Курка теріякі
Для того, щоб насолодитися оригінальним смаком курки теріякі, не обов'язково йти в японський ресторан. Досить скористатися нашими рецептами, відтворити атмосферу східної кухні і створити це блюдо самим.
Переваги домашнього приготування очевидні. Ви будете абсолютно впевнені в свіжості і якості використовуваних інгредієнтів, а також зможете регулювати гостроту і пікантність страви виходячи зі своїх смакових переваг.
Інгредієнти:
філе курячої грудки – 550 г;
соус теріякі – 125 г;
цибуля порей – 1/2 стебла;
морква – 75 г;
цукіні – 550 г;
солодкий болгарський перець – 125 г;
соєвий соус (за бажанням) – за смаком;
оливкова олія.
Приготування
Куряче філе промиваємо, витираємо насухо паперовим рушником, розрізаємо на шматочки розміром приблизно два-три сантиметри і замочуємо в соусі теріякі приблизно на тридцять-сорок хвилин.
Поки м'ясо маринується, заготовимо овочі. Промиваємо їх у холодній воді, витираємо насухо і нарізаємо цукіні, моркву і очищений від насіннєвих коробок солодкий перець крупною соломкою, а цибулю-порей кільцями.
Ідеальною посудом для приготування курки теріякі буде вок, але якщо його немає, не біда, - підійде і звичайна сковорода з товстим дном. Наливаємо в неї оливкова олія, прогріваємо його добряче і викладаємо курячі шматочки з маринадом. Смажимо на сильному вогні п'ять хвилин, закладаємо підготовлені овочі, перемішуємо і підсмажуємо ще п'ять-сім хвилин.
В кінці приготування зменшуємо вогонь до мінімуму і потомим дві хвилинки, щоб овочі встигли приготуватися, але обов'язково залишилися цілими. При бажанні вливаємо також соєвий соус і обережно перемішуємо. Можна не додавати в блюдо, а подати окремо.
Інгредієнти:
філе курячої грудки – 550 г;
соус теріякі – 125 г;
цибуля шалот – 75 г;
перець чилі – 1/2 шт.;
часник – 4-5 зубчиків;
рисова крупа – 290 г;
вода фільтрована – 500 мл;
олія оливкова – 75 мл;
базилік сушений – 2 щіпки;
шафран – щіпка;
лаврове листя – 2 шт.;
сіль – за смаком;
оливкова олія.
Приготування
Промите і обсушенное філе курячої грудки ріжемо на невеликі скибочки, заливаємо соусом теріякі, додаємо дрібку сушеного базиліка, дрібно нарізаний часник і перець чилі, перемішуємо і даємо промаринуватися приблизно одну годину.
Промиваємо рисову крупу до прозорої води, розстеляємо на паперовому рушнику і просушуємо. Шафран замочуємо в малій кількості води на сім-десять хвилин.
У глибоку сковороду з товстим дном або сотейник наливаємо оливкову олію, прогріваємо його гарненько, закладаємо нарізану цибулю-шалот і витримуємо його, помішуючи, до м'якості. Кидаємо щіпка сушеного базиліка, всипаємо рисову крупу, перемішуємо і вливаємо підігріту до кипіння воду. Додаємо шафран, перемішуємо і, прикривши посуд кришкою, готуємо страву протягом п'ятнадцяти хвилин, періодично помішуючи. По готовності поливаємо рис трохи соусом теріякі.
У розігрітий вок або сковороду з невеликою кількістю оливкової олії викладаємо курку з маринаду, додаємо за смаком сіль і листя лавра і обсмажуємо на сильному вогні до готовності.
Подаємо готовий рис і курку теріякі на одній тарілці.
Інгредієнти:
філе курячої грудки – 550 г;
соус теріякі – 125 г;
локшина соба – 300 г;
болгарський перець – 350 г;
цибуля порей – 1 шт.;
цибуля ріпчаста – 75 г;
імбир свіжий – 45 г;
кунжутне насіння – 50 г;
олія оливкова – 75 мл;
соєвий соус – 25 мл;
часник – 2-3 зубчики;
лук зелений – 1 невеликий пучок;
сіль – за смаком.
Приготування
В прогрітій на сильному вогні сковороді або воке з оливковою олією обсмажуємо протягом однієї хвилини дрібно нарізаний імбир і часник. Потім закладаємо дрібно нарізане філе курячої грудки, підсолюємо його і витримуємо до підрум'янення.
Додаємо попередньо очищені та подрібнені соломкою перець, півкільця цибулі і кільця цибулі порею. Смажимо п'ять хвилин, помішуючи, додаємо соус теріякі і соєвий соус. Присипаємо попередньо обсмаженими насінням кунжуту і витримуємо страву на вогні ще кілька хвилин.
Локшина соба відварюємо до готовності, відповідно до інструкції на упаковці і з'єднуємо з вмістом сковороди або вока.
