Ледачі біляші – рецепти з фаршем на кефірі, швидких дріжджових і смачних без м'яса біляшів
Ледачі біляші є спрощеною версією приготування улюбленого багатьма страви. Скориставшись простими і доступними рецептами, вдасться заощадити час і за лічені хвилини нагодувати сімейство рум'яними смачними виробами.
Створити апетитні біляші на швидку руку зможе навіть початківець кулінар, а елементарні поради вибраного рецепту допоможуть впоратися із завданням в кращому вигляді.
Тісто для швидких біляшів може бути зварена на молоці, кефірі, воді чи сметані з участю дріжджів, або з додаванням розпушувача або соди.
Текстура тіста повинна бути схожою з основою для приготування оладок.
М'ясний наповнювач з цибулею вмішують у підготовлену борошняну основу або розташовують у вигляді коржа між двома шарами рідкого тіста.
Вироби смажать традиційно в розпеченому маслі.
Позбутися від надлишків жиру вдасться, виклавши ледачі біляші поле смаження на серветки.
Зробити ледачі біляші вдасться з простих сушок, підрум'янивши вироби з начинкою в духовці.
Пишними, м'якими і неймовірно смачними вдаються ледачі біляші на кефірі, приготовані за даним швидкому рецептом. Кількість борошна може відрізнятися від заявленого в залежності від вологості доданого продукту і вихідної густоти базового молочнокислого компонента. Фарш може бути яловичий, свинячий або змішаним.
Інгредієнти:
фарш – 350 г;
цибуля – 1 шт.;
кефір – 05 л;
сіль, сода і цукор – по 05 ч. ложки;
борошно – 300-350 м;
рослинне масло.
Приготування
В кефірі розчиняють сіль, цукор і соду, залишають на 5 хвилин.
Вмішують порціями борошно, ретельно розмішуючи віночком.
Додають дрібно нарізаний цибулю, м'ясний фарш, перемішують.
Смажать ледачі біляші з фаршем за подобою оладок, викладаючи порції тіста в розігріте масло ложкою, і підрум'янюючи їх з двох сторін.
Швидке смачне дріжджове тісто на біляші, замішане з цих рекомендацій, забезпечить гідні характеристики готового десерту, яке вийде максимально наближеним до оригіналу. Разом з фаршем і ріпчастою цибулею в основу можна додавати дрібно посічену свіжу петрушку або кріп.
Інгредієнти:
фарш – 350 г;
цибуля – 1 шт.;
кефір – 05 л;
яйце – 1 шт.;
сіль – 05 ч. ложки;
цукор – 1 ч. ложка;
дріжджі сухі – 1 ч. ложка;
борошно – 350-400 г;
рослинне масло.
Приготування
Збивають яйце з цукром і сіллю, вливають кефір, всипають 5 ложок борошна і дріжджі, перемішують, залишають в теплі на 30 хвилин.
Вмішують у підійшла опару решту борошно, додають фарш, дрібно нарубаний цибулю.
Смажать ледачі дріжджові біляші як оладки, накладаючи тісто ложкою в киплячу олію і підрум'янюючи з двох сторін.
Приготовлені ледачі біляші на дріжджах з цибулею підійдуть для пісного або вегетаріанського меню, так як не містять продуктів тваринництва. Для звичайної повсякденної трапези можна посмажити вироби, додавши в тісто пару столових ложок курячого або іншої м'ясної приправи, яка додасть страві потрібні смакові відтінки.
Інгредієнти:
цибуля – 2 шт.;
вода – 05 л;
сіль – 05 ч. ложки;
цукор – 1 ст. ложка;
сухі дріжджі – 15 ст. ложки;
борошно – 350-400 г;
рослинне масло.
Приготування
Розчиняють у теплій воді дріжджі і цукор.
Додають сіль, борошно, розмішують до розчинення грудок, залишають в теплі для вистоювання на 30-40 хвилин.
Вмішують в тісто дрібно нарізану цибулю і приступають до смаження виробів.
Накладають ложкою просте тісто для біляшів в розігріте масло і підрум'янюють її вироби з двох сторін.
Дещо по іншому готуються ледачі біляші на молоці з фаршем. В даному випадку м'ясне наповнення, перемішане з цибулею, укладається на порції тіста при його смаженні і покривається шаром тіста зверху. Виходять свого роду оладки з начинкою, які порадують їдців чудовими смаковими характеристиками.
