Свинина в соусі теріякі
![Свинина в соусі теріякі Свинина в соусі теріякі](/uploads/posts/2016-01/svinina-v-sous-teryak_841.jpeg)
Свинина в соусі теріякі з овочами
Можна, звичайно ж, купити готовий соус теріякі в спеціалізованому відділі супермаркету або тематичної лавці ринку, але це, по-перше дорого, а по-друге, не скрізь є такі торгові точки.
Основна функція соусу теріякі не тільки і не стільки додання смаку, але, насамперед, карамелізація основного продукту.
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо соєвий соус з мирином або саке (ну, в крайньому випадку, з горілкою) у співвідношенні 1:1. Додаємо в соус трохи цукру і розчиняємо його. Для в'язкості можна додати зовсім трохи крохмалю. Свинину ріжемо смужками і маринуємо в соусі теріякі хоча б півгодини, потім хвилин на п'ять переміщаємо в друшляк або сито.
Солодкий перець і моркву наріжемо соломкою, а цибулю-порей кружечками. Можна додати в цей набір і трохи стручкової квасолі.
Розігріваємо в сковороді вок або глибокій сковороді кунжутне масло (масла не шкодуємо). Злегка обсмажуємо роздавлений зубчик часнику, коли він почне золотитися – викидаємо. Обсмажуємо м'ясо протягом 8 хвилин, вогонь сильний, сковороду енергійно струшуємо за ручку і перевертаємо м'ясо лопаткою. Знімаємо м'ясо зі сковороди і тепер смажимо нарізані овочі протягом 5 хвилин, потім вливаємо ще трохи соусу, в якому було м'ясо і ще хвилин 5-8 доводимо до повної готовності.
Свинину і овочі під соусом теріякі добре подати з рисом або локшиною.
В японській кухні використовує кілька традиційних видів локшини. Рисову локшину перед тим, як варити
![Свинина в соусі теріякі Свинина в соусі теріякі](/uploads/posts/2016-01/svinina-v-sous-teryak_812.jpeg)
Локшину гречане і пшеничне варимо так само, як і будь-які інші вироби з пасти, тобто, протягом 8-12 хвилин, потім відкидаємо на друшляк (промивати не треба, якщо локшина якісна).
На тарілку викладаємо порцію рису або локшини, поруч чи зверху м'ясо і овочі. Обов'язково рясно посипаємо все насінням кунжуту і рубаною зеленню. Можна збризнути соком лимона. Хліб до такої їжі не потрібен, можна подати сирий тертий дайкон, свіжі огірки, саке або мірін.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Курка теріякі](/uploads/posts/2016-01/kurka-teryak_581.jpeg)
Курка теріякі
Страви японської кухні міцно закріпилися в меню ресторанів і кафе швидкого харчування нашої країни. Однак більшість цих страв можна абсолютно без
![Як приготувати соус теріякі?](/uploads/posts/2016-01/yak-prigotuvati-sous-teryak_601.jpeg)
Як приготувати соус теріякі?
Японська кухня багатьох приваблює саме своїми пікантними соусами, завдяки яким будь найпростіше страва набуває неповторний смак. Розповімо, як
![Соус теріякі в домашніх умовах](/uploads/posts/2016-01/sous-teryak-v-domashnh-umovah_101.jpeg)
Соус теріякі в домашніх умовах
Соус теріякі давно відомий всім своїм пікантним смаком. Найчастіше з них готують куряче м'ясо або яловичину. Звичайно сьогодні він доступний майже в
![Рецепт соусу теріякі](/uploads/posts/2015-03/recept-sousu-teryak_981.jpeg)
Рецепт соусу теріякі
Соус теріякі - традиційний японський соус, здатний надати неповторний смак будь-якої страви. Сьогодні ми розповімо вам не тільки як готувати сам
![Свинина з соусом - рецепти](/uploads/posts/2015-03/svinina-z-sousom-recepti_921.jpeg)
Свинина з соусом - рецепти
Свинина з соусом - приголомшливо смачне блюдо, яке неодмінно сподобається вашим близьким і гостям. І сьогодні ми детально розберемося, як її
![Курка в соусі "Теріякі"](/uploads/posts/2015-01/kurka-v-sous-teryak_691.jpeg)
Курка в соусі "Теріякі"
Курка в соусі "Теріякі" - одне з найвідоміших страв японської кухні. Багато хто з нас їли її в ресторанах і суші-барах, а адже приготувати таку