Карпаччо з яловичини
М'ясне карпаччо - традиційна холодна закуска Італії, в якій найтонші шматочки яловичої вирізки подаються в сиром вигляді, приправлені лимонним соком і оливковою олією.
Незважаючи на категоричне негативне ставлення наших співвітчизників до сирого м'яса, поспішаємо повідомити свіжу яловичу вирізку їсти в сирому вигляді можна і навіть потрібно! Тому поспішаємо поділитися з вами рецептами карпаччо, які доступні до приготування в домашніх умовах.
Класичне карпаччо з яловичини - відмінний початок будь-якої трапези, адже легка і ніжна закуска буквально тане в роті, а хрустка рукола і пелюстки тертого «Пармезану» лише доповнюють смак свіжого м'яса.
Інгредієнти:
яловиче філе - 250 г;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
сир «Пармезан» - 40 г;
рукола - 1 пучок;
лимон - 1 шт.;
велика морська сіль, перець - за смаком.
Приготування
Перед тим як приготувати карпаччо з яловичини, свіжу вирізку промиваємо, обсушуємо і очищаємо від жиру. Чисте м'ясо загорнути харчовою плівкою і відправляємо в морозилку на 30 хвилин (заморожування м'яса забезпечує легкість при тонкому нарізуванні, що є обов'язковим при приготуванні карпаччо).
Далі яловичину максимально тонко нарізаємо і викладаємо між листами харчової плівки, попередньо политими оливковою олією. Ретельно відбиваємо м'ясо до напівпрозорості і викладаємо на плоске блюдо для сервірування. У центр карпаччо кладемо жменю рукколи, посипаємо блюдо крупною сіллю і перцем, тертим «Пармезаном», поливаємо соком лимона і оливковим маслом.
Якщо ви ніколи не пробували карпаччо, то цей рецепт для вас, адже у ньому спершу, незвичний смак сирого м'яса згладжується за допомогою легкої прожарювання.
Інгредієнти:
яловичина - 500 г;
свіжий чебрець - 2 гілочки;
сир «Пармезан» - 100 г;
арахіс - жменя;
сіль, перець - за смаком;
бальзамічний оцет - 2 ст. ложки;
оливкова олія.
Приготування
На обробну дошку насипаємо добру пучку солі, перцю і чебрець рубаний. Змащене оливковою олією яловиче філе обвалюємо в суміші спецій і відразу ж кладемо на розігріту сковорідку. Обсмажуємо м'ясо 1 хвилину таким чином, щоб воно схопилося з усіх боків, а потім відразу ж кладемо на обробну дошку і нарізаємо на тонкі скибочки.
Укладаємо шматочки яловичини на сервірувальне блюдо, посипаємо тертим «Пармезаном» і подрібненим арахісом, а перед подачею поливаємо оливковою олією і бальзамічним оцтом.
Інгредієнти:
яловича вирізка - 200 г;
перець чилі - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
м'ята - 3 гілочки;
сік лайма - 80 мл;
соєвий соус - 30 мл;
мед - 80 мл;
рукола - 1 пучок;
козячий сир - 100 р.
Приготування
Попередньо заморожену яловичу вирізку нарізаємо тонкими скибочками і викладаємо на блюдо для сервірування.
У невеликій мисці змішуємо дрібно нарізаний перець чилі (без насіння), роздавлений часник, січену м'яту, сік лайма, соєвий соус і мед. Поливаємо отриманої заправкою шматочки яловичини. Прикрашаємо блюдо жменею свіжої рукколи і шматочками козячого сиру.
Інгредієнти:
яловича вирізка - 500 г;
діжонська гірчиця - 2 ст. ложки;
бальзамічний оцет - 1 ст. ложка;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
петрушка - 5 гілочок;
сир «Пармезан» - 60 г;
крес-салат - 30 р.
Приготування
Яловичу вирізку злегка заморожуємо і нарізаємо тонкими шматочками. У невеликій мисці робимо домашній майонез, ретельно збивши діжонську гірчицю, оливкове масло і бальзамічний оцет із сіллю і перцем. Доповнюємо майонез подрібненою петрушкою і поливаємо їм розкладені на сервировочном блюді шматочки карпаччо. Готову страву прикрашаємо «Пармезаном» і крес-салатом. Приємного апетиту!