При подачі присипаємо блюдо нарізаною зеленою цибулею.
Переваги домашнього приготування очевидні. Ви будете абсолютно впевнені в свіжості і якості використовуваних інгредієнтів, а також зможете регулювати гостроту і пікантність страви виходячи зі своїх смакових переваг.
Курка під соусом теріякі з овочами - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе промиваємо, витираємо насухо паперовим рушником, розрізаємо на шматочки розміром приблизно два-три сантиметри і замочуємо в соусі теріякі приблизно на тридцять-сорок хвилин.
Поки м'ясо маринується, заготовимо овочі. Промиваємо їх у холодній воді, витираємо насухо і нарізаємо цукіні, моркву і очищений від насіннєвих коробок солодкий перець крупною соломкою, а цибулю-порей кільцями.
Ідеальною посудом для приготування курки теріякі буде вок, але якщо його немає, не біда, - підійде і звичайна сковорода з товстим дном. Наливаємо в неї оливкова олія, прогріваємо його добряче і викладаємо курячі шматочки з маринадом. Смажимо на сильному вогні п'ять хвилин, закладаємо підготовлені овочі, перемішуємо і підсмажуємо ще п'ять-сім хвилин.
В кінці приготування зменшуємо вогонь до мінімуму і потомим дві хвилинки, щоб овочі встигли приготуватися, але обов'язково залишилися цілими. При бажанні вливаємо також соєвий соус і обережно перемішуємо. Можна не додавати в блюдо, а подати окремо.
Курка теріякі з рисом - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Промите і обсушенное філе курячої грудки ріжемо на невеликі скибочки, заливаємо соусом теріякі, додаємо дрібку сушеного базиліка, дрібно нарізаний часник і перець чилі, перемішуємо і даємо промаринуватися приблизно одну годину.
Промиваємо рисову крупу до прозорої води, розстеляємо на паперовому рушнику і просушуємо. Шафран замочуємо в малій кількості води на сім-десять хвилин.
У глибоку сковороду з товстим дном або сотейник наливаємо оливкову олію, прогріваємо його гарненько, закладаємо нарізану цибулю-шалот і витримуємо його, помішуючи, до м'якості. Кидаємо щіпка сушеного базиліка, всипаємо рисову крупу, перемішуємо і вливаємо підігріту до кипіння воду. Додаємо шафран, перемішуємо і, прикривши посуд кришкою, готуємо страву протягом п'ятнадцяти хвилин, періодично помішуючи. По готовності поливаємо рис трохи соусом теріякі.
У розігрітий вок або сковороду з невеликою кількістю оливкової олії викладаємо курку з маринаду, додаємо за смаком сіль і листя лавра і обсмажуємо на сильному вогні до готовності.
Подаємо готовий рис і курку теріякі на одній тарілці.
Локшина соба з куркою теріякі
Інгредієнти:
Приготування
В прогрітій на сильному вогні сковороді або воке з оливковою олією обсмажуємо протягом однієї хвилини дрібно нарізаний імбир і часник. Потім закладаємо дрібно нарізане філе курячої грудки, підсолюємо його і витримуємо до підрум'янення.
Додаємо попередньо очищені та подрібнені соломкою перець, півкільця цибулі і кільця цибулі порею. Смажимо п'ять хвилин, помішуючи, додаємо соус теріякі і соєвий соус. Присипаємо попередньо обсмаженими насінням кунжуту і витримуємо страву на вогні ще кілька хвилин.
Локшина соба відварюємо до готовності, відповідно до інструкції на упаковці і з'єднуємо з вмістом сковороди або вока.
При подачі присипаємо блюдо нарізаною зеленою цибулею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати соус теріякі?
Японська кухня багатьох приваблює саме своїми пікантними соусами, завдяки яким будь найпростіше страва набуває неповторний смак. Розповімо, як
Соус теріякі в домашніх умовах
Соус теріякі давно відомий всім своїм пікантним смаком. Найчастіше з них готують куряче м'ясо або яловичину. Звичайно сьогодні він доступний майже в
Свинина в соусі теріякі
Приготувати свинину за особливим рецептом досить просто. Слідуючи поданими далі рецептами, ви можете приготувати чудове страву в японському стилі.
Рецепт соусу теріякі
Соус теріякі - традиційний японський соус, здатний надати неповторний смак будь-якої страви. Сьогодні ми розповімо вам не тільки як готувати сам
Креветки під соусом
Креветки під соусом можуть подаватися як самостійне блюдо, або стати прекрасним доповненням до картоплі або пасти. Така своєрідна закуска готуватися
Курка в соусі "Теріякі"
Курка в соусі "Теріякі" - одне з найвідоміших страв японської кухні. Багато хто з нас їли її в ресторанах і суші-барах, а адже приготувати таку