Інгредієнти:
фарш 250 г;
цибуля – 05 шт.;
молоко – 250 мл;
яйця – 2 шт.;
сіль, сода і цукор – по 05 ч. ложки;
борошно – 250 г;
рослинне масло.
Приготування
Розчиняють в молоці сіль, цукор і погашену соду.
Вмішують збиті до піни яйця, борошно, домагаючись текстури тіста, як на оладки.
Накладають столовою ложкою потроху тесту в розігріте масло, зверху розташовують коржі з приправленого фаршу з цибулею.
Поливають зверху начинку тістом і смажать ледачі біляші до рум'янцю з двох сторін, прикриваючи ємність кришкою.
Якщо не виявилося в наявності м'яса або фаршу, можна зробити ледачі біляші з ковбасою. Використовувати допускається будь-ковбасний продукт, нарізавши його дрібними кубиками і доповнивши ріпчастою цибулею. Тісто в цьому випадку готується на воді з додаванням бульйонних кубиків, які внесуть свій внесок у смакові характеристики страви.
Інгредієнти:
ковбаса – 200-250 м;
цибуля – 1 шт.;
вода – 05 л;
бульйонні кубики – 2 шт.;
цукор – 1 ст. ложка;
дріжджі свіжі – 50 г;
борошно – 350-400 г;
рослинне масло.
Приготування
Кубики заливають окропом, охолоджують до теплого стану.
Розтерти дріжджі з цукром, вливають бульйон, всипають борошно, розмішують, залишають ненадовго в теплі.
Ріжуть як можна дрібніше ковбасу і цибулю вмішують в тісто.
Смажать вироби як оладки, підрум'янюючи порції тіста з двох сторін.
Ледачі біляші – рецепт, який можна виконати з кабачкового тесту. Отримане блюдо стане ідеальним варіантом для повсякденного сімейної трапези. Вироби подають зі сметаною, кетчупом або іншим соусом на свій смак. Якщо кабачкова м'якоть дуже соковита, перед додаванням інших компонентів перетерту овочеву масу слід трохи віджати.
Інгредієнти:
фарш – 350 г;
кабачки – 05 кг;
часник – 4 зубки;
зелень – 1 пучок;
яйця – 2 шт.;
сіль, сода – 05 ч. ложки;
борошно – 6 ст. ложок;
рослинна олія, перець.
Приготування
Фарш змішують з часником, перцем, зеленню і яйцем.
Перетирають кабачки на крупній тертці, додають яйце, сіль, соду, борошно, перемішують.
У розігріте масло викладають порції кабачкової маси, зверху трохи фаршу і знову кабачки.
Підрум'янюють її ледачі кабачкові біляші з двох сторін, прикривши після перевертання виробів сковороду кришкою.
Простий рецепт біляшів, представлений далі, можна виконати, маючи в холодильнику будь відварене або запечене м'ясо і тонкий вірменський лаваш. Начинку по суті можна зробити і з обсмаженого м'ясного фаршу, нарізаної ковбаси, додавши скибочки томатів, солоні огірки або інші продукти на вибір.
Інгредієнти:
фарш чи готове м'ясо – 250 г;
цибулю і моркву – по 1 шт.;
лаваш вірменський – 1 шт.;
зелень, сіль, перець – за смаком;
сметана – 50 г;
вершкове масло.
Приготування
Готове подрібнене м'ясо або фарш обсмажують з цибулею і морквою.
Додають сметану, припускають начинку ще 5 хвилин, приправляють за смаком сіллю, перцем, зеленню.
Розрізати лаваш на 2 частини, наповнюють кожну начинкою, загортають конвертом і підрум'янюють її на олії, спочатку уклавши швом вниз.
Швидке тісто на біляші на воді можна приготувати з додаванням погашеної соди, але набагато пишніше вироби вийдуть, якщо зробити основу на сухих або свіжих дріжджах. Фарш зі свинини і яловичини в даному випадку попередньо обсмажують з цибулею і салом, за бажанням приправивши зеленню і улюбленими спеціями.
Інгредієнти:
фарш – 350 г;
цибуля – 2 шт.;
часник – 2 зубки;
сало – 50 г;
вода – 350 мл;
яйця – 3 шт.;
цукор – 1 ст. ложка;
дріжджі сухі – 10 г;
борошно – 450-550 г;
рослинна олія, сіль, перець.
Приготування
В половині теплої води розчиняють цукор, дріжджі, залишають на 20 хвилин.
Додають рідину, що залишилася, яйця, сіль, борошно, перемішують, дають настоятися 30 хвилин в теплі.
