Рецепт біляшів на сковороді
Біляші дуже люблять і дорослі, і діти. Купувати їх в магазинах не завжди безпечно для вашого здоров'я, так що ми пропонуємо вам приготувати їх прямо у себе вдома. Це до того ж зовсім нескладно і дуже смачно. Отже, давайте розглянемо, як посмажити з біляші на сковороді.
Інгредієнти:
Для тіста:
яйце - 2 шт.;
кефір - 1 склянка;
цукровий пісок - 1 ст. ложка;
сода - 1 ч. ложка;
сіль харчова - 1 ч. ложка;
борошно пшеничне - 3 ст.;
масло рослинне - 2 ст. ложки.
Для начинки:
м'ясний фарш - 300 г;
цибулина - 3 шт.;
спеції;
сметана - 1 ст. ложка.
Приготування
Отже, для приготування пишних біляшів на сковороді спочатку давайте зробимо тісто. Для цього виливаємо в миску домашній кефір , кидаємо трохи соди, акуратно розмішуємо і даємо суміші постояти хвилин 5. Потім додаємо курячі яйця, додаємо цукровий пісок, щіпку солі і вливаємо трохи рослинного масла. Все ретельно перемішуємо ложечкою, поступово всипаємо просіяне заздалегідь пшеничне борошно і замішуємо м'яке еластичне тісто, добре відставати від рук. Тепер загортаємо його в тонкий целофановий пакет, трохи припиленний борошном і прибираємо на 30 хвилин у холодильник.
Цим часом поки давайте приготуємо смачну начинку. У м'ясний фарш додаємо очищений і подрібнений цибулька, солимо за смаком, кладемо для соковитості сметану або вершки. Тепер відриваємо від тесту шматочок, скачуємо в джгут і ділимо на порції. Рукою ліпимо невеликі коржі, викладаємо на них начинку і защипуємо краю догори, залишаючи в центрі невеликий отвір.
Після цього беремо сковороду, наливаємо масло, ставимо на плиту і добре розігріваємо його. Далі зменшуємо вогонь, викладаємо підготовлені біляші отвором вниз, підливаємо ще масла, щоб його було приблизно до середини пиріжків. Накриваємо сковороду кришкою і готуємо страву на повільному вогні. Пам'ятайте, що якщо сковорода буде дуже сильно розпечена, то біляші відразу ж підгорять, а фарш залишиться сирим.
Після того, як одна сторона обсмажитися до золотистого кольору, акуратно перевертаємо їх на іншу сторону і даємо зарум'янитися. Потім перекладаємо готові біляші з м'ясом зі сковороди на паперовий рушник і видаляємо надлишки жиру. Ну, ось і все, смачні і пишні пиріжки з м'ясом готові! Викладаємо на тарілку, накриваємо на 5 хвилин мискою, а потім подаємо до столу!
Рецепт біляшів на сковороді
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Отже, для приготування пишних біляшів на сковороді спочатку давайте зробимо тісто. Для цього виливаємо в миску домашній кефір , кидаємо трохи соди, акуратно розмішуємо і даємо суміші постояти хвилин 5. Потім додаємо курячі яйця, додаємо цукровий пісок, щіпку солі і вливаємо трохи рослинного масла. Все ретельно перемішуємо ложечкою, поступово всипаємо просіяне заздалегідь пшеничне борошно і замішуємо м'яке еластичне тісто, добре відставати від рук. Тепер загортаємо його в тонкий целофановий пакет, трохи припиленний борошном і прибираємо на 30 хвилин у холодильник.
Цим часом поки давайте приготуємо смачну начинку. У м'ясний фарш додаємо очищений і подрібнений цибулька, солимо за смаком, кладемо для соковитості сметану або вершки. Тепер відриваємо від тесту шматочок, скачуємо в джгут і ділимо на порції. Рукою ліпимо невеликі коржі, викладаємо на них начинку і защипуємо краю догори, залишаючи в центрі невеликий отвір.
Після цього беремо сковороду, наливаємо масло, ставимо на плиту і добре розігріваємо його. Далі зменшуємо вогонь, викладаємо підготовлені біляші отвором вниз, підливаємо ще масла, щоб його було приблизно до середини пиріжків. Накриваємо сковороду кришкою і готуємо страву на повільному вогні. Пам'ятайте, що якщо сковорода буде дуже сильно розпечена, то біляші відразу ж підгорять, а фарш залишиться сирим.
Після того, як одна сторона обсмажитися до золотистого кольору, акуратно перевертаємо їх на іншу сторону і даємо зарум'янитися. Потім перекладаємо готові біляші з м'ясом зі сковороди на паперовий рушник і видаляємо надлишки жиру. Ну, ось і все, смачні і пишні пиріжки з м'ясом готові! Викладаємо на тарілку, накриваємо на 5 хвилин мискою, а потім подаємо до столу!
Рекомендуємо добрі рецепти
Біляші на кефірі
Любите смачні біляші? Тоді ви напевно не раз пробували готувати їх будинку. На жаль, не у кожної господині є відповідний рецепт, а тому ми вирішили
Ледачі біляші
Ледачі біляші - дуже просте блюдо, яке можна приготувати до приходу нежданих гостей. Чому? Тому що делатеся воно практично моментально, а значить
Біляші в мультиварці - рецепт
Якщо вам пощастило мати вдома таку універсальну кухонну помічницю, як мультиварка, значить, вам стануть під силу практично будь-які рецепти. Один з
Дріжджове тісто для біляшів
Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.
Біляші в духовці
Біляші - м'ясне блюдо татарської кухні, яке широко відоме у всьому світі. Сьогодні мова піде про беляшах в духовці. Вони виходять ароматними,
Татарські біляші
Біляші - це простий круглий пиріжок з м'ясом. І сьогодні мова піде про чудових татарських беляшах, приготованих на кефірі. Знайомимося з нашими