Малосольні огірки в розсолі швидкого приготування
Ідеальна пора для консервування огірків – середина липня, коли на грядках встигають тонкокорі плоди, здатні рівномірно просочитися розсолом. Докладно про кількох способи заготівлі малосольних огірків в розсолі швидкого приготування ми розповімо в цьому матеріалі.
Перед початком приготування переконайтеся, що вибрали правильні огірки, ідеально підходять овочі невеликі, пухирчасті, хрусткі і тонкокорі. Всі огірки повинні бути приблизно однакового розміру (так вони просолятся найбільш рівномірно), однорідного насичено зеленого кольору і без гіркоти.
Також зверніть увагу на якість води, на відміну від звичайних солоних огірків, якість води тут безпосередньо позначається на якості самої заготовки.
Інгредієнти:
огірки – 26 кг;
часник – 1/2 головки;
парасольки кропу – 4 шт.;
запашний перець (горошок) – 2 ч. ложки;
листя смородини – 20 шт.;
сіль – 155 р.
Приготування
Перед тим, як швидко приготувати малосольні огірки в розсолі, овочі неодмінно варто замочити. Попереднє вимочування додасть огіркам пружності і хрусткості. Затока попередньо промиті огірки холодною водою, залиште їх на пару годин, а потім приступайте до підготовки розсолу.
Порубаєте часник і нарвете листя смородини, щоб вони віддали максимум свого аромату. Викладіть половину часнику, смородини, перцю і парасольок кропу на дно емальованої каструлі. Зверху покладіть половину огірків і знову повторіть шари. Приготуйте розсіл, розвівши сіль в гарячій воді. Залийте гарячим розсолом вміст каструлі, накрийте і залиште під пресом на добу.
Якщо в поспіху ви не можете виділити цілий день на приготування малосольних овочів, то скористайтеся цим експрес-рецептом. В його рамках не використовується розсіл в його класичному вигляді, огірки витримуються в концентрованої суміші лимонного соку, перцю і солі.
Ще більше прискорити засолку допоможе нарізка плодів на шматочки, так розсіл буде безпосередньо контактувати з м'якоттю.
Інгредієнти:
огірки – 12 кг;
перець горошком – 4-5 шт.;
лимон – 1 шт.;
цукор – 10 г;
сіль – 35 г;
стебла кропу – 8-10 шт.
Приготування
Якщо у вас є зайва година часу, то використовуйте його для вимочування цілих огірків в холодній воді.
Приготуйте суху суміш з солі, цукру і перцю, розтерши інгредієнти в ступі. Зніміть цедру з лимонів і видавіть сік. Грюкніть по кожному з огірків плоскою стороною ножа або тим же товкачем, щоб плід розколовся. Розріжте кожен з огірків навпіл і змішайте з сумішшю спецій, цитрусовим соком і цедрою. Зверху посипте все ще 20 грамів солі і викладіть зелень кропу. Залиште огірки на півгодини-годину, а потім промокніть кожен серветкою, щоб позбутися від залишків солі на поверхні. Швидкі малосольні огірки в розсолі готові.
Інгредієнти:
огірки – 11 кг;
часник – 4 зубки;
сіль – 25 г;
зелень на вибір (смородина, хрін , кріп і ін).
Приготування
Розділіть кожен з промитих огірків навпіл, покладіть половинки в пакет. В ступі розітріть часникові зубки разом з сіллю і відправте також пасту в пакет. Нарвете обрану зелень і покладіть її до решти інгредієнтів. Добре зав'язавши пакет, потрясіть його, щоб покрити кожну з половинок. Залиште огірки під пресом в холодильнику на годину і більше, а потім знімайте пробу.
Швидкі малосольні огірки в гарячому розсолі – рецепт
Перед початком приготування переконайтеся, що вибрали правильні огірки, ідеально підходять овочі невеликі, пухирчасті, хрусткі і тонкокорі. Всі огірки повинні бути приблизно однакового розміру (так вони просолятся найбільш рівномірно), однорідного насичено зеленого кольору і без гіркоти.
Також зверніть увагу на якість води, на відміну від звичайних солоних огірків, якість води тут безпосередньо позначається на якості самої заготовки.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як швидко приготувати малосольні огірки в розсолі, овочі неодмінно варто замочити. Попереднє вимочування додасть огіркам пружності і хрусткості. Затока попередньо промиті огірки холодною водою, залиште їх на пару годин, а потім приступайте до підготовки розсолу.