Обсмажують сало з цибулею, додають фарш, приправляють, смажать 10 хвилин.
Вмішують піджарку у тісто і смажать біляші на манер оладок в розпеченому маслі.
Ледачі біляші з курячим фаршем виходять делікатними, ніжними і помірно пікантними. Для приготування наповнення переважно використовувати м'якоть з ніжок і стегон птиці, що зробить вироби соковитіше і смачніше. В начинку можна додавати різні трохи пасеровані овочі і свіжу зелень.
Інгредієнти:
куряче м'ясо без кістки – 350 г;
цибуля – 1 шт.;
часник – 1 зубок;
кефір – 05 л;
яйце – 1 шт.;
цукор – 1 ст. ложка;
дріжджі свіжі – 10 г;
борошно – 350 г;
маргарин – 50 г;
рослинна олія, сіль, перець.
Приготування
В теплому кефірі розпускають дріжджі і цукор.
Додають сіль, маргарин, яйце і борошно, розмішують, залишають на 30 хвилин.
Перекручують на м'ясорубці курятину з додаванням цибулі і часнику, приправляють за смаком.
У розігріте масло кладуть ложкою порції тіста, зверху розташовують коржі з фаршу і прикривають всі тестом.
Смажать біляші під кришкою до рум'янцю з двох сторін.
Швидке смачне тісто на біляші можна зробити на сметані. Вироби в такому виконанні вийдуть м'якими, пишними і ароматними. Фарш зі свинини і яловичини можна додавати прямо в отриману борошняну основу або ж посмажити вироби у вигляді оладок з начинкою, розташувавши її між двома шарами сметанного тесту.
Інгредієнти:
фарш – 350 г;
цибуля – 1 шт.;
сметана – 1 склянка;
яйце – 1 шт.;
цукор, сіль і розпушувач – 1 ч. ложці;
маргарин – 60 г;
борошно – 350 г;
рослинне масло.
Приготування
Збивають яйце з цукром і сіллю, змішують зі сметаною.
Додають розпушувач і борошно.
Фарш з нарізаною цибулею вмішують в отримане тісто.
Смажать вироби як оладки на розігрітій олії.
При бажанні можна обійтися і без замісу тіста, приготувавши швидкі біляші з класичних сушок без добавок. Для того щоб вироби вийшли м'якими, бублики замочують ненадовго в суміші води і молока. Для начинки можна взяти фарш з будь-якого м'яса або мікс з декількох сортів, додавши за смаком цибулю, зелень і сир.
Інгредієнти:
фарш 250 г;
цибуля – 1 шт.;
сир – 120 г;
яйце – 1 шт.;
сметана – 3 ст. ложки;
молоко та вода;
сіль, перець, зелень;
рослинне масло.
Приготування
Розмочують до невеликого розм'якшення сушку в молоці з водою.
Обсушують бублики, викладають на промаслений лист.
Фарш змішують зі сметаною, цибулею, зеленню, приправами.
Наповнюють начинкою отвори сушок, посипають сиром.
Відправляють заготовки на 20 хвилин в прогріту духовку.
Як приготувати ліниві біляші?
Створити апетитні біляші на швидку руку зможе навіть початківець кулінар, а елементарні поради вибраного рецепту допоможуть впоратися із завданням в кращому вигляді.
Ледачі біляші на кефірі з фаршем – рецепт
Пишними, м'якими і неймовірно смачними вдаються ледачі біляші на кефірі, приготовані за даним швидкому рецептом. Кількість борошна може відрізнятися від заявленого в залежності від вологості доданого продукту і вихідної густоти базового молочнокислого компонента. Фарш може бути яловичий, свинячий або змішаним.
Інгредієнти:
Приготування
Ледачі біляші на дріжджах – рецепт
Швидке смачне дріжджове тісто на біляші, замішане з цих рекомендацій, забезпечить гідні характеристики готового десерту, яке вийде максимально наближеним до оригіналу. Разом з фаршем і ріпчастою цибулею в основу можна додавати дрібно посічену свіжу петрушку або кріп.
Інгредієнти:
Приготування
Ледачі біляші без м'яса
Приготовлені ледачі біляші на дріжджах з цибулею підійдуть для пісного або вегетаріанського меню, так як не містять продуктів тваринництва. Для звичайної повсякденної трапези можна посмажити вироби, додавши в тісто пару столових ложок курячого або іншої м'ясної приправи, яка додасть страві потрібні смакові відтінки.
