Вернуться назад Распечатать

Рецепт біляшів на сковороді

Рецепт біляшів на сковороді
Біляші дуже люблять і дорослі, і діти. Купувати їх в магазинах не завжди безпечно для вашого здоров'я, так що ми пропонуємо вам приготувати їх прямо у себе вдома. Це до того ж зовсім нескладно і дуже смачно. Отже, давайте розглянемо, як посмажити з біляші на сковороді.

Рецепт біляшів на сковороді


Інгредієнти:
Для тіста:

  • яйце - 2 шт.;

  • кефір - 1 склянка;

  • цукровий пісок - 1 ст. ложка;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • сіль харчова - 1 ч. ложка;

  • борошно пшеничне - 3 ст.;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки.


  • Для начинки:

  • м'ясний фарш - 300 г;

  • цибулина - 3 шт.;

  • спеції;

  • сметана - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Отже, для приготування пишних біляшів на сковороді спочатку давайте зробимо тісто. Для цього виливаємо в миску домашній кефір , кидаємо трохи соди, акуратно розмішуємо і даємо суміші постояти хвилин 5. Потім додаємо курячі яйця, додаємо цукровий пісок, щіпку солі і вливаємо трохи рослинного масла. Все ретельно перемішуємо ложечкою, поступово всипаємо просіяне заздалегідь пшеничне борошно і замішуємо м'яке еластичне тісто, добре відставати від рук. Тепер загортаємо його в тонкий целофановий пакет, трохи припиленний борошном і прибираємо на 30 хвилин у холодильник.
    Цим часом поки давайте приготуємо смачну начинку. У м'ясний фарш додаємо очищений і подрібнений цибулька, солимо за смаком, кладемо для соковитості сметану або вершки. Тепер відриваємо від тесту шматочок, скачуємо в джгут і ділимо на порції. Рукою ліпимо невеликі коржі, викладаємо на них начинку і защипуємо краю догори, залишаючи в центрі невеликий отвір.
    Після цього беремо сковороду, наливаємо масло, ставимо на плиту і добре розігріваємо його. Далі зменшуємо вогонь, викладаємо підготовлені біляші отвором вниз, підливаємо ще масла, щоб його
    Рецепт біляшів на сковороді
    було приблизно до середини пиріжків. Накриваємо сковороду кришкою і готуємо страву на повільному вогні. Пам'ятайте, що якщо сковорода буде дуже сильно розпечена, то біляші відразу ж підгорять, а фарш залишиться сирим.
    Після того, як одна сторона обсмажитися до золотистого кольору, акуратно перевертаємо їх на іншу сторону і даємо зарум'янитися. Потім перекладаємо готові біляші з м'ясом зі сковороди на паперовий рушник і видаляємо надлишки жиру. Ну, ось і все, смачні і пишні пиріжки з м'ясом готові! Викладаємо на тарілку, накриваємо на 5 хвилин мискою, а потім подаємо до столу!