Незважаючи на категоричне негативне ставлення наших співвітчизників до сирого м'яса, поспішаємо повідомити свіжу яловичу вирізку їсти в сирому вигляді можна і навіть потрібно! Тому поспішаємо поділитися з вами рецептами карпаччо, які доступні до приготування в домашніх умовах.
Як зробити класичне карпаччо з яловичини?
Класичне карпаччо з яловичини - відмінний початок будь-якої трапези, адже легка і ніжна закуска буквально тане в роті, а хрустка рукола і пелюстки тертого «Пармезану» лише доповнюють смак свіжого м'яса.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим як приготувати карпаччо з яловичини, свіжу вирізку промиваємо, обсушуємо і очищаємо від жиру. Чисте м'ясо загорнути харчовою плівкою і відправляємо в морозилку на 30 хвилин (заморожування м'яса забезпечує легкість при тонкому нарізуванні, що є обов'язковим при приготуванні карпаччо).
Далі яловичину максимально тонко нарізаємо і викладаємо між листами харчової плівки, попередньо политими оливковою олією. Ретельно відбиваємо м'ясо до напівпрозорості і викладаємо на плоске блюдо для сервірування. У центр карпаччо кладемо жменю рукколи, посипаємо блюдо крупною сіллю і перцем, тертим «Пармезаном», поливаємо соком лимона і оливковим маслом.
Карпаччо з яловичини - рецепт
Якщо ви ніколи не пробували карпаччо, то цей рецепт для вас, адже у ньому спершу, незвичний смак сирого м'яса згладжується за допомогою легкої прожарювання.
Інгредієнти:
Приготування
На обробну дошку насипаємо добру пучку солі, перцю і чебрець рубаний. Змащене оливковою олією яловиче філе обвалюємо в суміші спецій і відразу ж кладемо на розігріту сковорідку. Обсмажуємо м'ясо 1 хвилину таким чином, щоб воно схопилося з усіх боків, а потім відразу ж кладемо на обробну дошку і нарізаємо на тонкі скибочки.
Укладаємо шматочки яловичини на сервірувальне блюдо, посипаємо тертим «Пармезаном» і подрібненим арахісом, а перед подачею поливаємо оливковою олією і бальзамічним оцтом.
М'ясне карпаччо з м'ятною заправкою
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо заморожену яловичу вирізку нарізаємо тонкими скибочками і викладаємо на блюдо для сервірування.
У невеликій мисці змішуємо дрібно нарізаний перець чилі (без насіння), роздавлений часник, січену м'яту, сік лайма, соєвий соус і мед. Поливаємо отриманої заправкою шматочки яловичини. Прикрашаємо блюдо жменею свіжої рукколи і шматочками козячого сиру.
Рецепт приготування карпаччо
Інгредієнти:
Приготування
Яловичу вирізку злегка заморожуємо і нарізаємо тонкими шматочками. У невеликій мисці робимо домашній майонез, ретельно збивши діжонську гірчицю, оливкове масло і бальзамічний оцет із сіллю і перцем. Доповнюємо майонез подрібненою петрушкою і поливаємо їм розкладені на сервировочном блюді шматочки карпаччо. Готову страву прикрашаємо «Пармезаном» і крес-салатом. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Карпаччо з помідор
Карпаччо - італійське блюдо, яке популярне у всьому світі. Способів його створення з різноманітними інгредієнтами досить багато. І сьогодні мова піде
Карпаччо з курки
Карпаччо - це популярна страва італійської кухні. У класичному варіанті його готують з м'яса яловичини, нарізаної тонкими скибочками з додаванням
Карпаччо з телятини
Карпаччо - це тонко нарізане сире м'ясо, яке зазвичай приправляють оливковою олією. Традиційно його готують з яловичини, але сьогодні ми поділимося з
Карпаччо з сьомги
Карпаччо - це тонко нарізані скибочки сирого продукту змазані оливковою олією або будь-яким соусом. І зараз ми розповімо, як правильно і смачно
Карпаччо з тунця
Карпаччо - це сире тонко нарізане м'ясо, риба або овочі, политі будь-яким соусом і змазані оливковою олією. І зараз ми розповімо, як правильно
Карпаччо з свинини
Карпаччо - це чудова холодна закуска до основної страви, що готується вона з сирого тонко нарізаного м'яса або овочів, политих оливковим маслом.