Порубаєте часник і нарвете листя смородини, щоб вони віддали максимум свого аромату. Викладіть половину часнику, смородини, перцю і парасольок кропу на дно емальованої каструлі. Зверху покладіть половину огірків і знову повторіть шари. Приготуйте розсіл, розвівши сіль в гарячій воді. Залийте гарячим розсолом вміст каструлі, накрийте і залиште під пресом на добу.
Хрусткі малосольні огірки в розсолі швидкого приготування
Якщо в поспіху ви не можете виділити цілий день на приготування малосольних овочів, то скористайтеся цим експрес-рецептом. В його рамках не використовується розсіл в його класичному вигляді, огірки витримуються в концентрованої суміші лимонного соку, перцю і солі.
Ще більше прискорити засолку допоможе нарізка плодів на шматочки, так розсіл буде безпосередньо контактувати з м'якоттю.
Інгредієнти:
Приготування
Якщо у вас є зайва година часу, то використовуйте його для вимочування цілих огірків в холодній воді.
Приготуйте суху суміш з солі, цукру і перцю, розтерши інгредієнти в ступі. Зніміть цедру з лимонів і видавіть сік. Грюкніть по кожному з огірків плоскою стороною ножа або тим же товкачем, щоб плід розколовся. Розріжте кожен з огірків навпіл і змішайте з сумішшю спецій, цитрусовим соком і цедрою. Зверху посипте все ще 20 грамів солі і викладіть зелень кропу. Залиште огірки на півгодини-годину, а потім промокніть кожен серветкою, щоб позбутися від залишків солі на поверхні. Швидкі малосольні огірки в розсолі готові.
Швидкий спосіб приготування малосольних огірків в розсолі
Інгредієнти:
Приготування
Розділіть кожен з промитих огірків навпіл, покладіть половинки в пакет. В ступі розітріть часникові зубки разом з сіллю і відправте також пасту в пакет. Нарвете обрану зелень і покладіть її до решти інгредієнтів. Добре зав'язавши пакет, потрясіть його, щоб покрити кожну з половинок. Залиште огірки під пресом в холодильнику на годину і більше, а потім знімайте пробу.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Смачні малосольні огірки швидкого приготування в розсолі](/uploads/posts/2016-09/thumbs/smachn-malosoln-ogrki-shvidkogo-prigotuvannya-v-rozsol_431.jpeg)
Смачні малосольні огірки швидкого приготування в розсолі
Не завжди хочеться чекати, поки домашня консервація добре просолится, адже часом так хочеться з'їсти щось солоненьке вже через пару днів після
![Розсіл для солоних огірків](/uploads/posts/2016-09/thumbs/rozsl-dlya-solonih-ogrkv_691.jpeg)
Розсіл для солоних огірків
Незамінну найпопулярнішу закатку, солоні огірки, пропонуємо зробити різними способами. Розповімо кілька цікавих і абсолютно бесхлопотных варіантів
![Швидкі малосольні огірки в розсолі – рецепт](/uploads/posts/2016-09/thumbs/shvidk-malosoln-ogrki-v-rozsol-recept_161.jpeg)
Швидкі малосольні огірки в розсолі – рецепт
Спробуйте зробити шалено смачні хрусткі малосольні огірочки самим швидким способом. Їх приготування і засолювання зазвичай займає декілька годин, але
![Засолювання огірків в пакеті без розсолу](/uploads/posts/2016-09/thumbs/zasolyuvannya-ogrkv-v-paket-bez-rozsolu_391.jpeg)
Засолювання огірків в пакеті без розсолу
Збагнути швидко закуску з малосольних огірочків - не проблема! Скористайтеся наведеними далі рецептами, і ви дізнаєтеся, як солити овочі без звичного
![Малосольні огірки - рецепт](/uploads/posts/2015-03/malosoln-ogrki-recept_971.jpeg)
Малосольні огірки - рецепт
Хрусткі малосольні огірочки традиційна страва на новорічному столі. А адже ласувати цією закускою можна не лише в зиязикай час! У цьому матеріалі ви
![Соління огірків](/uploads/posts/2015-03/solnnya-ogrkv_171.jpeg)
Соління огірків
На прилавках супермаркетів круглий рік лежать овочі і фрукти, які доступні за ціною багатьом. Чому ж більшість домогосподарок продовжує запасатися