Яблучний пиріг з дріжджового тіста
Яблучний пиріг - це завжди смачно, ароматно і абсолютно по-домашньому. Саме тому така випічка ніколи не набридне і завжди буде актуальна. Пропонуємо нижче два рецепту приголомшливого яблучного пирога з дріжджового тіста, які допоможуть вам впоратися з приготуванням домашнього ласощі.
Інгредієнти:
пшенична просеянная борошно – 330 г;
пісок цукровий – 50 г;
курячі великі яйця – 2 шт.;
незбиране молоко – 125 мл;
масло вершкове селянське – 65 г;
дріжджі сухі – 20 г;
сіль велика – 5 г;
цукор ванільний – 20 г;
Для начинки:
пісок цукровий – за смаком;
масло вершкове – 50 г;
кориця мелена – на смак;
свіжі яблука – 580 р.
Приготування
Підготуємо першим ділом дріжджове тісто для пирога з яблуками. В тепленькому молочку змішуємо дріжджі сухі і цукровий пісок, кидаємо також велику кухонну сіль і ванільний цукор і перемішуємо компоненти до повного розпускання дріжджів і розчинення всіх кристалів. Через десять хвилин додаємо яйця кімнатної температури, попередньо обробивши їх віночком до однорідності, всипаємо просіяне борошно, вимішуємо ретельно і довго, додавши до завершення розтоплене вершкове масло.
Залишаємо підготовлене тісто в теплі для расстойки і підходу годинки на два. За цей час один раз обминаємо його і трохи відбиваємо, піднявши і кинувши назад в миску.
Поки тісто дозріває, робимо яблучну начинку для пирога з дріжджового тіста. Розпускаємо на сковороді масло вершкове, закладаємо очищені і нарізані яблучні плоди, приправляємо їх цукровим піском за смаком і меленою корицею і припускаємо, помішуючи, до невеликої м'якості.
Дві третини готового тіста викладаємо на промаслений деко або в форму, розподіливши його рівномірним шаром з бортиками, і викладаємо зверху начинку. З решти тіста оформляємо візерунки або просто робимо смужки, які укладаємо на пиріг зверху. Хвилин через двадцять, коли пиріг трохи підійде, відправляємо його випікатися в розігріту до 185 градусів духовку хвилин на двадцять п'ять.
Інгредієнти:
тісто листкове дріжджове – 490 г;
повидло яблучне – 1-15 склянки;
жовток яєчний – 1 шт.;
масло для змазування дека – 20 г;
ванілін – 1 маленька щіпка.
Приготування
Маючи в запасі упаковочку листкового дріжджового тіста і заготовку у вигляді яблучного повидла, можна швидко і просто приготувати прекрасний пиріг до чаю. Для цього листкове тісто розморожуємо, розкачуємо, викладаємо на промаслений лист і на одній його половині робимо кілька невеликих поперечних розрізів. На цілісну бік викладаємо яблучне повидло, розрівнюємо його і накриваємо стороною з розрізами. Защипуємо грунтовно краю, промазуємо поверхню вироби жовтком, змішаним з ваніліном і ставимо деко в прогріту до температури 185 градусів духовку. Після того як пиріг стане рум'яним, витягуємо його з духовки, даємо охолонути і насолоджуємося.
Відкритий яблучний пиріг з дріжджового тіста - рецепт
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Підготуємо першим ділом дріжджове тісто для пирога з яблуками. В тепленькому молочку змішуємо дріжджі сухі і цукровий пісок, кидаємо також велику кухонну сіль і ванільний цукор і перемішуємо компоненти до повного розпускання дріжджів і розчинення всіх кристалів. Через десять хвилин додаємо яйця кімнатної температури, попередньо обробивши їх віночком до однорідності, всипаємо просіяне борошно, вимішуємо ретельно і довго, додавши до завершення розтоплене вершкове масло.
Залишаємо підготовлене тісто в теплі для расстойки і підходу годинки на два. За цей час один раз обминаємо його і трохи відбиваємо, піднявши і кинувши назад в миску.
Поки тісто дозріває, робимо яблучну начинку для пирога з дріжджового тіста. Розпускаємо на сковороді масло вершкове, закладаємо очищені і нарізані яблучні плоди, приправляємо їх цукровим піском за смаком і меленою корицею і припускаємо, помішуючи, до невеликої м'якості.
Дві третини готового тіста викладаємо на промаслений деко або в форму, розподіливши його рівномірним шаром з бортиками, і викладаємо зверху начинку. З решти тіста оформляємо візерунки або просто робимо смужки, які укладаємо на пиріг зверху. Хвилин через двадцять, коли пиріг трохи підійде, відправляємо його випікатися в розігріту до 185 градусів духовку хвилин на двадцять п'ять.
Швидкий пиріг з яблучним повидлом з листкового дріжджового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Маючи в запасі упаковочку листкового дріжджового тіста і заготовку у вигляді яблучного повидла, можна швидко і просто приготувати прекрасний пиріг до чаю. Для цього листкове тісто розморожуємо, розкачуємо, викладаємо на промаслений лист і на одній його половині робимо кілька невеликих поперечних розрізів. На цілісну бік викладаємо яблучне повидло, розрівнюємо його і накриваємо стороною з розрізами. Защипуємо грунтовно краю, промазуємо поверхню вироби жовтком, змішаним з ваніліном і ставимо деко в прогріту до температури 185 градусів духовку. Після того як пиріг стане рум'яним, витягуємо його з духовки, даємо охолонути і насолоджуємося.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати дріжджове тісто для пиріжків?
Секрет ідеальних домашніх пиріжків криється тільки в хорошому настрої кулінара, а технічний процес залежить від правильно підібраного рецепта. Про
Пиріг із дріжджового тіста з повидлом
Щоб порадувати домашніх свіжою випічкою, пропонуємо негайно приступити до приготування незрівнянного, запаморочливо смачного пирога з наповненням з
Пиріг з листкового дріжджового тіста
Чудову випічку можна спорудити, особливо не заморочуючись з вибором основи. Досить придбати листкове тісто або зробити його самому (це зовсім не
Дріжджовий пиріг з яблуками
Немає нічого складного в приготуванні яблучних пирогів, навіть дріжджових. Особливо, якщо ви скористаєтеся запропонованими далі, досить зрозумілими
Відкритий пиріг з варенням
Будь-які відкриті пироги завжди виглядають красиво і виходять неймовірно смачними, адже часто кількість наповнення перевершує основу. Далі
Пиріг з повидлом
Печиво і тістечка вже трохи набридли, хочеться чогось домашнього і смачненького? Тоді представляємо вашій увазі декілька цікавих рецептів