Інгредієнти:
Приготування
Ледачі біляші на молоці
Дещо по іншому готуються ледачі біляші на молоці з фаршем. В даному випадку м'ясне наповнення, перемішане з цибулею, укладається на порції тіста при його смаженні і покривається шаром тіста зверху. Виходять свого роду оладки з начинкою, які порадують їдців чудовими смаковими характеристиками.
Інгредієнти:
Приготування
Ледачі біляші з ковбасою на дріжджах
Якщо не виявилося в наявності м'яса або фаршу, можна зробити ледачі біляші з ковбасою. Використовувати допускається будь-ковбасний продукт, нарізавши його дрібними кубиками і доповнивши ріпчастою цибулею. Тісто в цьому випадку готується на воді з додаванням бульйонних кубиків, які внесуть свій внесок у смакові характеристики страви.
Інгредієнти:
Приготування
Ледачі біляші з кабачків
Ледачі біляші – рецепт, який можна виконати з кабачкового тесту. Отримане блюдо стане ідеальним варіантом для повсякденного сімейної трапези. Вироби подають зі сметаною, кетчупом або іншим соусом на свій смак. Якщо кабачкова м'якоть дуже соковита, перед додаванням інших компонентів перетерту овочеву масу слід трохи віджати.
Інгредієнти:
Приготування
Ледачі біляші з лаваша
Простий рецепт біляшів, представлений далі, можна виконати, маючи в холодильнику будь відварене або запечене м'ясо і тонкий вірменський лаваш. Начинку по суті можна зробити і з обсмаженого м'ясного фаршу, нарізаної ковбаси, додавши скибочки томатів, солоні огірки або інші продукти на вибір.
Інгредієнти:
Приготування
Ледачі біляші на воді
Швидке тісто на біляші на воді можна приготувати з додаванням погашеної соди, але набагато пишніше вироби вийдуть, якщо зробити основу на сухих або свіжих дріжджах. Фарш зі свинини і яловичини в даному випадку попередньо обсмажують з цибулею і салом, за бажанням приправивши зеленню і улюбленими спеціями.
Інгредієнти:
Приготування
Ледачі біляші з куркою
Ледачі біляші з курячим фаршем виходять делікатними, ніжними і помірно пікантними. Для приготування наповнення переважно використовувати м'якоть з ніжок і стегон птиці, що зробить вироби соковитіше і смачніше. В начинку можна додавати різні трохи пасеровані овочі і свіжу зелень.
Інгредієнти:
Приготування
Ледачі біляші на сметані з фаршем
Швидке смачне тісто на біляші можна зробити на сметані. Вироби в такому виконанні вийдуть м'якими, пишними і ароматними. Фарш зі свинини і яловичини можна додавати прямо в отриману борошняну основу або ж посмажити вироби у вигляді оладок з начинкою, розташувавши її між двома шарами сметанного тесту.
Інгредієнти:
Приготування
Ледачі біляші в духовці
При бажанні можна обійтися і без замісу тіста, приготувавши швидкі біляші з класичних сушок без добавок. Для того щоб вироби вийшли м'якими, бублики замочують ненадовго в суміші води і молока. Для начинки можна взяти фарш з будь-якого м'яса або мікс з декількох сортів, додавши за смаком цибулю, зелень і сир.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Коржі на кефірі - рецепти на сковороді з сирною начинкою, з картоплею, ковбасою
Коржі на кефірі – швидка домашня випічка, якою можна поласувати в будні між трапезами або подати до обіднього столу разом з супом або в якості
Пиріжки з яйцем в духовці на сковороді - рецепти начинки з капустою, цибулею, рисом і зеленню
Пиріжки з яйцем легко приготувати вдома своїми руками, забезпечивши тим самим свою сім'ю смачною домашньою випічкою. Наявність численних варіацій
Домашні біляші
Улюблені багатьма біляші без клопоту можна створити на домашній кухні, самостійно. Спробуйте, процес зовсім не складний, а результат вас безсумнівно
Ледачі біляші з фаршем на кефірі – рецепт
Класичний рецепт біляшів зовсім не складний у приготуванні, але можна їх зробити ще простіше, так як існує кілька лінивих способів. Отже, розповімо,
Ледачі біляші на кефірі - рецепт
Відомо, що ідеальною основою для біляшів вважається дріжджове тісто, однак винахідливі господині вже придумали лінивий варіант страви, з яким ми
Ледачі біляші
Ледачі біляші - дуже просте блюдо, яке можна приготувати до приходу нежданих гостей. Чому? Тому що делатеся воно практично моментально, а значить