Яблучний пиріг - це завжди смачно, ароматно і абсолютно по-домашньому. Саме тому така випічка ніколи не набридне і завжди буде актуальна. Пропонуємо нижче два рецепту приголомшливого яблучного пирога з дріжджового тіста, які допоможуть вам впоратися з приготуванням домашнього ласощі.
Відкритий яблучний пиріг з дріжджового тіста - рецепт
Інгредієнти: пшенична просеянная борошно – 330 г; пісок цукровий – 50 г; курячі великі яйця – 2 шт.; незбиране молоко – 125 мл; масло вершкове селянське – 65 г; дріжджі сухі – 20 г; сіль велика – 5 г; цукор ванільний – 20 г; Для начинки: пісок цукровий – за смаком; масло вершкове – 50 г; кориця мелена – на смак; свіжі яблука – 580 р. Приготування Підготуємо першим ділом дріжджове тісто для пирога з яблуками. В тепленькому молочку змішуємо дріжджі сухі і цукровий пісок, кидаємо також велику кухонну сіль і ванільний цукор і перемішуємо компоненти до повного розпускання дріжджів і розчинення всіх кристалів. Через десять хвилин додаємо яйця кімнатної температури, попередньо обробивши їх віночком до однорідності, всипаємо просіяне борошно, вимішуємо ретельно і довго, додавши до завершення розтоплене вершкове масло.
Залишаємо підготовлене тісто в теплі для расстойки і підходу годинки на два. За цей час один раз обминаємо його і трохи відбиваємо, піднявши і кинувши назад в миску.
Поки тісто дозріває, робимо яблучну начинку для пирога з дріжджового тіста. Розпускаємо на сковороді масло вершкове, закладаємо очищені і нарізані яблучні плоди, приправляємо їх цукровим піском за смаком і меленою корицею і припускаємо, помішуючи, до невеликої м'якості.
Дві третини готового тіста викладаємо на промаслений деко або в форму, розподіливши його рівномірним шаром з бортиками, і викладаємо зверху начинку. З решти тіста оформляємо візерунки або просто робимо смужки, які укладаємо на пиріг зверху. Хвилин через двадцять, коли пиріг трохи підійде, відправляємо його випікатися в розігріту до 185 градусів духовку хвилин на двадцять п'ять.
Швидкий пиріг з яблучним повидлом з листкового дріжджового тіста
Інгредієнти: тісто листкове дріжджове – 490 г; повидло яблучне – 1-15 склянки; жовток яєчний – 1 шт.; масло для змазування дека – 20 г; ванілін – 1 маленька щіпка. Приготування Маючи в запасі упаковочку листкового дріжджового тіста і заготовку у вигляді яблучного повидла, можна швидко і просто приготувати прекрасний пиріг до чаю. Для цього листкове тісто розморожуємо, розкачуємо, викладаємо на промаслений лист і на одній його половині робимо кілька невеликих поперечних розрізів. На цілісну бік викладаємо яблучне повидло, розрівнюємо його і накриваємо стороною з розрізами. Защипуємо грунтовно краю, промазуємо поверхню вироби жовтком, змішаним з ваніліном і ставимо деко в прогріту до температури 185 градусів духовку. Після того як пиріг стане рум'яним, витягуємо його з духовки, даємо охолонути і насолоджуємося.