Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Карпаччо з яловичини

Карпаччо з яловичини

4-01-2015, 20:27
1 781
Карпаччо з яловичини
М'ясне карпаччо - традиційна холодна закуска Італії, в якій найтонші шматочки яловичої вирізки подаються в сиром вигляді, приправлені лимонним соком і оливковою олією.
Незважаючи на категоричне негативне ставлення наших співвітчизників до сирого м'яса, поспішаємо повідомити свіжу яловичу вирізку їсти в сирому вигляді можна і навіть потрібно! Тому поспішаємо поділитися з вами рецептами карпаччо, які доступні до приготування в домашніх умовах.

Як зробити класичне карпаччо з яловичини?


Класичне карпаччо з яловичини - відмінний початок будь-якої трапези, адже легка і ніжна закуска буквально тане в роті, а хрустка рукола і пелюстки тертого «Пармезану» лише доповнюють смак свіжого м'яса.
Інгредієнти:

  • яловиче філе - 250 г;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • сир «Пармезан» - 40 г;

  • рукола - 1 пучок;

  • лимон - 1 шт.;

  • велика морська сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Перед тим як приготувати карпаччо з яловичини, свіжу вирізку промиваємо, обсушуємо і очищаємо від жиру. Чисте м'ясо загорнути харчовою плівкою і відправляємо в морозилку на 30 хвилин (заморожування м'яса забезпечує легкість при тонкому нарізуванні, що є обов'язковим при приготуванні карпаччо).
    Далі яловичину максимально тонко нарізаємо і викладаємо між листами харчової плівки, попередньо политими оливковою олією. Ретельно відбиваємо м'ясо до напівпрозорості і викладаємо на плоске блюдо для сервірування. У центр карпаччо кладемо жменю рукколи, посипаємо блюдо крупною сіллю і перцем, тертим «Пармезаном», поливаємо соком лимона і оливковим маслом.

    Карпаччо з яловичини - рецепт


    Якщо ви ніколи не пробували карпаччо, то цей рецепт для вас, адже у ньому спершу, незвичний смак сирого м'яса згладжується за допомогою легкої прожарювання.
    Інгредієнти:

  • яловичина - 500 г;

  • свіжий чебрець - 2 гілочки;

  • сир «Пармезан» - 100 г;

  • арахіс - жменя;

  • сіль, перець - за смаком;

  • бальзамічний оцет - 2 ст. ложки;

  • оливкова олія.


  • Приготування
    На обробну дошку насипаємо добру пучку солі, перцю і чебрець рубаний. Змащене оливковою олією яловиче філе обвалюємо в суміші спецій і відразу ж кладемо на розігріту сковорідку. Обсмажуємо м'ясо 1 хвилину таким чином, щоб воно схопилося з усіх боків, а потім відразу ж кладемо на обробну дошку і нарізаємо на тонкі скибочки.
    Укладаємо шматочки яловичини на сервірувальне блюдо, посипаємо тертим «Пармезаном» і подрібненим арахісом, а перед подачею поливаємо оливковою олією і бальзамічним оцтом.

    М'ясне карпаччо з м'ятною заправкою


    Інгредієнти:

  • яловича вирізка - 200 г;

  • перець чилі - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • м'ята - 3 гілочки;

  • сік лайма - 80 мл;

  • соєвий соус - 30 мл;

  • мед - 80 мл;

  • рукола - 1 пучок;

  • козячий сир - 100 р.


  • Приготування
    Попередньо заморожену яловичу вирізку нарізаємо тонкими скибочками і викладаємо на блюдо для сервірування.
    У невеликій мисці змішуємо дрібно нарізаний перець чилі (без насіння), роздавлений часник, січену м'яту, сік лайма, соєвий соус і мед. Поливаємо отриманої заправкою шматочки яловичини. Прикрашаємо блюдо жменею свіжої рукколи і шматочками козячого сиру.

    Рецепт приготування карпаччо


    Інгредієнти:

  • яловича вирізка - 500 г;

  • діжонська гірчиця - 2 ст. ложки;

  • бальзамічний оцет - 1 ст. ложка;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • петрушка - 5 гілочок;
  • Карпаччо з яловичини

  • сир «Пармезан» - 60 г;

  • крес-салат - 30 р.


  • Приготування
    Яловичу вирізку злегка заморожуємо і нарізаємо тонкими шматочками. У невеликій мисці робимо домашній майонез, ретельно збивши діжонську гірчицю, оливкове масло і бальзамічний оцет із сіллю і перцем. Доповнюємо майонез подрібненою петрушкою і поливаємо їм розкладені на сервировочном блюді шматочки карпаччо. Готову страву прикрашаємо «Пармезаном» і крес-салатом. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Карпаччо з помідор
    Карпаччо з помідор
    Карпаччо - італійське блюдо, яке популярне у всьому світі. Способів його створення з різноманітними інгредієнтами досить багато. І сьогодні мова піде
    Карпаччо з курки
    Карпаччо з курки
    Карпаччо - це популярна страва італійської кухні. У класичному варіанті його готують з м'яса яловичини, нарізаної тонкими скибочками з додаванням
    Карпаччо з телятини
    Карпаччо з телятини
    Карпаччо - це тонко нарізане сире м'ясо, яке зазвичай приправляють оливковою олією. Традиційно його готують з яловичини, але сьогодні ми поділимося з
    Карпаччо з сьомги
    Карпаччо з сьомги
    Карпаччо - це тонко нарізані скибочки сирого продукту змазані оливковою олією або будь-яким соусом. І зараз ми розповімо, як правильно і смачно
    Карпаччо з тунця
    Карпаччо з тунця
    Карпаччо - це сире тонко нарізане м'ясо, риба або овочі, политі будь-яким соусом і змазані оливковою олією. І зараз ми розповімо, як правильно
    Карпаччо з свинини
    Карпаччо з свинини
    Карпаччо - це чудова холодна закуска до основної страви, що готується вона з сирого тонко нарізаного м'яса або овочів, политих оливковим маслом.