Біляші в духовці

Біляші в духовці по-татарськи
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Для приготування домашніх біляшів в духовці склянку борошна просіваємо в миску, додаємо м'яке вершкове масло і перетираємо масу руками до утворення дрібної крихти. Потім вливаємо теплу домашній кефір , кидаємо яйця, сіль і соду. Ретельно все перемішуємо, викладаємо тісто на стіл і помаленьку всипаємо борошно, вимішуючи масу руками. У результаті тісто повинне вийти м'яким, але не надто щільним. Далі перекладаємо його назад в миску, накриваємо рушником і залишаємо відпочити на 30 хвилин.
У цей час поки займемося приготуванням начинки. М'ясо нарізаємо дрібними шматочками, картоплю чистимо і теж подрібнюємо кубиками. Цибулю шаткуємо і перемішуємо всі продукти в каструльці. Додаємо трохи масла, приправляємо спеціями і перемішуємо.
Відпочиле тісто ділимо на 9 рівних частин. Кожну розкачуємо не дуже тонкими кружальцями і в цент викладаємо трохи начинки. Краї прищипиваем складочками, залишаючи центр біляша відкритим. Викладаємо заготовки на деко і випікаємо біляші з м'ясом в розігрітій до 190 градусів духовці приблизно 30-40 хвилин. Кожні 10 хвилин підливаємо в центр до країв бульйон, щоб начинка не вийшла сухою.
Рецепт біляшів в духовці
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Для приготування біляшів в духовці на кефірі яйця розбиваємо в невелику мисочку. Злегка збиваємо і додаємо трохи солі, перемішуючи до повного розчинення кристалів. Кефір наливаємо в каструлю, ставимо на слабенький вогонь і злегка підігріваємо протягом 2-3 хвилин. Обов'язково стежте за тим, щоб кисломолочний продукт не перегрівся, інакше він може згорнутися. Маргарин заздалегідь дістаємо з холодильника і, сильно не розморожуючи, натираємо його на велику терочку у вільну миску. Далі ставимо посуд в мікрохвильовку, або розтоплюємо його на водяній бані.
Тепер додаємо до маргарину 200 грам просіяного борошна і за допомогою столової ложки, ретельно все перемішуємо до утворення борошняної крихти. Потім переливаємо сюди збиті з сіллю яйця, виливаємо теплий кефір і кидаємо трохи харчової соди. Перемішуємо масу віночком до однорідного стану і в самому кінці поступово невеликими порціями всипаємо борошно. Ретельно вимішуємо тісто руками, щоб воно вийшло м'яким, але не занадто крутим. Викладаємо його в каструльку, щільно затягуємо харчовою плівкою і даємо настоятися протягом години.

Далі відщипуємо від неї невеликі шматочки і за допомогою качалки розкачуємо їх, формуючи круглі коржі. У середину кожної ложечкою викладаємо начинку, защипуємо краю по колу, збираючи тісто до середини, і перекладаємо біляші на деко, змащене маслом. Випікаємо булочки в розігрітій духовці протягом 45 хвилин. Коли вони підрум'яняться, дістаємо деко з випічкою, перекладаємо біляші в миску і накриваємо її на 20 хвилин рушником.
Рекомендуємо добрі рецепти

Біляші на кефірі
Любите смачні біляші? Тоді ви напевно не раз пробували готувати їх будинку. На жаль, не у кожної господині є відповідний рецепт, а тому ми вирішили

Ледачі біляші
Ледачі біляші - дуже просте блюдо, яке можна приготувати до приходу нежданих гостей. Чому? Тому що делатеся воно практично моментально, а значить

Біляші в мультиварці - рецепт
Якщо вам пощастило мати вдома таку універсальну кухонну помічницю, як мультиварка, значить, вам стануть під силу практично будь-які рецепти. Один з

Дріжджове тісто для біляшів
Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.

Рецепт біляшів на сковороді
Біляші - смачне м'ясне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Звичайно ж, можна купити готові в будь-якому магазині, але чи вони будуть корисними?

Татарські біляші
Біляші - це простий круглий пиріжок з м'ясом. І сьогодні мова піде про чудових татарських беляшах, приготованих на кефірі. Знайомимося з нашими