випічки (якщо вона не з силікону, намажте її маслом або оберніть пергаментом). Зверху рівномірно викладіть шматочки яблука і акуратно «закрити» їх рештою тестом. Запікаємо кекс приблизно 40 хвилин при виставленої температурі духовки приблизно 180-200 градусів.
Рецепт кексів з яблучним пюре
Інгредієнти: сода – 1 ч. ложка; ванільний цукор – за смаком; цукор – 275 г; молоко – 05 склянки; борошно – 320 г; яблучне пюре – 270 г; соняшникова олія – 3 ст. ложки; яйце – 2 шт.; манна крупа – 15 ст. ложки; сіль – 05 ч. ложки; вершкове масло – 60 р. Приготування Почистіть яблука, вийміть з них серцевину і, використовуючи блендер, переведіть їх в пюреобразное стан. Отримане пюре змішайте з молоком, яєчними жовтками, ванільним цукром і талим вершковим маслом. Окремо до просіяної муки додайте цукор, соду і трохи підсолити. Борошняну суміш мінімальними порціями додавайте до рідкої маси при постійному помішуванні, поки тісто не придбає консистенцію густоватой сметани.
Збийте за допомогою міксера яєчні білки і обережно, пересуваючи ложку знизу вгору, домішайте їх до решти тіста. Форми для кексу рясно змастіть соняшниковою олією і злегка притрусіть манкою. Викладіть тісто в них на 2/3 обсягу і випікайте близько 20 хвилин при примірної температурі 180 градусів.
Пісні яблучні кекси
Інгредієнти: цукор – 420 г; сода – 1 ч. ложка; борошно – 570 г; оцет 9% - 1 ст. ложка; кориця – 1 ч. ложка; вода – 250 мл; сіль – за смаком; яблука – 2 шт.; родзинки – 50 г; соняшникова олія – 200 мл Приготування При приготуванні таких яблучних кексів з родзинками в розтоплене масло, додайте цукор, добре перетріть, посоліть, долийте воду і покладіть в суміш соду і родзинки. Все ретельно розмішайте і додайте яблуко, порізане шматками середнього розміру. Потроху засипте борошно, замішуючи тісто середньої густини, а потім посипте його корицею, влийте оцет і гарненько перемішайте. Помістіть тісто у форму, стінки і дно якої добре підведені маслом, і випікайте приблизно годину в духовці, розігрітій до 180 градусів.