Грушевий крамбл
Крамбл – це англійська десертний пиріг з пісочного тіста з начинкою. Фрукти попередньо пасерують на сковороді, іноді з додаванням невеликої кількості рома, плодового бренді, десертних вин або лікерів, різних спецій (шафран, кардамон, імбир, кориця, ваніль, гвоздика і ін), а також ароматних свіжих трав, наприклад, м'яти.
Інгредієнти:
груші жовті , соковиті стиглі, але не м'які – 2-4 шт. (залежить від розміру);
борошно пшеничне – 100-150 г;
мюслі з зернових пластівців з горіхами і сухофруктами (або просто зернові пластівці) – 100-180 г;
масло вершкове натуральне – близько 100 г;
цукор-пісок – близько 100-150 г;
кориця або ванілін (тільки не разом);
ром або бренді плодове – 30-60 мл
Приготування
Заллємо мюслі гарячою кип'яченою водою – нехай пластівці злегка набухнуть протягом 10-15 хвилин, потім зайву рідину зіллємо.
З'єднаємо в мисці просіяне пшеничне борошно, мюслі, половину зазначеної порції цукрового піску і подрібнене з допомогою терки охолоджене масло.
Ретельно перемішаємо-перетрем масу до стану крихти.
Разрежем навпіл груші, видалити серцевини й наріжемо дрібними кубиками. Покладемо їх на суху сковороду, наллємо ром і злегка припустимо до м'якості на слабкому вогні, прикривши кришкою. Додамо цукор, що залишився і обережно перемішати.
Змастимо маслом вогнетривку форму (силіконові форми можна не змащувати) і заповнимо її припущеної грушевої начинкою. Зверху рівномірно і рясно рассыплем шаром крошковую масу.
Випікаємо протягом близько 25 хвилин в духовій шафі, розігрітому до приблизно 200°С. Подавати готовий грушевий крамбл найкраще теплим, з збитими вершками і свіжим чаєм, можна з несолодким класичним йогуртом або морозивом (пломбір, вершкове, шоколадне).
Крамбл можна готувати з яблуками і сливами, вишнями та чорницями, тобто з тими ягодами і фруктами, які ви особливо любите.
Діючи згідно цієї ж рецептурою, можна приготувати яблучно-грушевий крамбл або грушевий крамбл зі сливами. Для начинки використовуйте груші та яблука (найкраще солодкі або кисло-солодкі) та/або стиглі, але не м'які сливи. Яблука готуємо також, як і груші (тільки треба їх відразу після нарізування на кубики збризнути соком лимона, щоб не потемніли). Із слив видалити кісточки, половинки плодів також можна розрізати на більш дрібні шматочки і попередньо злегка припустити в окремій сковороді або разом з грушами. Далі діємо згідно з рецептом вище.
Грушевий крамбл з мюслі – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Заллємо мюслі гарячою кип'яченою водою – нехай пластівці злегка набухнуть протягом 10-15 хвилин, потім зайву рідину зіллємо.
З'єднаємо в мисці просіяне пшеничне борошно, мюслі, половину зазначеної порції цукрового піску і подрібнене з допомогою терки охолоджене масло.
Ретельно перемішаємо-перетрем масу до стану крихти.
Разрежем навпіл груші, видалити серцевини й наріжемо дрібними кубиками. Покладемо їх на суху сковороду, наллємо ром і злегка припустимо до м'якості на слабкому вогні, прикривши кришкою. Додамо цукор, що залишився і обережно перемішати.
Змастимо маслом вогнетривку форму (силіконові форми можна не змащувати) і заповнимо її припущеної грушевої начинкою. Зверху рівномірно і рясно рассыплем шаром крошковую масу.
Випікаємо протягом близько 25 хвилин в духовій шафі, розігрітому до приблизно 200°С. Подавати готовий грушевий крамбл найкраще теплим, з збитими вершками і свіжим чаєм, можна з несолодким класичним йогуртом або морозивом (пломбір, вершкове, шоколадне).
Крамбл можна готувати з яблуками і сливами, вишнями та чорницями, тобто з тими ягодами і фруктами, які ви особливо любите.
Діючи згідно цієї ж рецептурою, можна приготувати яблучно-грушевий крамбл або грушевий крамбл зі сливами. Для начинки використовуйте груші та яблука (найкраще солодкі або кисло-солодкі) та/або стиглі, але не м'які сливи. Яблука готуємо також, як і груші (тільки треба їх відразу після нарізування на кубики збризнути соком лимона, щоб не потемніли). Із слив видалити кісточки, половинки плодів також можна розрізати на більш дрібні шматочки і попередньо злегка припустити в окремій сковороді або разом з грушами. Далі діємо згідно з рецептом вище.
Рекомендуємо добрі рецепти
Крамбл з персиками
Багато хто з вас вже знайомі з чарівним англійською десертом крамблом. Цей смачний пиріг готують з пісочного тіста і начинкою з фруктів, покритої
Рецепт грушевого пирога
Грушевий пиріг дуже смачний, нескладний і не зовсім звичайний десерт. Погодьтеся, груші - це щось більш оригінальне, ніж звична шарлотка або манник.
Яблучний крамбл - рецепт
Крамбл - це англійський десерт. Його різновидів безліч, а тому поговоримо про яблучної варіації ласощі. Отже, щоб приготувати ніжний крамбл, потрібно
Крамбл - рецепт
Крамбл - чудовий десерт, який можна їсти знову і знову. Він прийшов до нас з Англії, де господині готують його щотижня. Хочете і ви спробувати таке
Вишневий крамбл
Крамбл - це смачний англійський десерт, що складається з фруктів, покритих пісочним тістом. І сьогодні ми вам підкажемо декілька варіантів створення
Крамбл зі сливами
Крамбл - смачний англійський десерт, який готується з додаванням різноманітних ягід і фруктів. І сьогодні ми розповімо, як його зробити зі сливами.