Курка теріякі
![Курка теріякі Курка теріякі](/uploads/posts/2016-01/kurka-teryak_581.jpeg)
Переваги домашнього приготування очевидні. Ви будете абсолютно впевнені в свіжості і якості використовуваних інгредієнтів, а також зможете регулювати гостроту і пікантність страви виходячи зі своїх смакових переваг.
Курка під соусом теріякі з овочами - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе промиваємо, витираємо насухо паперовим рушником, розрізаємо на шматочки розміром приблизно два-три сантиметри і замочуємо в соусі теріякі приблизно на тридцять-сорок хвилин.
Поки м'ясо маринується, заготовимо овочі. Промиваємо їх у холодній воді, витираємо насухо і нарізаємо цукіні, моркву і очищений від насіннєвих коробок солодкий перець крупною соломкою, а цибулю-порей кільцями.
Ідеальною посудом для приготування курки теріякі буде вок, але якщо його немає, не біда, - підійде і звичайна сковорода з товстим дном. Наливаємо в неї оливкова олія, прогріваємо його добряче і викладаємо курячі шматочки з маринадом. Смажимо на сильному вогні п'ять хвилин, закладаємо підготовлені овочі, перемішуємо і підсмажуємо ще п'ять-сім хвилин.
В кінці приготування зменшуємо вогонь до мінімуму і потомим дві хвилинки, щоб овочі встигли приготуватися, але обов'язково залишилися цілими. При бажанні вливаємо також соєвий соус і обережно перемішуємо. Можна не додавати в блюдо, а подати окремо.
Курка теріякі з рисом - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Промите і обсушенное філе курячої грудки ріжемо на невеликі скибочки, заливаємо соусом теріякі, додаємо дрібку сушеного базиліка, дрібно нарізаний часник і перець чилі, перемішуємо і даємо промаринуватися приблизно одну годину.
Промиваємо рисову крупу до прозорої води, розстеляємо на паперовому рушнику і просушуємо. Шафран замочуємо в малій кількості води на сім-десять хвилин.
У глибоку сковороду з товстим дном або сотейник наливаємо оливкову олію, прогріваємо його гарненько, закладаємо нарізану цибулю-шалот і витримуємо його, помішуючи, до м'якості. Кидаємо щіпка сушеного базиліка, всипаємо рисову крупу, перемішуємо і вливаємо підігріту до кипіння воду. Додаємо шафран, перемішуємо і, прикривши посуд кришкою, готуємо страву протягом п'ятнадцяти хвилин, періодично помішуючи. По готовності поливаємо рис трохи соусом теріякі.
У розігрітий вок або сковороду з невеликою кількістю оливкової олії викладаємо курку з маринаду, додаємо за смаком сіль і листя лавра і обсмажуємо на сильному вогні до готовності.
Подаємо готовий рис і курку теріякі на одній тарілці.
Локшина соба з куркою теріякі
Інгредієнти:
Приготування
В прогрітій на сильному вогні сковороді або воке з оливковою олією обсмажуємо протягом однієї хвилини дрібно
![Курка теріякі Курка теріякі](/uploads/posts/2016-01/kurka-teryak_362.jpeg)
Додаємо попередньо очищені та подрібнені соломкою перець, півкільця цибулі і кільця цибулі порею. Смажимо п'ять хвилин, помішуючи, додаємо соус теріякі і соєвий соус. Присипаємо попередньо обсмаженими насінням кунжуту і витримуємо страву на вогні ще кілька хвилин.
Локшина соба відварюємо до готовності, відповідно до інструкції на упаковці і з'єднуємо з вмістом сковороди або вока.
При подачі присипаємо блюдо нарізаною зеленою цибулею.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Як приготувати соус теріякі?](/uploads/posts/2016-01/yak-prigotuvati-sous-teryak_601.jpeg)
Як приготувати соус теріякі?
Японська кухня багатьох приваблює саме своїми пікантними соусами, завдяки яким будь найпростіше страва набуває неповторний смак. Розповімо, як
![Соус теріякі в домашніх умовах](/uploads/posts/2016-01/sous-teryak-v-domashnh-umovah_101.jpeg)
Соус теріякі в домашніх умовах
Соус теріякі давно відомий всім своїм пікантним смаком. Найчастіше з них готують куряче м'ясо або яловичину. Звичайно сьогодні він доступний майже в
![Свинина в соусі теріякі](/uploads/posts/2016-01/svinina-v-sous-teryak_841.jpeg)
Свинина в соусі теріякі
Приготувати свинину за особливим рецептом досить просто. Слідуючи поданими далі рецептами, ви можете приготувати чудове страву в японському стилі.
![Рецепт соусу теріякі](/uploads/posts/2015-03/recept-sousu-teryak_981.jpeg)
Рецепт соусу теріякі
Соус теріякі - традиційний японський соус, здатний надати неповторний смак будь-якої страви. Сьогодні ми розповімо вам не тільки як готувати сам
![Креветки під соусом](/uploads/posts/2015-03/krevetki-pd-sousom_961.jpeg)
Креветки під соусом
Креветки під соусом можуть подаватися як самостійне блюдо, або стати прекрасним доповненням до картоплі або пасти. Така своєрідна закуска готуватися
![Курка в соусі "Теріякі"](/uploads/posts/2015-01/kurka-v-sous-teryak_691.jpeg)
Курка в соусі "Теріякі"
Курка в соусі "Теріякі" - одне з найвідоміших страв японської кухні. Багато хто з нас їли її в ресторанах і суші-барах, а адже приготувати таку