М'ясне карпаччо - традиційна холодна закуска Італії, в якій найтонші шматочки яловичої вирізки подаються в сиром вигляді, приправлені лимонним соком і оливковою олією.
Незважаючи на категоричне негативне ставлення наших співвітчизників до сирого м'яса, поспішаємо повідомити свіжу яловичу вирізку їсти в сирому вигляді можна і навіть потрібно! Тому поспішаємо поділитися з вами рецептами карпаччо, які доступні до приготування в домашніх умовах.
Як зробити класичне карпаччо з яловичини?
Класичне карпаччо з яловичини - відмінний початок будь-якої трапези, адже легка і ніжна закуска буквально тане в роті, а хрустка рукола і пелюстки тертого «Пармезану» лише доповнюють смак свіжого м'яса.
Інгредієнти: яловиче філе - 250 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; сир «Пармезан» - 40 г; рукола - 1 пучок; лимон - 1 шт.; велика морська сіль, перець - за смаком. Приготування Перед тим як приготувати карпаччо з яловичини, свіжу вирізку промиваємо, обсушуємо і очищаємо від жиру. Чисте м'ясо загорнути харчовою плівкою і відправляємо в морозилку на 30 хвилин (заморожування м'яса забезпечує легкість при тонкому нарізуванні, що є обов'язковим при приготуванні карпаччо).
Далі яловичину максимально тонко нарізаємо і викладаємо між листами харчової плівки, попередньо политими оливковою олією. Ретельно відбиваємо м'ясо до напівпрозорості і викладаємо на плоске блюдо для сервірування. У центр карпаччо кладемо жменю рукколи, посипаємо блюдо крупною сіллю і перцем, тертим «Пармезаном», поливаємо соком лимона і оливковим маслом.
Карпаччо з яловичини - рецепт
Якщо ви ніколи не пробували карпаччо, то цей рецепт для вас, адже у ньому спершу, незвичний смак сирого м'яса згладжується за допомогою легкої прожарювання.
Інгредієнти: яловичина - 500 г; свіжий чебрець - 2 гілочки; сир «Пармезан» - 100 г; арахіс - жменя; сіль, перець - за смаком; бальзамічний оцет - 2 ст. ложки; оливкова олія. Приготування На обробну дошку насипаємо добру пучку солі, перцю і чебрець рубаний. Змащене оливковою олією яловиче філе обвалюємо в суміші спецій і відразу ж кладемо на розігріту сковорідку. Обсмажуємо м'ясо 1 хвилину таким чином, щоб воно схопилося з усіх боків, а потім відразу ж кладемо на обробну дошку і нарізаємо на тонкі скибочки.
Укладаємо шматочки яловичини на сервірувальне блюдо, посипаємо тертим «Пармезаном» і подрібненим арахісом, а перед подачею поливаємо оливковою олією і бальзамічним оцтом.
М'ясне карпаччо з м'ятною заправкою
Інгредієнти: яловича вирізка - 200 г; перець чилі - 1 шт.; часник - 1 зубчик; м'ята - 3 гілочки; сік лайма - 80 мл; соєвий соус - 30 мл; мед - 80 мл; рукола - 1 пучок; козячий сир - 100 р. Приготування Попередньо заморожену яловичу вирізку нарізаємо тонкими скибочками і викладаємо на блюдо для сервірування.
У невеликій мисці змішуємо дрібно нарізаний перець чилі (без насіння), роздавлений часник, січену м'яту, сік лайма, соєвий соус і мед. Поливаємо отриманої заправкою шматочки яловичини. Прикрашаємо блюдо жменею свіжої рукколи і шматочками козячого сиру.
Рецепт приготування карпаччо
Інгредієнти: яловича вирізка - 500 г; діжонська гірчиця - 2 ст. ложки; бальзамічний оцет - 1 ст. ложка; оливкова олія - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; петрушка - 5 гілочок; сир «Пармезан» - 60 г; крес-салат - 30 р. Приготування Яловичу вирізку злегка заморожуємо і нарізаємо тонкими шматочками. У невеликій мисці робимо домашній майонез, ретельно збивши діжонську гірчицю, оливкове масло і бальзамічний оцет із сіллю і перцем. Доповнюємо майонез подрібненою петрушкою і поливаємо їм розкладені на сервировочном блюді шматочки карпаччо. Готову страву прикрашаємо «Пармезаном» і крес-салатом. Приємного апетиту!